Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:260, Did:0, useCase: 3

Valmieras maratonā startēs arī vairāki olimpieši

Jānis Pārums

Valmieras maratonā startēs arī vairāki olimpieši
Igors Kazakevičs
Foto: AFP

Vēl tikai četras dienas līdz Starptautiskajam Valmieras maratonam, kad noskaidrosies, kurš būs Latvijas čempions maratona distancē 2008. gadā. Maratonā dalību apstiprinājuši daudzi Latvijā pazīstami sportisti, tostarp arī vairāki olimpieši.

Vai šogad tiks pārspēti 1985. gadā uzstādītie Valmieras maratona rekordi attiecīgi sieviešu un vīriešu konkurencē un kurš saņems naudas prēmiju 1000 eiro apmērā?

Kā apliecinājums tam, ka konkurence būs sīva, ir Valmieras maratona 2008 dalībnieku saraksts, kas apskatāms valmieras-maratons.lv , kur starp dalībnieku vārdiem redzami:

• Latvijas soļotāja Jolanta Dukure, kura 2006. gada Eiropas čempionātā ierindojās augstajā 9. vietā, uzstādot personīgo rekordu 20 km soļojumā un vienlaicīgi arī valsts rekordu. Jolanta ir olimpisko spēļu dalībniece un daudzkārtēja Latvijas čempione.
• soļotājs Igors Kazakevičs, kurš 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu 50 km soļojumā ieguva 16. vietu, finišējot ar jaunu personīgo rekordu.
• bijušais Latvijas izlases batlonists Jēkabs Nākums, kurš 1998. gadā Nagano olimpiskajās spēlēs izcīnija piekto vietu sprinta distancē.
• daudzkārtējā Latvijas čempione kalnu slēpošanā – Ulla Freiberga.
Poļina Jeļizarova – zelta medaļas ieguvēja Eiropas junioru čempionātā 3000 metru kavēkļu skrējienā.
Normunds Freimanis – daudzkārtējs Latvijas čempions militārajā daudzcīņā.
Nadežda Kavtaskina – daudzkārtēja pasaules čempione veterāniem dažādās skriešanas distancēs.
• Latvijas vieglatlēts Valērijs Žolnerovičs - Pekinas Olimpisko spēļu dalībnieks, Latvijas čempions 3000 metru šķēršļu skrējienā.
Anita Liepiņa – vairāku olimpiāžu dalībniece, daudzkārtēja Latvijas čempione un pagājušā Valmieras maratona uzvarētāja!

Jau tagad zināms, ka Valmieras maratonā 2008 piedalīsies ne tikai Latvijas sportisti un sportiski aktīvie Latvijas iedzīvotāji, bet arī dalībnieki no tuvākām un tālākām valstīm, piemēram, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Norvēģijas, Somijas, Vācijas, Kanādas, Amerikas Savienotajām Valstīm.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, raksturojot Valmieras maratonu atzina, ka maratons ir uzdrīkstēšanās pieņemt izaicinājumu, vienlaicīgi tas ir sporta pasākums ikvienam – gan lieliem, gan maziem, gan sporta profesionāļiem, gan dalībniekiem, kuriem tas ir hobijs un veselīga dzīvesveida sastāvdaļa.

Pirmo reizi Valmieras maratona vēsturē, šogad īpaši tiek aicinātas piedalīties skolu un uzņēmumu komandas. Speciālos ielūgumus – izaicinājumus Valmieras maratonam ir saņēmušas vairākas Vidzemes skolas, kā arī 100 lielākie Latvijas uzņēmumi. Gan sportiski aktīvākā uzņēmuma komanda, gan skola komanda ar vislielāko dalībnieku skaitu saņems īpašas specbalvas – attiecīgi uzņēma komanda saņems Nordea bankas sarūpēto balvu, savukārt skolas komanda - dāvanu karti Ls 300 vērtībā skolas sporta inventāra iegādei.

Īpašus ielūgumus dalībai Valmieras maratonā 2008 saņēmuši arī Limbažu, Valkas, Rūjienas, Mazsalacas, Alojas, Cēsu un Smiltenes pilsētu mēri un iedzīvotāji.
Maratona organizētāji ir parūpējušies arī par sportotgribētājiem no Rīgas, organizējot autobusu, kurš aties 28.septembrī, plkst.9:00 no "Sportlat" veikala Rīgā, A.Deglava ielas 7. Atpakaļ autobuss brauks pēc apbalvošanas ceremonijas. Maksa abos virzienos ir 5Ls. Pieteikties var maratona mājas lapā.

Šobrīd Valmieras maratonam 2008 pieteikušies vairāk kā 540 dalībnieki, taču dalībnieku skaits ar katru stundu pieaug. Pieteikties maratonam iespējams interneta mājas lapā valmieras-maratons.lv sadaļā Pieteikšanās.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Krūkle, Valmieras maratona 2008 Sabiedrisko attiecību projekta vadītāja

  +6 [+] [-]

, 2008-09-23 16:42, pirms 16 gadiem
Ščerbatihs nepiedalīsies?

     [+] [-]

, 2008-09-23 19:52, pirms 16 gadiem
Vēlu visiem olimpiešiem un arī pārējiem sportistiem vislabākos panākumus Valmieras maratonā!

  +1 [+] [-]

, 2008-09-23 20:56, pirms 16 gadiem
Gribētu redzēt kā Nākums maratonu noskries Vai tik nebūs izvēlējies īsāku distanci

     [+] [-]

, 2008-09-23 21:35, pirms 16 gadiem
Dalībnieku sarakstā nav redzams Aigars Fadejevs-žēl... Cerams,ka sportam nav teicis ardievas...

     [+] [-]

, 2008-09-23 22:44, pirms 16 gadiem
Tici man, Aigars Fadejevs būs !
Turklāt vēl daži kadri būs - tā sastāvs ir uz goda !!!

  -2 [+] [-]

, 2008-09-23 23:00, pirms 16 gadiem
optima liinija rakstīja: Ščerbatihs nepiedalīsies?
nē, viņš nopietni gatavojas ultramaratonam!

     [+] [-]

, 2008-09-26 21:00, pirms 16 gadiem
Es skriešu 5,7 km

     [+] [-]

, 2008-09-28 15:42, pirms 16 gadiem
junga rakstīja: nē, viņš nopietni gatavojas ultramaratonam!
Tādiem jokdariem kā Tev, Viktors pa galvu labprāt sadodu, bet viņš to nedarīs, jo viņam ir smadzenes galvā atšķirībā no Tevis! Bet tā ka esi super skrējējs, tad jau gan jau aizmuksi!