Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūši" iekļūst "Final 4", pārējās Latvijas komandas nepārsteidz

Jānis Celmiņš

"Jēkabpils Lūši" iekļūst "Final 4", pārējās Latvijas komandas nepārsteidz
Rihards Puķītis. Foto: Jēkabpils Lūši

Līdzīgi kā pēdējās divas sezonas, Latviju “Credit 24” Meistarlīgas “Final 4” turnīrā pārstāvēs tikai viena Latvijas komanda. Šogad tā būs “Jēkabpils lūšu” vienība, kas šodien ceturtdaļfinālā atkārtoti apspēlēja “Parnu” vienību. Tādejādi sērijā jēkabpilieši triumfēja ar rezultātu 2-0. Neviena cita no Latvijas komandām pārsteigumus nesarūpēja, ļaujot labāko četru komandu skaitā iekļūt igauņu klubiem.

“Jēkabpils Lūši” bija vienīgā no Latvijas komandām, kas pirmo 1/4 finālu aizvadīja izbraukumā, jo regulārajā čempionātā bija ierindojusies ceturtajā vietā, kamēr viņu pretiniece “Parnu” vienība vietu zemāk. Pirms nedēļas Mārcis Obrumans un kompānija no Pērnavas atveda ļoti pārliecinošu uzvaru (3:0), taču pirms šodienas atbildes spēles bija jūtama piesardzība. Galvenais – nedrīkst nenovērtēt Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadīto “Parnu”. Kā vēlāk izrādījās, tad nelielas vaļības tika pieļautas vien pirmajā cīņas setā, kuru “Parnu” paņēma ar 25:20. Nākamajos trijos laukuma saimnieki, savu lielisko skatītāju atbalstīti, nosvēra svaru kausus par labu sev – 25:14, 25:21, 25:23.

Rezultatīvākais jēkabpiliešu rindās šodien bija Rihards Puķītis, kura rēķinā 16 punkti. Par vienu mazāk guva Ēriks Voroņko, bet attiecīgi 12 un 11 katrs iekrāja abi pirmā tempa uzbrucēji Vladislavs Blumbergs un Zigurds Adamovičs. Jāpiemin, ka neliela savainojuma dēļ sev neierasti maz spēlējs Armands Āboliņš. Viesu rindās ar 18 punktiem tikmēr rezultatīvākais bija latvietis Kristaps Platačs.

Abos pārējos 1/4 fināla pāros ar Latvijas komandu dalību pārsteigumi nenotika. “RTU/Robežsardze” arī šodien pret Tallinas “Selver” cīnījās varonīgi, taču atkal piedzīvoja neveiksmi – šoreiz piecos setos, turklāt pa setiem esot vadībā ar 2:0. Mača beigu rezultāts – 2:3 (28:26, 25:22, 18:25, 22:25, 8:15). Gatis Garklāvs šoreiz rīdzinieku rindās atzīmējās ar 21 gūtu punktu, bet abi otrie tempi Aleksandrs Avdejevs un Vitālijs Cinne attiecīgi 15 un 14.

Trešajā 1/4 fināla sērijā ar Latvijas komandas piedalīšanos brīnumi nebija gaidāmi. “Biolars/Jelgava” komandai galvenais šajā sērijā bija nekrist kaunā. Pirmajā mačā tika piedzīvots zaudējums trijos setos un vēsture atkārtojās arī šodien. Austra Štāla vadītie jelgavnieki šodien vairāk par 20 punktiem setā iekrāt nespēja, piedzīvojot neveiksmi trīs setu cīņā – 0:3 (20:25, 13:25, 18:25). “Saaremaa” rindās pie teikšanas šodien tika arī latvietis Artis Caics, kurš veiksmīgi vadīja komandas saspēli, pats gūstot divus punktus. “Biolars/Jelgava” labā tikmēr ražīgākais bija Ruslans Sorokins, šoreiz viņam 13 punkti.

Vienā no 1/4 fināliem trešā spēle tomēr būs nepieciešama. Pēc piedzīvotās negaidītās neveiksmes “Tartu Bigbank” volejbolisti šodien prata revanšēties “TalTech” vienībai ar 3:1 (25:18, 25:16, 24:26, 25:15). Izšķirošā trešā sērijas spēle norisināsies jau rīt Tartu.

Baltijas līgas “Final 4” turnīrs norisināsies jau nākamās nedēļas beigās, kad Sāremā salā (pagaidām neoficiāla informācija) piektdien un sestdien tiks izspēlēti pusfināli un abas medaļu spēles.

Aizvadītajā gadā Latviju “FInal 4” turnīrā pārstāvēja vien “RTU/Robežsardze”, ierindojoties ceturtajā vietā, bet vēl pirms gada bronzu izcīnīja “Jēkabpils Lūši”. 2016./2017. gada sezonā Latvijas komandas Meistarlīgā (toreiz vēl Baltijas līga) pārstāvētas nebija, bet vēl gadu iepriekš sudrabu ieguva “Biolars/Jelgava”, bet bronzu izcīnīja “Poliurs/Ozolnieki”.

"Jēkabpils Lūšu" pusfināla pretinieki būs zināmi vien pēc rītdienas 1/4 fināla spēles. Ja "Final 4" iekļūs Tartu komanda, jeķabpiliešu pretiniece būs "Saaremaa", ja panākumu svinēs "TalTech", tad būs jācīnās ar "Selver".

     [+] [-]

, 2020-03-08 08:14, pirms 4 gadiem
Jūlijā plāno atvērt Jēkabpils megabūvi jauno multihalli, tad varbūt nākošgad Final4 Jēkabpilī? ja tik tiks atkārtoti starp 4 labākajām

     [+] [-]

, 2020-03-08 08:57, pirms 4 gadiem
Celmiņi, nedezinformē lasītājus, Armands Āboliņš nespēlēja kā Libero šajā spēlē nevienu brīdi!!!!

     [+] [-]

, 2020-03-08 09:32, pirms 4 gadiem
Raicis rakstīja: Celmiņi, nedezinformē lasītājus, Armands Āboliņš nespēlēja kā Libero šajā spēlē nevienu brīdi!!!!
Labots. Mana lazha. Ieskatijos aizvaditas nedelas speles protokola.