Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā pusmaratonā latvieši septītajā desmitā

Andrejs Siliņš

Pasaules čempionātā pusmaratonā latvieši septītajā desmitā
Jānis Višķers
Foto: vp.lv

Lielbritānijas pilsētā Kardifā noslēdzies pasaules čempionāts pusmaratonā, un Latvijas pārstāvji Ariana Hilborna un Jānis Višķers ieņēma vietas septītajā desmitā.

Vīru konkurencē par uzvarētāju kļuva kenijietis Džefrijs Kipsangs, kurš distanci veica 59 minūtēs un desmit sekundēs, kas bija Kipsanga labākais sezonas rezultāts. Kipsangs titulu izcīnīja otro reizi pēc kārtas, taču šoreiz skrēja par divām sekundēm lēnāk nekā čempionātā Kopenhāgenā pirms diviem gadiem.

Otrais palika cits kenijietis Bedans Karoki, kurš distanci pabeidza par 16 sekundēm vēlāk, bet bronzas godalga tika pieredzējušajam birtu pārstāvim Mo Faraham.

Latviju kungu konkurencē pārstāvēja Jānis Višķers, kurš 21,0975 kilometrus garo distanci veica stundā, septiņās minūtēs un 34 sekundēs, uzrādot labāko rezultātu jaunajā sezonā. Tas ļāva ieņemt 63. pozīciju.

Starp dāmām ātrākā bija Peresa Jepčirčira, kura tuvāko sekotāju savu tautieti Sintiju Limo apsteidza par trim sekundēm. Bronzas godalgu izcīnīja Marija Ngugi, kura atpalika nedaudz vairāk (20 sekundes).

Latviešu izcelsmes skrējēja Ariana Hilborna, kura dzimusi ASV, bet 2014. gada oktobrī saņēma arī Latvijas pilsonību,distanci veica stundā, 17 minūtēs un 11 sekundēs. Tas bija Hilbornas labākais sezonas rezultāts un deva 67. pozīciju starp 80 finišu sasniegušajām sportistēm.

Izmantotie resursi:
IAAF World Half Marathon Championships | iaaf.org

     [+] [-]

, 2016-03-26 22:17, pirms 8 gadiem
Tā ir kā ir