Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas ziemas olimpiādei gatavojas arī Melbārdis un brāļi Šici

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas ziemas olimpiādei gatavojas arī Melbārdis un brāļi Šici
Daumants Dreiškens un Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix

6.-8.marta Latvijas ziemas olimpiādei pieteikušies arī olimpisko spēļu dalībnieki, kuri pirms gada piedalījās Soču spēlēs, tostarp Oskars Melbārdis un brāļi Šici.

Kopumā startam Latvijas III Ziemas Olimpiādē ir pieteikušies 555 ziemas sporta veidu pārstāvji no 38 Latvijas novadiem un pilsētām. Tajā skaitā Soču ziemas Olimpisko spēļu sudraba medaļnieki bobslejā Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens un Jānis Strenga, kā arī bronzas medaļnieki kamaniņu sportā Elīza Tīruma, Andris un Juris Šici. Tāpat savu novadu komandās ir pieteikti tādi sportisti kā Inārs Kivlenieks (kamaniņu sports), Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne (abi šorttreks), Oskars Ķibermanis un Intars Dambis (abi bobslejs), Kristaps Zvejnieks (kalnu slēpošana), Jānis Paipals, Madara Līduma, Arvis Liepiņš un Oļegs Maļuhins (visi distanču slēpošana).

Latvijas ziemas olimpiāde notiks Siguldā un atsevišķos sporta veidos arī Priekuļos, Valmierā, Ventspilī un Tukumā jau nākamajā nedēļas nogalē no 6.-8.martam. Siguldā norisināsies pieci no deviņiem Olimpiādē iekļautajiem sporta veidiem – kamaniņu sports, bobslejs, kalnu slēpošana, snovbords un distanču slēpošana. Savukārt atlikušo četru sporta veidu sacensības tiks organizētas citās Latvijas pilsētās un novados. Olimpiādes hokeja turnīrs notiks Valmierā, Priekuļos sacentīsies biatlonisti, Tukumā tiks noskaidroti Olimpiādes labākie kērlinga spēlētāji, bet Ventspilī norisināsies šorttreka sacensības.

Olimpiādes bobsleja sacensības notiks nedēļu vēlāk - 14.martā, bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda". Tas ir saistīts ar to, ka Vinterbergas trasē Vācijā līdz 8.martam risināsies Pasaules čempionāts bobslejā.

izmantotie resursi:
www.olimpiade.lv

  +3 [+] [-]

, 2015-02-24 15:56, pirms 9 gadiem
ziema tachu ir beigusies, kaada vel ziemas olimpiade