Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Pēc diviem "Superkauss" posmiem līderus komandu ieskaitē šķir tikai četri punkti

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc diviem "Superkauss" posmiem līderus komandu ieskaitē šķir tikai četri punkti
"Superkauss" sacensību starts Zaķusalā
Foto: Jānis Pastars (mxphoto.lv)

Aizvadīti šīs sezonas pirmie divi ''Monster Energy Superkauss'' posmi un puse no sezonas jau ir aiz muguras. Augustā komandas un sportisti tiksies jaunizveidotajā Madonas ''Smecersila'' trasē, kuru iespaidīgā reljefa dēļ varam uzskatīt par vienu no interesantākajām trasēm Latvijā, bet septembrī, nu jau tradicionāli, čempioni tiks noskaidtoti Saldus ''Bērzos''. Ieskatīsimies kā sezonas pirmajā pusē ir klājies komandām.

Atgādināsim, ka pirmajā posmā Valmierā, ar visai iespaidīgu punktu summu - 332, uzvaru svinēja ''MX Moduls'' sportisti, pērnā gada čempionus ''Rodeo MX RT'' pārspējot par 24 punktiem. Šādu panākumu nodrošināja lielisks un stabils visu Pro klases pilotu starts - uzvarēja Matīss Karro, ar tādu pašu punktu summu otrais palika Dāvis Ivanovs, uz apbalvošanas ceremoniju atvērt šampanieti par 4.vietu MX Pro klasē devās Kārlis Sabulis un savu ieguldījumu komandas uzvarā deva arī Gints Filipsons. ''Rodeo MX RT'' komandai otro vietu palīdzēja izcīnīt Priits Ratseps, Dāvis Līvs, Joni Rooss un Endijs Bernics. Tehniska ķibele iespējami augstāku vietu ieņemt patraucēja Kristeram Drevinskim un komanda šoreiz palika bez jaunā un talantīgā sportista ieskaites. Labu sastāvu uz Valmieras posmu bija nokomplektējusi apvienotā ''MX Ādaži Motosports RT'' komanda, taču gaidītais rezultāts un cīņa par uzvaru izpalika - tas galvenokārt norakstāms uz komandas līdera Tanela Leoka problēmām ar tehniku, taču arī pārējie komandas potenciālie līderi nenodemonstrēja labāko sniegumu, atskaitot vien Leonu Kozlovski, kuram uzvaras abos braucienos un maksimālais punktu skaits. Ceturtajā vietā ''X99/Slīterāni'' komanda, bet piektie - ''Dako Ziemeļvidzeme''.

Rīgas posmā visas komandas ieradās ar pamatotām ambīcijām turpināt ceļu uz izvirzītajiem mērķiem. Pirmā posma uzvarētāji startēja tieši tādā pat sastāvā kā Valmierā un visi komandas līderi bija ierindā. Lielākas izmaiņas bija skārušas vicelīderus no ''Rodeo MX RT'', jo Apē traumu guva Kristers Drevinskis, kuram Rīgas posmu nācās izlaist, bet somu sportistu, kurš startēja pirmajā posmā, aizvietoja igaunis Andero Lusbo. Sastāvu bija pastiprinājuši ''MX Ādaži Motosports RT'', kuri uz Rīgas posmu bija piesaistījuši titulēto Igaunijas sportistu ar Somijas pasi - Harri Kullasu. Cīņā par top trīs bija gatava iesaistīties arī Ivo Šteinberga vadītā ''CEC I.S. Racing'' komanda, kuru uz Rīgas posmu pastiprināja lietuvietis Vitautas Bučas un vairākkārtējs Baltkrievijas čempions Jevgeņijs Tiļeckis.

Pirmajā MXPro klases braucienā visas trīs vadošās komandas saskārās ar līderu tehniskām problēmām. Ja Leokam, kuram brauciena vidū radās ķibele ar sajūgu, pēc boksu apmeklējuma un mehāniķu sniegtās palīdzības izdevās finišu sasniegt, tad, diemžēl, izstāties nācās gan kvalifikācijas uzvarētājam Karro, kurš atradās brauciena vadībā, gan ''Rodeo'' potenciālajam līderim Līvam, kurš kvalifikācijā uzrādīja otru ātrāko apļa laiku, piekāpjoties vien jau minētajam Karro. Šāds notikumu pavērsiens braucienā ļāva triumfēt Ratsepam no ''Rodeo'', otrajā vietā finišēja Kullass, bet trešo vietu finišā burtiski izrāva Ivanovs. No katras top komandas pa vienam sportistam pirmajā trijniekā...

Otrajā braucienā kritienu starta līkumā piedzīvoja Karro, bet par brauciena līderi kļuva Kullass, kurš sekmīgi pozīciju nosargāja līdz finišam. Lielisku sniegumu nodemonstrēja viņa komandas biedrs Toms Macuks, kuram otrā vieta, bet ceturtajā vietā vēl viens ''ādažnieks'' - Tanels Leoks, priekšā sev palaižot trešajā vietā finišējušo Dāvi Ivanovu. Pirmā brauciena uzvarētājs Ratseps piektais, bet Karro pēc neveiksmes startā spēja aizcīnīties līdz sestajai pozīcijai. Pēc otrā brauciena skaļas pretenzijas uz uzvaru pieteica ''MX Ādaži Motosports RT''...

