Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

"Superkauss" Rīgas posmā uzvar Kullass, vadību kopvērtējumā pārņem Ivanovs

Juris Grīns
Juris Grīns

"Superkauss" Rīgas posmā uzvar Kullass, vadību kopvērtējumā pārņem Ivanovs
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars (mxphoto.lv)

Noslēdzies 2015.gada morokrosa seriāla ''Monster Energy Superkauss'' otrais posms un noskaidroti Optibet sporta bāra Lielās balvas ieguvēji. Komandu ieskaitē Rīgas posmā pārliecinošu uzvaru izcīnīja ''MX Ādaži Motosports RT'' komanda, kura par 53 punktiem apsteidza pirmā posma uzvarētāju ''MX Moduls'' komandu.

Lielisku sniegumu un stabilitāti uzvarētāju rindās nodemonstrēja Harri Kullass, kurš visos trīs braucienos finišēja top3, kas ļāva izcīnīt uzvaru MX Pro klases kopvērtējumā. Kullasa sīvākie konkurenti Karro un Leoks pirmajā braucienā bija izvirzījušies vadošajās pozīcijās, taču abus piemeklēja sajūga problēmas, kas Matīsam maksāja izstāšanos, bet Tanels bija spiests iebraukt boksos un pazaudēja vismaz padsmit vietas. Tas nozīmēja vienīgi to, ka uzvaru kopvērtējumā izcīnīt Leokam vai Karro kļuva gandrīz neiespējami.

Ķibeles piemeklēja arī pērnā gada čempionu Dāvi Ivanovu, taču apbrīnojams cīņasspars un sportiskais niknums palīdzēja Dāvim kopvērtējumā izcīnīt otro vietu un kļūt par kopvērtējuma līderi pēc diviem posmiem.

Uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Priits Ratseps, ceturtais Toms Macuks, bet piektais Tanels Leoks.

Jauniešu klasē pirmajā braucienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Harijs Suharževskis, vairāk kā desmit sekundes aiz sevis atstājot Dāvi Kurmi un Elgaru Jonasu. Otrajā braucienā vadībā atradās Kurmis, kuram sekoja Suharževskis un Jonass, taču kāda sadursme un vadībā jau Jonass, kuram uzvarot otro braucienu pietika punktu, lai izcīnītu uzvaru posmā un nostiprinātos vadībā arī kopvērtējumā. Uz otrā goda pjedestāla pakāpiena Harijs Suharževskis, trešais Kristers Kovgers, ceturtais Dmitrijs Uritskis, bet piektais Dāvis Kurmis.

Senioru klasē ''status quo'' - divi braucieni un abos uzvaras Leonam Kozlovskim, kurš arvien izskatās konkurentiem neaizsniedzams. Abos braucienos un kopvērtējumā otrais Raimonds Baltgalvis, trešajā vietā Ronalds Baldiņš, ceturtais Maksims Komļevs, bet piektais Ingus Bērziņš.

Kvadru klasē abos braucienos un posma kopvērtējumā pirmais piecinieks identisks - 1.Raivis Sootee, 2.Domantas Vaznys, 3.Kaspar Haiba, 4.Kristaps Veinbergs, 5.Valters Dišlers-Kirilko.

Junioru klasē šoreiz ātrākais Sandis Armīns Frienbergs, otrais Patriks Uzuls, bronzas godalga Rūdolfam Aumesteram, bet pirmo piecinieku noslēdza Martins Vasjaks un Roberts Lūsis.

Sacensību seriāla ''Superkauss'' otrais posms aizvadīts, bet nākamais norisināsies augustā Madonā.

MX Pro klases Rīgas posma Top 10

VietaBraucējsPunkti
1Harri KULLAS96
2Dāvis IVANOVS92
3Priit RATSEP91
4Toms MACUKS88
5Tanel LEOK82
6Andero LUSBO82
7Jaro PAAKKONEN77
8Ivo ŠTEINBERGS75
9Kārlis SABULIS74
10Vitautas BUCAS73

MX Pro kopvērtējums pēc 2. posma

VietaBraucējsPunkti
1Dāvis IVANOVS188
2Priit RATSEP182
3Toms MACUKS162
4Kārlis SABULIS161
5Matīss KARRO156
6Ivo ŠTEINBERGS153
7Tanel LEOK147
8Vairis AĻEKSĒJEVS131
9Dāvis LĪVS126
10Jan JAKOBSON118

Izmantotie resursi:
Superkauss