Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LVF nolemj noslēgt Latvijas jaunatnes čempionātu bez vietu sadalījuma

Rolands Eliņš

LVF nolemj noslēgt Latvijas jaunatnes čempionātu bez vietu sadalījuma
Foto: LVF

Ņemot vērā bezprecedenta situāciju valstī un pasaulē saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību, un ar to saistītos ierobežojumus gan pieaugušajiem, gan jauniešiem, Latvijas Volejbola federācijas valde konsultējoties ar LVF Jaunatnes komisiju nolēma 2019./ 2020. gada čempionātu noslēgt bez vietu sadalījuma noteikšanas. Šis lēmums attiecas uz Jaunatnes čempionātu un Pavasara kausa izcīņu.

Jaunatnes čempionāts norisinājās 5 vecuma grupās gan zēniem, gan meitenēm – U14, U15, U16, U17 un U19. Un divās vecuma grupās U12 un U13 Pavasara kausa izcīņā. Kopumā 2019./ 2020. gada sezonā Jaunatnes čempionātā volejbolā un Rudens un Ziemas kausa izcīņā piedalījās 190 komandas no 29 sporta skolām/ sporta centriem.

Tāpat atcelts ir arī 13. Baltijas sporta skolu/klubu čempionāts, kura norise tika plānota maija sākumā meiteņu konkurencē Latvijā un Igaunijā zēnu konkurencē. Šajās sacensībās piedalās Lietuvas, Latvijas, Igaunijas četras labākās sporta skolu/klubu komandas U17 vecuma grupā gan zēniem, gan meitenēm. Kopumā 12 meiteņu un zēnu komandas.

Par 2020. gada vispārizglītojošo skolu kausu volejbolā Piena spēka kauss Fināla datumu, tiks lemts tiklīdz tiks atcelti ierobežojumi. Kā iepriekšējās ziņās minēts, pirmais posms visos reģionos, pirms ierobežojumu noteikšanas, jau bija izspēlēts, savukārt lielo finālu nācās pārcelt, pagaidām uz nenoteiktu laiku.

Šobrīd interešu izglītība, tātad arī sporta treniņi, jaunajai paaudzei ir liegta, visa uzmanība jākoncentrē uz pielāgošanos tālmācības modelim, vispārīgās un pamata izglītības iegūšanai. Tiklīdz būs atcelti ierobežojumi, tā ikviens ir aicināts atsākt savas volejbola un pludmales volejbola gaitas. Vasarā, ja situācija būs uzlabojusies un sportošana atkal tiks ļauta, tiks organizēti Latvijas Jaunatnes pludmales volejbola čempionāts trijās vecuma grupās un Vasaras spēles volejbolā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija