Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Strausa pusmaratona debijā iekļūst rekordu grāmatas Top 3

Agris Suveizda

Strausa pusmaratona debijā iekļūst rekordu grāmatas Top 3
Agata Strausa
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas izlases skrējēja Agata Strausa ar teicamu rezultātu 1:13:1 izcīnīja otro vietu pusmaratonā Vācijas pilsētā Badā Lībencellā.

25 gadus vecā sportiste debijas pusmaratonu veica vienā stundā, 13 minūtēs un 13 sekundēs, sieviešu konkurencē iegūstot otro vietu un par 32 sekunžu tiesu atpaliekot no uzvarētājas Zabrinas Mokenhauptas. Trešajā vietā finišēja Melīna Trenkle, kura Strausai zaudēja 56 sekundes.

"Viss gāja kā pa diedziņu," pēc finiša sacīja Strausa. "Tas bija mans pirmais pusmaratons, tāpēc īsti nezināju, ko no tā sagaidīt. Pagājušajā nedēļā Hamburgā skrēju 16 kilometrus, tad nodomāju – redzēs, kā man klāsies pēc 16 kilometriem. Un viss gāja tik vienkārši, par ko biju pārsteigta. Priecājos, ka pēc ilga pārtraukuma izcīnīju medaļu – pirmo savā jaunajā klubā "LT Haspa Marathon Hamburg". Tālākajos plānos ir 1500 un 5000 metru distances, kas ir mani mērķi Eiropas čempionātā. Redzēs, kā attīstīsies sezona."

Strausa sasniedza trešo vietu starp Latvijas visu laiku ātrākajām pusmaratona skrējējām. Latvijas rekords pieder Jeļenai Prokopčukai, kura 2001. gadā pusmaratonu veica vienā stundā, astoņās minūtēs un 43 sekundēs. Pirms nepilniem četriem gadiem Prokopčuka pusmaratonu noskrēja arī vienā stundā, astoņās minūtēs un deviņās sekundēs, taču distances augstumu starpība pārsniedza IAAF pieļauto normu, tādēļ šis rekords netika atzīts.

Otrajā vietā joprojām atrodas Anita Klapote, kura 1992. gadā pusmaratonu veica vienā stundā, 13 minūtēs un desmit sekundēs. Tātad Strausa no otrās vietas atpalika vien par trim sekundēm. Strausa no labāko trijnieka izstūma Innu Poluškinu, kura 2003. gadā pusmaratonu noskrēja vienā stundā, 14 minūtēs un piecās sekundēs.

Izmantotie resursi:
Agata Strausa: "Lief wie am...
LaufReport Deutsche Halbmarathon...

Slēpts komentārs: lagoss

  +1 [+] [-]

, 2016-04-25 19:05, pirms 8 gadiem
Dīvānā pirdējiem to nesaprast.