Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Rozītim trešā vieta Nāciju kausā Sočos

Rolands Eliņš

Rozītim trešā vieta Nāciju kausā Sočos
Riks Kristens Rozītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien Krievijā Soču trasē ar Nāciju kausa izcīņu sākās „Viessmann” Pasaules kausa (PK) izcīņas 9. posms kamaniņu sportā. Vīriešu konkurencē trešo vietu ieguva Riks Kristens Rozītis, bet dāmām Elīza Tīruma ieņēma piekto vietu.

Vīru konkurencē no Latvijas uz starta līnijas stājās Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks, bet Inārs Kivlenieks PK pēdējam posmam bija kvalificējies automātiski. Mūsu izlases jaunākais dalībnieks Rozītis savu braucienu veica 52.113 sekundēs un par divām sekundes desmitdaļām apsteidza komandas biedru Dārznieku, kurš braucienu veica 52.284 sekundēs.

Šāds sniegums ļāva Rozītim iegūt trešo vietu, bet Dārznieks palika piektais 14 dalībnieku konkurencē. Par sacensību uzvarētāju tika atzīts Maksims Aravins no Krievijas, kurš finišēja pēc 52.108 sekundēm. Rozītis sacensību uzvarētājam piekāpās vien nieka 0.005 sekundes. Līdz ar to svētdien PK 9.posma pamatsacensībās vīru konkurencē no Latvijas startēs visi trīs kungi.

Dāmu konkurencē piedalījās divas Latvijas kamaniņu braucējas un abas iekļuva labāko sešiniekā no 12 sportistēm. Elīza Tīruma uzrādīja piekto labāko laiku, bet Ulla Zirne – sesto. Tīruma gan savu tautieti apsteidza visai pārliecinoši, proti, par 0,135 sekundēm, bet no uzvarētājas vācietes Alēnas Frišas atpalika nedaudz vairāk kā divas sekundes desmitdaļas. Gan Tīruma, gan Zirne kvalificējās pamatsacensībām.

Šodien Soču trasē vēl paredzēts Nāciju kauss divniekiem, taču Latvijas pārstāvju tajā nav, jo gan Andris un Juris Šici, gan Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pamatsacensībām kvalificējušies automātiski. Divnieki sacensības uzsāks rīt 9:45 pēc Latvijas laika, 12:45 sekoes dāmu starts, bet vīrieši labāko noskaidros svētdien no rīta.

Informāciju sagatavoja:
Mērija Ansviesule

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja