Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Paula Jonasa brālēns Elgars mērķē uz "Superkauss" titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Paula Jonasa brālēns Elgars mērķē uz "Superkauss" titulu
Elgars Jonass (priekšplānā)
Foto: Jānis Pastars

Jonasa uzvārds šogad ir kļuvis pazīstams ikkatram pasaules motokrosa fanam - tas, protams, pateicoties Paulam un viņa fantastiskajam sezonas sākumam pasaules čempionatā MX2 klasē. Taču jebkuram Superkausa fanam ir skaidrs, kas ir Elgars Jonass - Paula brālēns un pērnās sezonas Jauniešu klases vicečempions. Pērn viņam līdz čempiontitulam pietrūka vien dažu centimetru un Elgars ir apņēmības pilns pērn nesasniegto sasniegt 2015.gada sezonā.

Aprīļa vidū nosvinēji pilngadību. Ko tas ir mainījis Tavā dzīvē?

E.J.: Izmaiņas ir - esmu ticis pie autovadītāja tiesībām un arī savas mašīnas. Tas atvieglo nokļūšanu uz skolu un citas sadzīviskas lietas.

Vai nesanāk tā, ka tagad pie auto stūres pavadi vairak laika kā uz motocikla?

E.J.: Tā varētu būt, taču tas nebūt nenozīmē to, ka motokross no tā cieš. Treniņplāns tiek ievērots - vismaz trīs treniņi nedēļā uz motocikla un pārītis fizisko treniņu formas uzturēšanai.

Pieminēji skolu. Kur Tu mācies?

E.J.: Mācos Liepājas Valsts tehnikuma otrajā kursā. Vēl pāris nedēļas un otrais kurss būs pabeigts. Apgūstu datorsistēmu tehniķa profesiju, taču tas ir tikai sākums. Informācijas tehnoloģijas mani ir aizrāvušas un man šajā nozarē ir lieli plāni. Patreiz tiek ielikti tikai paši pamati.

Šogad esi atpakaļ uz četrtaktu motocikla, vai esi jau apradis ar to?

E.J.: Ar četrtaktu hondiņu braucu jau Junioru klasē, bet tad pārsēdos uz divtaktu KTM motocikla, kas bija loģisks starpposms, kurš ir noslēdzies. Lai konkurētu lielajās klasēs ir jābrauc ar četrtakteri un tagad izbaudu tā sniegtās priekšrocības un jaudu.

Pērn tieši Rīgas posmā gan arī ar divtakteri konkurentiem startā ''ierādīji vietu''...

E.J.: Jā, tas starts izdevās lieliski un pašam bija neliels pārsteigums. Žēl, ka tajā braucienā kļūdījos un nenoturēju līderpozīciju līdz galam. Iespējams, ka tieši tā kļūda bija tā, kas neļāva izcīnīt čempiontitulu pērn.

To var labot šogad!

E.J.: Tieši tāds ir mērķis uz ko ejam. Pirmajā posmā Valmierā izdevās uzvarēt par ko ir milzīgs gandarījums. Rīgā jāsper otrais solītis...

Valmierā otro un trešo vietu izcīnīja igauņi, kuri ļoti cienījamu sniegumu rāda savas valsts čempionātā MX2 klasē. Kā vērtē konkurenci klasē?

E.J.: Konkurence ir ļoti liela un igauņu rezultātiem biju pasekojis līdzi. Protams ir prieks, ka var apsteigt tik spēcīgus braucējus, taču tas ir diezgan ierasts, ka viņiem ir grūti uzvarēt pie mums, bet mums pie viņiem. Ceru, ka viņi būs arī Rīgā, jo uzvara smagā cīņā dod papildus pozitīvas emocijas.

Labi, vēlēsim veiksmi cīņā ar igauņu un pašmāju konkurentiem un gaidām Tevi Rīgā, 21.jūnijā!

E.J.: Paldies, izmantojot izdevību aicinu visus fanus mani atbalstīt klātienē gan Latvijas čempī Dobelē, gan Rīgas Superkausa posmā! Esmu pārliecināts, ka būs lieliskas sacīkstes.

Izmantotie resursi:
Superkauss