Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Līvs uzvar lēcienu konkursā un ziedo naudu motokrosista Purekļa rehabilitācijai

Juris Grīns
Juris Grīns

Līvs uzvar lēcienu konkursā un ziedo naudu motokrosista Purekļa rehabilitācijai
Dāvis Līvs tramplīnā
Foto: Jānis Pastars

Ar aizraujošu šovu, kurā tika noteikti šīs sezonas ''Safe Grand Whip'' uzvarētāji, noslēdzās ''Monster Energy Superkauss'' sestā sezona.

Pērn aizsāktā tradīcija, pateicoties kompānijas ''Safe'' atbalstam, tika turpināta arī šogad, un sacensību noslēgumā drosmīgākie piloti pulcējās uz konkursu, kurā tika noteikts šīs sezonas trakākais ''vipotājs''. Atsaucība no sportistu puses varbūt nebija tik liela kā to vēlētos skatītāji, taču seši dalībnieki sanākušo skatītāju simtiem lika gavilēt gandrīz ik pēc katra mēģinājuma. Par pārsteigumu visiem konkursā dalību ņēma arī Edgars Meņģelis, kurš ar savu četrriteņu spēkratu demonstrēja augstāko pilotāžu, sastādot nopietnu konkurenci ''MX Pro'' klases sportistiem - Dāvim Līvam, Ivo Šteinbergam, Gintam Filipsonam, Vairim Aļeksējevam un Nikijam Platkevičam.

Finālā katrs sportists izpildīja trīs lēcienu sēriju, kurus vērtēja žūrija - politiķis Mareks Segliņs, Igaunijas motosporta leģenda Valdurs Kahro, un dalībnieku cīņubiedri - Lauris Freibergs, Tomas Macuks un Tomass Šileika. Pēc aizvadītiem trīs lēcieniem tika noskaidrots, ka trešo vietu izcīnījis ir Vairis Aļeksējevs, bet uzvarētāju noskaidrošanai bija vajadzīga papildus sērija, jo Dāvim Līvam un Edgaram Meņģelim bija absolūti vienāds punktu skaits. Tajā pārāks otro gadu pēc kārtas izrādījās Līvs, kurs tika pie galvenās balvas - čeka 300Eur vertībā, otrā vieta un pilns motocikla uzlīmju komplekts no ''OMX Graphics'' Edgaram Meņģelim, trešā vieta un dāvanu karte no ''TD&A Moto'' Vairim Aļeksējevam. Pārējie dalībnieki tika pie mierinājuma balvām no ''Superkauss'' organizatoriem.

Noslēgumā visi dalībnieki tika pie skaļām fanu ovācijām, skaļākās no kurām nopelnīja Edgars Meņģelis, par ko viņam skatītāju simpātiju balva un 100 Eur prēmija. Savukārt, fani tika pie Līva un Šteinberga mx brillēm, kā arī Ivo Šteinberga sacīkšu krekla. Pozitīvs sezonas noslēgums, adrenalīna pārņemtā atmosfērā... Nākošgad turpinām!

Dāvis Līvs ("Rodeo MX Racing Team"): Esmu ļoti priecīgs, ka organizatori atkal bija sarīkojuši šo konkursu, bet vēl lielāks prieks, ka izdevās uzvarēt otro gadu pēc kārtas. Žēl, ka Augustam Justam ''nojuka'' mocis, jo tad cīņa būtu vēl sīvāka, mēs kopā trenējamies un zinu, ka viņš bija ļoti labi sagatavojies! Malacis Edža, kas uzdrīkstējās piedalīties ar kvadru, bet jāsaka, ka arī pārējie bija daudz labāk sagatavojušies kā pērn. Šogad pats tramplīns bija mazliet pateicīgāks ''vipiem'', tāpēc bija mazliet vieglāk uzgriezt, bet grūtāk uzvarēt. Gribu pateikt, ka daļu no nopelnītās prēmijas ziedošu komandas biedra Madara Purekļa rehabilitācijai, kuram priekšā ļoti sarežģits ārstēšanās un atlabšanas process. Federācija ir aizsākusi kampaņu un es aicinu visus, kuri var, palīdzēt Madaram tikt uz kājām. Ticam, ka viss būs labi! Noslēgumā izmantošu izdevību un pateikšu paldies visiem faniem, komandai un atbalstītājiem - šī bija aizraujoša ''Superkauss'' sezona!

Izmantotie resursi:
Superkauss