Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Rīgas ''Superkauss'' posmā MX Pro klasē startēs spēcīgais Kullass

Superkauss
Superkauss

Rīgas ''Superkauss'' posmā MX Pro klasē startēs spēcīgais Kullass
Attēlā: Harri Kullass(no kreisās) un Tanels Leoks

Jau svētdien Zaķusalā norisināsie 2015.gada sezonas ''Monster Energy Superkauss'' otrais posms motokrosā, kurā sportisti un komandas cīnīsies par Optibet sporta bāra Lielo balvu.

Tuvojoties sacensību dienai arvien skaidrākas kļūst dalībnieku sastāva aprises. Šodien organizatori ir saņēmuši apstiprinājumu lieliskai ziņai, ka Rīgas posmā dalību ņems un par uzvaru MX Pro klasē cīnīsies titulētais Harri Kullass. Sportists, kurš savas motokrosa gaitas uzsāka startējot zem Igaunijas karoga, taču vēlāk pieņēma Somijas pilsonību savā karjerā vienmēr ir bijis sīvs konkurents Latvijas ātrākajiem sportistiem.

Kullass Rīgas posmā pārstāvēs ''MX Ādaži Motosports RT'' komandu, kur kopā ar komandas biedriem Tanelu Leoku, Tomu Macuku un daudziem citiem šīs komandas pārstāvjiem centīsies izcīnīt uzvaru. Kullasa karjeras augstākais punkts bija 2009.gadā, kad viņš pasaules čempionātā MX2 klasē sezonas kopvērtējumā ierindojās augstajā 9.vietā.

Šajā sezonā Kullass, līdzīgi kā Tanels Leoks un Matīss Karro, par sezonas prioritāti izvēlējies startēšanu Anglijas čempionātā, kur pēc 4 aizvadītiem posmiem ieņem 9.vietu. Neapšaubāmi, Kullass ir spēcīgs papildinājums ''MX Ādaži Motosports RT'' komandai un, raugoties viņu sastāvā, varam apgalvot, ka cīņa par uzvaru komandu ieskaitē kļūs vēl sīvāka. Atgādinām, ka pirmajā posmā Valmierā triumfēja ''MX Moduls'' komanda, otrajā vietā pērnā gada čempioni ''Rodeo MX RT'', bet trešie ''MX Ādaži Motosports RT'' sportisti.

Atgādinām, ka ''Monster Energy Superkauss'' Optibet sporta bāra Lielā balvas izcīņa norisināsies svētdien, 21.jūnijā - Rīgā pie TV torņa. Kvalifikācija sākas plkst 9:00, bet finālbraucieni no plkst 12:00. Sacensības tiek rīkotas ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.