Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

IAAF dubulto antidopinga pasākumu budžetu un testējamo sportistu skaitu

Juris Miņins
Juris Miņins

IAAF dubulto antidopinga pasākumu budžetu un testējamo sportistu skaitu
Sebastjans Ko
Foto: AFP/Scanpix

Pēc skandalozā 2015. gada Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) ir paziņojusi, ka 2016. gadā tā dubulto finansējumu savai antidopinga programmai.

Starptautiskā vieglatlētikas federācija 2015. gadā tika iesaistīta vērienīgā dopinga skandālā, kur galvenie figuranti bija Krievijas atlēti, kuri, lai arī uzrādīja pozitīvus dopinga testus, vienalga tika pielaisti pie sacensībām un arī, kā atklāja lielapjoma pētījums, kopumā sporta veidā bija lielas problēmas ar antidopinga noteikumu ievērošanu.

Lai uzlabotu situāciju, kā arī atjaunotu reputāciju, IAAF ir nolēmuši no šī gada palielināt antidopinga aktivitāšu budžetu divas reizes un pašlaik tas sastādīs nedaudz vairāk kā 7.304 miljonus eiro. Tāpat ir plānots dubultot pārbaudāmo sportistu skaitu un šogad, pēc pašreizējiem plāniem, dopinga testiem tiks pakļauti 1000 sportisti.

Atgādināsim, ka pēc tam kā gaismā nāca iepriekšējās IAAF vadības nelikumīgās darbības, savu amatu pameta bijušais organizācijas galva, senegālietis Lamins Diaks un viņa vietā stājās Lielbritānijas pārstāvis un divkārtējais Olimpiskais čempions Sebastjans Ko.

Tāpat, kā kļuvis zināms šajās dienās, trīs no bijušajiem IAAF vadošajiem darbiniekiem, viņu vidū arī vadītāja Lamina Diaka dēls, ir saņēmuši mūža diskvalifikāciju no sporta.

Jāpiebilst, ka, kā rāda statistikas dati, starp Olimpiskajiem sporta veidiem, līdzās svarcelšanai, vieglatlētika ir otrs pārstāvētākais sporta veids dopinga lietošanas gadījumos.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Sport