Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Miņins izvizina un pārsteidz motokrosistus

Miņins izvizina un pārsteidz motokrosistus
Jānis Miņins ''Battery Superkausa'' posmā Aizputē
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldas kamaniņu trasē visi ātrākie ''Battery Superkauss” 2010.gada motokrosa braucēji izbaudīja kārtīgu adrenalīna devu, traucoties pa ledaino kamaniņu trasi vienā bobā ar olimpieti Jāni Miņinu.

Jau ziņojām, ka šī gada sākumā, iesākoties 2010.gada motokrosa sezonai, daudziem bija patīkams pārsteigums uzzinot, ka viens no pasaules TOP bobsleja braucējiem – latvietis Jānis Miņins, vasarā sēdīsies uz kvadricikla, lai piedalītos ''Battery Superkauss” sacensībās. Pēc diviem posmiem Miņins paziņoja, ka pagaidām vairs nebrauks ''Battery Superkausā”, jo viņam jākoncentrējas savam pamatdarbam – bobslejam, taču Miņins apsolīja, ka visu ''Battery Superkauss” klašu pirmo trīs vietu ieguvējus viņš izvizinās ar savu dampīti pa Siguldas ledus trasi.

Pēc īsas instrukcijas par to, kā jāuzvedas bobā, visi motobraucēji deva signālu, ka ir gatavi. Sākumā priekšroka tiek dota jaunajiem – Jāņa stūrētprasmi izbaudīja Uldis Spulle, pēc tam arī jaunās paaudzes kvadristi Reinfelds un Edgars Menģelis sajuta 104 km/h lielu ātrumu un iespaidīgo gravitācijas pievilkšanas spēku. Pēc viena no braucieniem īsu komentāru sniedza šī gada ''Battery Superkausa'' MX Pro klases uzvarētājs Lauris Freibergs: ''Šis bija trakākais, ko jebkad biju darījis, un diez vai kādreiz gribēšu to atkārtot.”

Mārtiņš Aleksandrovičs: ''Tas bija tik ideāli – izjust katru līkumu trasē, sajust, kā fizika iedarbojas uz cilvēka ķermeni un liek asinīm plūst ātrāk – vienkārši nereāla sajūta! Pirmos divus trases līkumus ''nenofilmēju”, taču pēc tam izbaudīju katru trases metru un virāžu – vienkārši perfekta sajūta.”

Pēc lieliskajiem braucieniem ''Battery Superkauss” organizatori, Laura Freiberga un Kaspara Cveiģeļa personā, pasniedza Jānim Miņinam Ziemassvētkos sarūpētu nelielu motivācijas devu ar domu, ka motokrosa saime Jāni vienmēr gaidīs ciemos gan ar, gan bez motocikla.

Lai dzīvo motokross un visiem Laimīgu jauno gadu!

Izmantotie resursi:
www.moto-x.lv

     [+] [-]

, 2010-12-28 12:12, pirms 13 gadiem
Normāli-nahaļavu pavizināties..!