Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Ceļvedis "Superkauss" motokrosa Valmieras posma apmeklētājiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Ceļvedis "Superkauss" motokrosa Valmieras posma apmeklētājiem
MX Pro starts Valmieras ''Superkauss'' posmā 2014. gadā
Foto: Jānis Pastars

Jau nākamās nedēļas piektdienā - 1.maijā, norisināsies Superkauss motokrosa seriāla 7. sezonas pirmais posms Valmierā. Tas vienkopus pulcēs dažāda vecuma motosportistus, motokrosa entuziastus un atraktīvus skatītājus.

Šī gada sezonā paredzēti 4 posmi, kas nozīmē, ka ikviens posms būs ļoti spraigs, cīņas pārpilns un pārsteigumiem bagāts!

Kūļu mototrase

Kūļu mototrase zināma kā viena no tradīcijām bagātākajām motokrosa trasēm Latvijā, īpaši slavena ar izsenis notikušajām “Gaujas kauss” sacensībām, tiesa, šobrīt trase mainījusi savu izskatu, starta atrašanās vietu un ir pielāgota Superkauss sacensību seriālam.

Pie ieejas mototrasē būs iespēja saņemt trases plānu, kurā atradīsiet gan dienaskārtību, gan pasākumu norises vietu shēmu.

Mototrases koordinātas: 57°29'49"N 25°22'14"E .

Kur iegādāties ieejas biļetes

Iepriekšpārdošanā biļetes iespējams iegādāties veikalu ķēdes ''Top'' Vidzemes veikalu kasēs. Biļešu cena: 5 Eur. Tāda tā saglabāsies arī sacensību dienas rītā biļešu tirdzniecības kasēs uz vietas līdz plkst 11:00. Bet pēc 11:00 biļešu cena būs 7 Eur. Pensionāriem ieejas maksa 3 Eur, bet bērni līdz 12 gadu vecumam sacensības var apmeklēt bez maksas

Visiem četriem šī gada posmiem iespējams iegādāties sezonas abonomentu jau tagad. Abonomenta cena: 20 EUR.

Auto stāvvieta – bez maksas. Ja esi Škoda automašīnas īpašnieks - izmanto īpašo stāvlaukumu!

Superkauss rezultāti un jaunumi

Valmieras posma rezultātus varēs aplūkot yourtime.lv Kā vienmēr par jaunumiem informēsim Superkauss sociālo tīklu kontos Twitter @Superkauss, Draugiem.lv/superkauss un Facebook.com/Supercup.

Superkauss 1. posma video tiešraide

Sadarbībā ar Latvijas mobilais telefons (LMT) šogad būs unikāla iespēja motokrosa notikumus skatīties savā viedtālrunī un internetā – straume.lmt.lv. Jau plkst. 12:00 ieslēdz savu viedtālruni, planšeti vai datoru un notikumus vēro neatkarīgi no vietas, kur atrastos – trases malā, mājās, ciemos vai birojā.

Dienaskārtība

09:00 – Kvalifikācijas braucieni
11:00 – Muzikālā pauze, uzstājas grupa APVADCEĻŠ
12:00 – 1. braucieni
IESĀCĒJI 10 min + 1 aplis
JAUNIEŠI 12 min + 1 aplis
MX PRO 15 min + 1 aplis
JUNIORI 12 min + 1 aplis
SENIORI 12 min + 1 aplis
KVADRACIKLI 15 min + 1 aplis
Muzikālā pauze, uzstājas grupa BERMUNDU DIVSTŪRIS
15:00 – 2. braucieni
IESĀCĒJI 10 min + 1 aplis
JAUNIEŠI 5 apļi
MX PRO 7 apļi
JUNIORI 5 apļi
SENIORI 5 apļi
KVADRACIKLI 5 apļi
16:30 – 3. brauciens
MX PRO 5apļi
17:00 – APBALVOŠANA

Ne tikai motokross

Starp dalībnieku parku un trasi tiks uzstādīta skatuve, uz kuras notiks laureātu apbalvošana. 11:00 ar koncertu uzstāsies pazīstamā kantrī grupa “Apvadceļš”, taču jau pēc 1. braucieniem ballēsim un negulēsim kopā ar grupu “Bermundu divstūris”.

Atsevišķā līdzjutēju sektorā būs izveidotas atrakcijas bērniem. Šogad atrakciju klāstu papildinās trasīte skrejriteņu sacensībām. Skrejriteņi būs pieejami uz vietas, taču aicinām arī vecākus saviem bērniem ņemt līdzi braucamrīkus. Iespējams, ka tieši Valmierā mazie puikas un meitenes tiks pie saviem pirmajiem “Superkauss” diplomiem!
Blakus bērnu atrakciju parciņam atradīsies neliels tirdziņš ar amatniekiem un mājražotājiem, kur būs iespēja iegādāties dažādus labumus.

“Bosch” teltī viens no mūsu lielākajiem atbalstītājiem būs parūpējies par savu izklaides programmu.
Un, protams, sacensību dienā trasē darbosies vairākas bufetes, kur remdēt slāpes un apmierināt vēdera iegribas.
Par labu garastāvokli un sacensību garu visas dienas garumā rūpēsies DJ Ziggy, bet sacensības komentēs Ģirts Timrots.

Skatītāju drošība

Superkauss organizatori skatītājiem atgādina, ka, lai arī cik daudz spēka tiek veltīts, lai veicinātu drošību, motokross ir dinamisks sporta veids ar augstu bīstamības pakāpi. Visi apmeklētāji tiek lūgti būt piesardzīgiem, ievērot izvietotās drošības norādes un sekot oficiālo personu norādījumiem, kā arī pievērst uzmanību apkārt notiekošajam – rūpīgi pieskatīt gan bērnus, gan līdzpaņemtos mājdzīvniekus. Skatītājiem aizliegts atrasties trases iekšējā sektorā un šķērsot trasi tam neparedzētās vietās!

Izmantotie resursi:
Superkauss