Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pirmo EČ zelta medaļu izcīna Turcijas kenijiete Džana

Rolands Eliņš

Pirmo EČ zelta medaļu izcīna Turcijas kenijiete Džana
Jasemina Džana
Foto: AP/Scanpix

Eiropas vieglatlētikas čempionātā Amsterdamā noslēgušās pirmās dienas sacensības un noskaidrotas pirmās medaļnieces – 10 kilometru skrējienā zeltu ieguva Turcijas sportiste Jasemina Džana.

19 gadus vecā Jasemina Džana, kura atradās vadībā distances lielāko daļu, finišēja pēc 31:12.86 minūtēm, uzstādot jaunu Eiropas U23 rekordu. Tas ir sestais labākais rezultāts pasaulē šajā sezonā.

Otrās vietas ieguvēju portugālieti Dulči Fēliksu Džana apsteidza par septiņām sekundēm, bet bronza tika norvēģietei Karolinai Grevdalai. Viņa no Čanas bija desmit sekunžu attālumā. Visas sportistes, kas kāpa uz goda pjedestāla, uzstādīja personiskos rekordus.

Džana iepriekš pārstāvēja Keniju kā Viviana Džemuta, taču 2015. gada vidū mainīja pilsonību un arī vārdu. Viņa pasniegusi Turcijai astoto zelta medaļu Eiropas čempionātu vēsturē. Pagājušajā EČ Turcija tika tikai pie vienas bronzas, bet pirms četriem gadiem Helsinkos Polats Arikans uzvarēja arī 10km skrējienā, bet Gamze Buluta palika nepārspēta 1500m skrējienā.

„Centos saskatīt, vai kāds distances laikā man tuvojas vai nē,” pēc finiša sacīja jaunā čempione. „Neviena nebija tuvumā, tāpēc tikai turpināju skriet. Šīs bija labas sacīkstes, taču olimpiādē būs daudz grūtāk. Nedomāju, ka varēšu tur atļauties skriet viena, būšu spiesta sekot citām.”

Eiropas čempionāts norisināsies līdz 10. jūlijam, un rīt tiks sadalīti jau septiņi medaļu komplekti, ieskaitot šķēpmešanā vīriešiem, kur finālam kvalificējies Zigismunds Sirmais.

10km skrējiens sievietēm

V.SportisteValstsRez.
1.J. DžanaTurcija31:12.86
2.D. FēliksaPortugāle31:19.03
3.K. GrevdalaNorvēģija31:23.45
4.F. MakormakaĪrija31:30.74
5.Dž.PavejaLielbritānija31:34.61
6.V. IngleseItālija31:37.43

Izmantotie resursi:
European Athletics