Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

"Superkausā" startēs motokrosa meistaru Freiberga un Kozlovska dēli

Juris Grīns
Juris Grīns

"Superkausā" startēs motokrosa meistaru Freiberga un Kozlovska dēli
Lauris Freibergs un jaunie motokrosisti
Foto: lamsf.lv

Brīdī, kad līdz ''Monster Energy Superkauss'' sezonai atlikušas trīs nedēļas, aizsākam rubriku, kurā aplūkosim visas ieskaites klases, pievēršot uzmanību izmaiņām un mēģinot ieskicēt gaidāmās sezonas tendences un favorītus.

Sāksim rubriku ar ''Junioru'' klasi, kura starpsezonā būs skārušas vislielākās izmaiņas - gan nolikuma, gan dalībnieku sastāva ziņā. Kā zināms, tad ''Junioru'' klasē startē sportisti līdz 14 gadu vecumam ar 65ccm un 85ccm motocikliem. Apzinoties reālo situācija, ka ātrakajiem junioriem ar 65ccm motocikliem nav reālas iespējas uzvarēt par sevi pāris gadus vecākus puikas ar jaudīgākiem 85ccm moticikliem, konsultējoties ar komandu vadītājiem, organizatori pieņēma lēmumu: 2015.gada sezonā šīs klases apbalvot atsevišķi, katra individuālā posma ietvaros, taču komandu ieskaitē un seriāla kopvērtējumā visi tiks vērtēti kopā, kā tas notika līdz šim. Ceram, ka jaunā kārtība dos minimālu papildus motivāciju mazākajiem šīs klases pārstāvjiem.

Pamatīgas izmaiņas būs skārušas arī ''Junioru'' klases dalībnieku sastāvu. Pērn par klases uzvarētāju piecu posmu summā kļuva Dāvids Rjabovs no komandas ''FFF Motodraugi'', bet tikai par desmit punktiem no kurzemnieka atpalika ''Motosports RT'' sportists Rainers Žuks, kura starptautisko sacensību kalendārs liedza iespēju piedalīties Rīgas posmā un šis apstāklis neļāva izcīnīt titulu. Šogad, abi šie sportisti, tā pat kā trešās vietas ieguvējs Toms Babris no ''Rodeo MX RT'', ir ''pārkāpuši'' uz lielākiem motocikliem, kas nozīmē to, ka uz starta viņi varēs iziet ''Jauniešu'' klasē.

Raugoties pēc pērnā gada ranga, par vienu no galvenajiem favorītiem uz uzvaru varam uzskatīt Ralfu Edgaru Ozoliņu, kurš pērn ieņēma ceturto vietu un turpinās startēt ar 85ccm motociklu. Visticamāk, ka sīvāko konkurenci Ralfam sastādīs Kristiāns Freimanis, kurš starpsezonā pievienojies ''MX Moduls'' komandai, startēs jau ar 85ccm klases motociklu un ir aizvadījis nopietnu treniņciklu Rietumeiropā pirms jaunās sezonas. Šie ir divi pirmie uzvārdi, kas nāk prātā, domājot par jaunās sezonas favorītiem, taču tas nebūt neizslēdz iespēju, ka būs arī citi juniori, kuri iesaistīsies šajā cīņā.

Skaidrs, ka pirmajā gadā to būs grūti izdarīt aizvadīto sezonu labākajiem 50ccm sportistiem. Šogad klasi augstāk - ar 65ccm spēkratiem startēs Latvijas nākotnes cerības Roberts Lūsis, Jānis Kubuliņš un Kārlis Reišulis, kuri savā starpā aizvadītajā gadā tik sīvi spēkojās, ka dažās Latvijas sacensībās lika sev pievērst pastiprinātu uzmanību pat ''izlutinātiem motokrosa gardēžiem''. Tāpat ''Junioru'' klasē redzēsim startējam divu Latvijas motosporta leģendu - Laura Freiberga un Leona Kozlovska atvases - Uldi Freibergu un Ralfu Kozlovski, kuri iepriekšējā sezonā sacensību trasēs veica savus pirmos metrus.

Organizatori cer, ka ''Junioru'' cīņas izvertīsies sportiskas un aizraujošas. Novēlam visiem mazo sportistu vecākiem izturību, bet pašiem puikām veiksmīgu un panākumiem bagātu sezonu! Tiekamies 1.maijā Valmierā!

Izmantotie resursi:
Superkauss