Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Līvam atkal traucē muguras trauma, ceturto vietu atzīst par apmierinošu

Juris Grīns
Juris Grīns

Līvam atkal traucē muguras trauma, ceturto vietu atzīst par apmierinošu
Dāvis Līvs (pa labi)
Foto: Jānis Pastars (mxphoto.lv)

Ar pavisam saulainiem laikapstākļiem svētdien tika lutināts “Smeceres sils” Madonā, kurā norisinājās “Superkauss” čempionāta 3. posms, uz starta stājoties arī "Rodeo" komandas sportistiem. Šoreiz ne visai veiksmīgs tas izvērtās Prītam Ratsepam, kuru pēdējos finālbraucienos pievīla tehnika, bet vietu uz pjedestāla MX Pro klasē izcīnīja Dāvis Līvs. Komandu ieskaitē “Rodeo” iegūta 3. vieta, bet šobrīd visi spēki tiek gatavoti septembrī notiekošajam Latvijas čempionāta superfinālam.

Kā pirmie kvalifikācijā devās Jauniešu klases pārstāvji, kuru vidū startēja arī Toms Babris. Starp visiem 22 sportistiem, Tomam izdevās uzrādīt 10. ātrāko apļa laiku. Diemžēl jau 1. brauciena pirmajā aplī saķeršanās ar konkurentu, kas braucienu lika turpināt no beigām. Nepieļaujot citas kļūdas un saglabājot ātru tempu, finišā 12. vieta. 2. brauciens veiksmīgāks un finišā 6. vieta, kas dienas kopvērtējumā deva 8. vietu.

Kvadri PRO klasē no komandas startēja Endijs Bernics, kurš kvalifikācijā uzrādīja 5. ātrāko apļa laiku. Abos braucienos Endijam izdevās izcīnīt 5. vietu, kas dienas kopvērtējumā ļāva ierindoties 6. vietā. Pēc aizvadītiem 3 posmiem Endijs ierindojas čempionāta kopvērtējuma 4. vietā, 3. vietai piekāpjoties vien par 6 punktiem.

Visplašāk “Rodeo” sportistu pārstāvētā klase bija MX PRO, kurā pie starta barjeras stājās Prīts Ratseps, Dāvis Līvs un Kristers Drevinskis. Kvalifikācijā ātrākais izrādījās Prīts, uzrādot 4. apļa laiku. Diena veiksmīgi iesākās Prītam, visa 1. brauciena garumā sīvi cīnoties par līdera pozīcijām ar Matīsu Karro, Dāvi Ivanovu, Tanelu Leoku un Gertu Krestinovu un finišu sasniedzot, atrodoties 3. vietā. Diemžēl tehniskas ķibeles neļāva Prītam piedalīties 2. un 3. braucienā. “Komanda smagi strādā, bet muļķīgas lietas atgadās. Nedaudz kaitinoši, bet dažreiz lietas noiet greizi.Priecājos, ka tas neatgadījās Latvijas čempionātā,” stāsta Prīts.

Veiksmīgākais posms šoreiz izvērtās Dāvim, lai gan par sevi lika manīt muguras trauma, kas kvalifikācijā ļāva uzrādīt tikai 8. ātrāko apļa laiku. Pirmais brauciens iesākās veiksmīgi, atrodoties 4. pozīcijā, bet diemžēl šo vietu noturēt neidevās un finišā 7. vieta. 2. brauciena starts veiksmīgāks un 3. pozīcija, ko izdevās noturēt līdz brauciena beigām. Arī 3. brauciena startā izdevās atrasties 3. pozīcijā, bet šoreiz Tanels Leoks un Dāvis Ivanovs izrādījās ātrāki, Dāvim finišu šķērsojot 5. vietā. Dienas kopvērtējumā izcīnīta 4. vieta. “Manuprāt 4. vieta ir apmierinoši, pats esmu priecīgs un paldies komandai par visu”, atzīst Dāvis.

Ne visai veiksmīgas sacensības izvērtās Kristeram, kurš tikai pavisam nesen ir atgriezies uz motocikla pēc piedzīvotās traumas. Kvalifikācijā 15. apļa laiks un braucienos 13., 14. un 13. vieta, kas dienas kopvērtējumā deva tikai 13. vietu. Par sacensībām Kristers saka:”Nebija manas labākās sacensības, kuras nestu labu rezultātu, bet beidzot, pēc traumas, sāku justies komfortabli uz motocikla un domāju, ka varu braukt ātrāk nekā to darīju iepriekš. Ļoti lielu prieku šīs sacensības neradīja, taču to kompensēja jaunizveidotā Madonas mototrase, kura šobrīd noteikti ieņem vietu manu mīļāko Latvijas trašu trijniekā, ar savu pateicīgo reljefu un interesantajiem, Latvijas trasēm neraksturīgajiem, elementiem.”

Šobrīd čempionāta kopvērtējumā ar vienādu punktu skaitu Prīts un Dāvis dala 6./7. vietu, no TOP 3 atpaliekot par 23 punktiem. Komandu vērtējumā šajā posmā iegūta 3. vieta, bet galvenās cīņas par “Superkauss” čempionu tituliem 13. septembrī Saldū, bet jau pēc trīs nedēļām Cēsīs tiks noskaidroti Latvijas čempioni motokrosā.

Izmantotie resursi:
RodeoMX - Jaunumi