Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Dāvis Līvs: "Ņemot vērā visus apstākļus, sezonas pirmo daļu vērtēju kā labu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dāvis Līvs: "Ņemot vērā visus apstākļus, sezonas pirmo daļu vērtēju kā labu"
Dāvis Līvs
Foto: Jānis Pastars (mxphoto.lv)

Viens no pēdējo gadu kolorītākajiem un atraktīvākajiem sportistiem - 2012. un 2013. gada "Superkauss" vadošās klases "MX Pro" klases čempions Dāvis Līvs sezonu iesāka smagnēji, mokoties ar traumu, un tas ir atstājis iespaidu arī uz divkārtējā "Superkauss" čempiona rezultātu - pēc diviem posmiem" Superkauss" seriālā Dāvis "MX Pro" klasē ieņem tikai devīto vietu. Uzdevām liepājniekam pāris jautājumus par sezonas pirmo pusi.

Kā vertē sezonas pirmajā pusē sasniegto?

Dāvis Līvs: "Ņemot vērā visus apstākļus, kas liedza pilnvērtīgi sagatavoties sezonai, aizvadīto posmu vērtēju visai pozitīvi. Sezonas sākumā ilgi netiku galā ar traumu. Motokrosā ir neiespējami paradīt labāko sniegumu, ja sāp mugura. Tam nu esmu ticis pāri un ceru, ka turpmāk būs tikai labāk."

Šajā sezonā Tevi daudzās sacīkstēs redzam startējam ar MX2 klases motociklu. Kāpēc šāda izvēle? Tas arī saistīts ar muguras traumu, ko minēji?

D.L.: "Zināmā mērā jā, bet tas nav vienīgais iemesls. Latvijas čempionātā šī izvēle ir arī komandas taktikas sastāvdaļa."

Cik sen nebiji nopietni braucis ar ''mazo'' moci? Un kādas ir sajūtas?

D.L.: "Laiks ir pagājis - vismaz 5-6 sezonas noteikti. Sajūtas? Ir ok - mocis ir vieglāks, tāpēc dažviet braukt ir vieglāk, taču reizē arī pašam vairāk ''jāstrādā''. Grūti tā pateikt, vai ir vieglāk braukt ar 250cm3 vai 450cm3. Es teiktu, ka ir savādāk un interesanti."

Rīgas posmā kvalifikacijā uzrādīji teicamu laiku un izcīnīji otro vietu pie starta barjeras. Kas notika tālāk?

D.L.: "Jā, kvalifikācijā uzrādīju labu apļa laiku, bet, kad centos to uzlabot, trases putekļos ''satikos'' ar akmeni - rezultātā pamatīgi salocīju moci. Pirmajā braucienā gan atrados labā pozīcijā, taču tad pievīla sajūgs un nācas izstāties. Nākamajos divos braucienos, ņemot verā izstāšanos un trases stāvokli, liela prieka braukt vairs nebija, nevarēju īsti atrast ritmu un rezultāts visai viduvējs."

No malas raugoties, šķiet, ka trasē esi kļuvis mazliet prātīgāks, taču tad, kā zibens no skaidrām debesīm, stāsts par Tavu piedzīvojumu ar frīstaila rampu ''Ventbunkera kausā''... Kas tas bija?

D.L.: "Ik pa laikam uzlecu kopā ar Alex uz viņa rampas, taču šī bija vesta no Zviedrijas un mazliet savādāka. Bija vēlme pamēģināt - aprunājos ar zviedru, viņš teica, ka ātrumam vajadzētu būt tādam pašam kā uz Alex uzmetiena. Taču tā gluži nebija."

Kāds spieķis palika vesels?

D.L.: "Diemžel nē..."

Par Madonu. Vai ir jau sanācis iemēģināt jauno trasi?

D.L.: "Nē, nav, bet varbūt vēl sanāks. Esmu redzējis dažas bildes, taču pēc tām grūti ko spriest. Ceru, ka būs interesanti."

Labi, tad vēlēsim Tev veiksmi Madonā un ceram, ka Tu kārtējo reizi priecēsi Superkauss līdzjutējus.

D.L.: "Paldies. Brauciet atbalstit ''Rodeo'' komandu, kurai gribu teikt vislielāko paldies par radītajiem apstakļiem un doto iespēju."

Lai arī daudziem šķiet, ka vasara Latvijā īsti vēl nav sākusies, tomēr motokrosa sezona jau ir šķērsojusi "ekvatoru" un 16. augustā, jaunizveidotajā motokrosa parkā "Smeceres sils" tiks aizvadīts "Monster Energy Superkauss" trešais posms - Madonas Lielās balvas izcīņa.

Izmantotie resursi:
Superkauss