Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

"MX Ādaži" sasniedz jaunas virsotnes

Andrejs Siliņš

"MX Ādaži" sasniedz jaunas virsotnes
"MX Ādaži" komandas sastāvs

Pirmais posms jaunizveidotajai komandai "MX Ādaži" nebija slikts un tā ierindojās 9. vietā, bet jau otrajā posmā, neskatoties pat uz Igaunijas leģionāra Melis Jurgenson neveiksmēm komanda izdevās izcīnīt 6. vietu „Battery Superkauss” balvas izcīņas sacensībās komandas kopvērtējumā Aizputes posmā.

Komandas viens no jaunajiem talantiem Reinis Čudarāns spēja parādīt teicamu sniegumu šajā grūtajā posmā, kurā dažbrīd trase atgādināja īstu dubļu vannu, un šis jaunietis uzvarēja visus trīs braucienos, kopvērtējumā pārliecinoši izcīnot pirmo vietu.

Komandas līderim un trenerim Leonam Kozlovskim šoreiz nedaudz neveicās, tik labi kā gribējās, bet apzinoties, cik sīva konkurence un kādi sportisti ņēma dalību šajās sacensībās MX Pro klasē, rezultātu var uzskatīt par apmierinošu.

Kā vērtē komandas startu pēc aizvadītā „Superkauss Battery” posma, un kā esi apmierināts ar rezultātu?
Labi nobrauca visi komandas biedri. Gribu pateikt paldies viņiem par cīņas sparu trasē, un rezultāts ir acīm redzams, jo pirmkārt visi tikām pie starta barjeras, kas pirmajā posmā dažiem neizdevās. Trenējamies vienu reizi nedēļā diezgan nopietni, un kā treneris mācīju motokrosa elementus, kas viņiem ir pa spēkam, takā braukšana mums iet tikai uz augšu. Par savu startu Aizputē varu teikt, ka varēju labāk, bet sastāvs bija pietiekami zvaigžņots, takā katram ir sava vieta. Nedaudz nesanāca starti, kritiens otrajā braucienā arī bija nevajadzīgs, bet cītīgi trenējos gan fiziski, gan braucu ar motociklu regulāri. Tā kā mans labākais sniegums būs vēl priekšā.

Vai neesi nedaudz pārsteigts par Reiņa Čudarāna sniegumu sacensībās?
Nemaz, jo viņā redzu puisi kam gribās uzvarēt, un tas ir galvenais. Dzirkstele acīs, tā ir viņa priekšrocība attiecībā uz citiem visiem. Braukšanas stils un tehniskais izpildījums ir pietiekami labs, apzinoties, kādās liela mēroga sacensībās Reinis ir piedalījies.

Kā vērtē viņa izredzes pacīnīties par čempiona titulu MX 13+ klasē?
Es viņam palīdzēšu ar savu padomu gan treniņu laikā, gan sacensību laikā, un es pieļauju, ja Reinis to visu pareizi sakārtos savā galvā, tad rezultāti ies tikai uz augšu. Par titulu runāt ir pāragri, jo tikai divi posmi ir aizvadīti, bet es domāju, kad viss būs ok.

Vai tavuprāt, nākotnē viņš varētu kļūt par labu Pro līmeņa braucēju?
Tas ir jautājums, uz kuru nav viegli atbildēt. Par labu Pro braucēju kļūt nevar, ja neesi ieguldījis lielu darbu, jo tas ir pilnīgi cits ātrums, cits dzīves ritms, cits stils, cita domāšana un cita fiziskā sagatavotība. Daudz ir to, kuri to vēlas, bet psiholoģiski neiztur, jo nav gatavi, tik daudz sevi veltīt tam. Reinī potenciālu es redzu, un palīdzēšu, gan ar padomu braukšanā, gan teorijā, bet ļoti daudz ir atkarīgs no viņa paša, cik viņš pats gribēs kļūt par MX TOP braucēju, un domāju, kad nākamo sezonu, viņš jau brauks Pro klasēs. Vajag tikai atcerēties, ka rezultāti uzreiz nebūs spīdoši, bet ja čakli un mērķtiecīgi turpinās strādāt, tad rezultāti būs, un potenciāls viņam ir.

Kas notikās Melim Jurgensonam, ka neizdevās parādīt labāku sniegumu?
Melim ir nedaudz neizdevies sezonas sākums, jo daudz ir bijis darba darīšanu, tāpēc nav sanācis pietiekami braukt ar motociklu, lai labi sagatavotos sezonai. Viņš pats man teica: „Sit ciet rokas”, un ir skaidrs, ka tas traucē sasniegt viņam ātrumu trasē, bet tas ir tikai laika jautājums, un uz nākošiem posmiem jau būs labāk. Pēc manām domām, viņš savā 35 gadu jaunībā brauc ļoti labi, un ieteiktu visiem kvadru braucējiem pavērot viņa braukšanas stilu, jo tur ir ko pamācīties.

Kā vērtē pārējo komandas biedru startu šajā posmā?
Kā jau es teicu iepriekš, visi čaļi cīnījās, un paldies viņiem par to, katrs nopelnīja punktus gan savam kopvērtējumam, gan komandai. Mēs visi esam apmierināti, un tas jau ir pats galvenais.

Tagad, kad ir aizvadīti divi posmi, kādi ir komandas mērķi šajā seriālā?
Komandas mērķi ir kāpt tikai uz augšu, bet es jau teicu, kad visu darīsim apdomīgi, un šogad tikai ieskriesimies, un tad jau sezonas beigās redzēs. Vēlos pateikt lielu paldies savam brālim, kurš man ļoti palīdz, gan kā braukšanas treneris, gan arī visu pārējo lietu sakārtošanā, kas saistītas ar motokrosa sacensībām. Bez viņa būtu, kā bez rokām. Protams, arī mehāniķim Jurim Titovam par labi paveikto darbu vienmēr. Paldies ļoti gribu pateikt visiem mūsu komandas atbalstītājiem. Jūs esat tie labākie, tāpēc mūsu rezultāti ir tik labi: Ādažu dome, „Ādažu Čipši”, „Karlo motors”, „Valvoline eļļas”, „PMK Ķekava”, „Uzvara lauks”, veikals „Motosports”.

Informāciju sagatavoja
Agnis Skrebs
Motosporta žurnālists

     [+] [-]

, 2010-05-28 11:27, pirms 14 gadiem
Tad jau veco hokeja vilku Raimi arī drīz varēs redzēt "dzelzs zirga" mugurā