Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevs izcīna sesto vietu Japānas "Grand Prix"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vasiļjevs izcīna sesto vietu Japānas "Grand Prix"
Deniss Vasiļjevs
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs šodien ieguva sesto vietu "Grand Prix" posmā, kas risinājās Japānas trešajā lielākajā pilsētā Osakā.

Kā jau ziņots, īsajā programmā daugavpilietis uzrādīja 76.51 un ieņēma astoto vietu starp 11 dalībniekiem.

Šodienas garajā programmā Deniss Vasiļjevs uzstājās lieliski un sasniedza personīgo rekordu - 158.29. Summā sanāca 234.80 un sestā vieta. Uzvaru izcīnīja krievs Sergejs Voronovs (271.12), sudrabu ieguva amerikānis Adams Ripons (261.99), bet bronzu nopelnīja Izraēlas pārstāvis Aleksejs Bičenko (252.07). Sieviešu sacensībās triumfēja pasaules rekordiste Jevgeņija Medvedeva (Krievija), bet otro vietu ieņēma Itālijas daiļslidošanas leģenda Karolīna Kostnere.

Rīgā tikmēr turpinās tadicionālais "Volvo Open", kur šogad nepiedalās mūsu labākie spēki. Sieviešu īsajā programmā uzvarēja Brazīlijas daiļslidošanas flagmane Izidora Viljamsa - Soču olimpisko spēļu dalībniece šoruden izcīnīja ceļazīmi arī uz Phjončhanas spēlēm. Vīriešu sacensībās triumfēja galvenais favorīts Ivans Rigini (Itālija).

Atgādinām, ka "Volvo Open" junioru ieskaitē pirmo vietu izcīnīja galvenā favorīte Anastasija Guļakova (Krievija), bronzas medaļu nopelnīja latviete Anete Lāce (129.44), piektā bija mūsu Poļina Andrejeva (122.33), bet citas Latvijas daiļslidotājas nostartēja ne tik labi. Puišu sacensībās Latvijas pārstāvis Kims Georgs Pavlovs (157.94) ieguva ceturto vietu, par 0.02 paliekot aiz pjedestāla.

Kā jau ziņots, 2017. gada marta pasaules čempionātā Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs izcīnīja ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu. Tas nozīmē, ka Latvijas Slidošanas asociācija lems par šo ceļazīmju sadali. Vīriešu sakarā minētā sadale ir formalitāte, savukārt uz sieviešu ceļazīmi pretendē Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina.

Izmantotie resursi:
kristalice.lv
isu.org

  +2 [+] [-]

, 2017-11-11 20:07, pirms 6 gadiem
Interesanti, cik viņam maksāja kritiens īsajā programmā? Iespējams, pie tikpat labi veiktas īsās programmas viņš būtu varējis pretendēt pat uz medaļu, vismaz bronzu?