Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Superkausa pirmajā posmā uzvar Freibergs

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Superkausa pirmajā posmā uzvar Freibergs
Lauris Freibergs
Foto:laurisfreibergs.com

Ar Laura Freiberga uzvaru prestižākajā MX Pro klasē noslēdzies jaunā motokrosa seriāla – Superkausa izcīņa – pirmais posms, kas kopumā bija pulcējis 160 motosportistus.

Pirmais posms risinājās Ventspils rajona Ziru trasē, kas pagājušā gada beigās sāka savu atdzimšanu un tagad pārvērsta par tiešām labu motokrosu rīkošanu vietu. Katrā ziņā braucējiem pusotru kilometru garajā aplī netrūka sarežģītu posmu – piemēram, asais līkums pēc starta taisnes vai tramplīns tieši pirms finiša, kurā zemes pievilkšanās spēku pārbaudīja ne viens vien braucējs. Arī sacensību formāts lika kārtīgi "gāzt" no pirmā trases metra, jo katrā braucienā bija jāveic vien pieci apļi, tāpēc startā zaudēto atgūt bija ļoti grūti. Braucieni bija pavisam trīs, bet uzvarētājus noteica, summējot to rezultātus.

Cīņas notika vairākās solo un "kvadru" klasēs, un uz starta stājās arī MX Pro braucēji. Šajā klasē ierindā bija arī pieredzējušais Lauris Freibergs, kurš ir viens no "Superkausa" organizētājiem. Šīs klases sastāvs bija mūsu platuma grādiem visai iespaidīgs – bez Freiberga, kurš gan pirms šīs sezonas jau paziņoja par profesionāļa gaitu beigām, pie starta barjeras stājās arī Dāvis Ivanovs, Toms Macuks, Filips Kempelis, Niks Apfelbaums, Leons Kozlovkis, Mārtiņš Aleksandrovičs... Interesanti, ka katrā braucienā bija savs uzvarētājs – Ivanovs, Apfelbaums, Aleksandrovičs – bet ar stabilitāti izcēlās Freibergs. Trīs otrās vietas Laurim nodrošināja pirmo vietu kopvērtējumā, bet trijniekā vēl iekļuva Ivanovs un Aleksandrovičs.

Kvadri Pro klasē stabilākais bija Māris Kirilko, kurš kļuva par kopvērtējuma uzvarētāju, bet trijniekā vēl iekļuva Agris Neija un nenogurdināmais Raimonds Baltgalvis, kurš atkal atgriezies mototrasē, tiesa šoreiz uz četriem riteņiem. Klasē "Kvadri 14+" kvalifikācijas braucienā asinsstindzinošu kritienu piedzīvoja Kristaps Smiltnieks, kurš pēdējā tramplīnā kopā ar braucamo uzmeta salto... Par laimi, viss beidzās bez traumām. Finālbraucienos Kristaps, kuram bija pirmais starta numurs, tomēr piekāpās Kārlim Meldrājam un ierindojās otrajā vietā. Trešais bija Edgars Meņģelis.

Cīņas notika vēl trīs soloklasēs. Vienlaicīgi trasē devās Mini MX un 65cm3 klases braucēji, līdz ar to plecu pie pleca cīnījās mazie motokrosisti un pat tuvu divu metru augumu sasnieguši jaunekļi. Vērtētas klases gan tika atsevišķi – Mini MX pārliecinoši uzvarēja Pauls Jonass, bet sešdesmitpieciniekiem nepārspēts palika Emīls Bišofs. MX 13+ klasē divas reizes pirmais un vienreiz otrais bija Raivis Eikmanis, tā uzvarot kopvērtējumā. Otrais bija Gaušu dinastijas pārstāvis Gundars, bet trešo punktu summu savāca Oskars Bērziņš.

Uz starta izgāja arī amatieri, starp kuriem bija arī 62 gadus vecais ventspilnieks Agris Čuka – 40 dalībnieku konkurencē viņš palika 32. vietā. Šajā klasē braucieni bija visneprognozējamākie, jo amatieriem nebija viegli tikt galā ar visai sarežģītajiem līkumiem un tramplīniem. Pēc otrā brauciena darba pilnas rokas bija mediķiem, un nācās pat izsaukt palīdzību no Ventspils. Par uzvarētāju kļuva mini klases uzvarētāja Paula onkulis Aigars Jonass, bet aiz viņa sekoja Renārs Francis un Kaspars Zuicēns.

Pēc pirmajiem braucieniem savdabīgā atrakcijā varēja piedalīties līdzjutēji – ar kājām veikt mazo trases apli. Uzvarētāju gaidīja tiešām ievērojama balva, jo varēja tikt pie biļetes uz pasaules čempionāta posmu Ķegumā. Skrējienā piedalījās ap 40 līdzjutēju, bet par uzvarētājiem kļuva Zane Gāliņa un Mikus Gutāns.

Nākamais "Superkausa" posms risināsies 17. maijā Aizputē, "Misiņkalna" trasē.

Izmantotie resursi
moto-x.lv