Trešajā - visīsākajā braucienā savu meistarību nodemonstrēja Leoks, kurš izcīnīja uzvaru, otrajā vietā finišu sasniedza Karro, bet ar izcīnīto trešo vietu uzvaru kopvērtējumā spēja nodrošināt Kullass.

Sākās komandu vērtējuma punktu skaitīšana, taču jau ar ''neapbruņotu aci'' bija redzams, ka uzvarētāji būs pirmā posma nosacītie neveiksminieki no ''MX Ādazi RT'' koamandas. Pēc visu punktu summu saskaitīšanas, protokols rādīja, ka Fīlipa Kempeļa un Leona Kozlovska vadītā komanda ir sasniegusi fantastisku rezultātu - izcīnot 336 punktus, kas ir par 4 punktiem vairāk kā pirmajā posmā iespēja ''MX Moduls'' sportisti, kuriem šoreiz otrā vieta un 283 punkti. Trešajā vietā posmā ''Rodeo'' vīri, kuriem 270 punkti, bet ceturtie Rīgā - Ivo Šteinbergs un Co ar 260 punktiem. Šāds Rīgas posma rezultāts ir ļāvis ''MX Ādaži Motosports RT'' komandai izvirzīties otrajā vietā un sadeldēt lielo pārsvaru līdz līderiem. Pēc aizvadītiem 2 posmiem ''MX Moduls'' pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem vairs ir tikai četri punkti.

Turpinājums solās būs ļoti interesants...

2. posma punktu sadalījums

1. MX Ādaži Motosports RT - 336 punkti

Harri KULLAS MX Ādaži - Motosports RT MX PRO 96

Toms MACUKS MX Ādaži - Motosports RT MX PRO 88

Tanel LEOK MX Ādaži - Motosports RT MX PRO 82

Raivis SOOTEE MX Ādaži - Motosports RT Kvadri 70

2. MX Moduls - 283 punkti

Dāvis IVANOVS MX Moduls MX PRO 92

Kārlis SABULIS MX Moduls MX PRO 74

Matīss KARRO MX Moduls MX PRO 60

Gints FILIPSONS MX Moduls MX PRO 57

3. Rodeo MX RT - 270 punkti

Priit RATSEP RODEO MX Racing Team MX PRO 91

Andero LUSBO RODEO MX Racing Team MX PRO 82

Endijs BERNICS RODEO MX Racing Team Kvadri 51

Toms BABRIS RODEO MX Racing Team Jauniesi 46

4. CEC I.S. Racing - 260 punkti

Ivo ŠTEINBERGS CEC I.S. Racing MX PRO 75

Vitautas BUČAS CEC I.S. Racing MX PRO 73

Evgeni TYLETSKI CEC I.S. Racing MX PRO 66

Gatis BŪMANIS CEC I.S. Racing MX PRO 46

5. X99/Slīterāni - 247 punkti

Jaro PAAKKONEN X99/Slīterāni MX PRO 77

Valters DIŠLERS - KIRILKO X99/Slīterāni Kvadri 62

Ronalds BALDIŅŠ X99/Slīterāni Seniori 56

Dāvis KURMIS X99/Slīterāni Jaunieši 52

6. Dako Ziemeļvidzeme - 207 punkti

Vairis AĻEKSĒJEVS Dako Ziemelvidzeme MX PRO 61

Kristers KOVGERS Dako Ziemelvidzeme Jauniesi 52

Ingus BĒRZIŅŠ Dako Ziemelvidzeme Seniori 51

Raimonds KALNIŅŠ Dako Ziemelvidzeme Seniori 43

7. FFF Motodraugi - 173 punkti

Elgars JONASS FFF Motodraugi Jaunieši 58

Uldis FREIBERGS FFF Motodraugi 65cc 42

Ints EZERKALNS FFF Motodraugi 65cc 40

Janis RUDZROGA FFF Motodraugi Seniori 33

8. MX4 Dobele - 144 punkti

Edgars RUDĪTIS MX 4 Dobele MX PRO 60

Krišjānis AUGULIS MX 4 Dobele Jauniesi 50

Andrejs SAFONOVS MX 4 Dobele Seniori 34

9. X - kross - 94 punkti

Jānis MIRONOVS X-kross Seniori 48

Reinis ČUDARĀNS X-kross Jauniesi 46

10. HHC Moto Mafia - 91 punkts

Edgars RUTKIS HHC Moto Mafia Jauniesi 39

Andris GRIGULIS HHC Moto Mafia Seniori 33

Rolands RAUZA HHC Moto Mafia Jauniesi 10

Arturs TREIJA HHC Moto Mafia Jauniesi 9

11. Saldus Motoklubs - 58 punkti

Raimonds BALTGALVIS Saldus motoklubs Seniori 58

Komandu kopvērtējums pēc diviem posmiem:

VietaKomandaPunkti pa posmiemPunkti kopā
1.MX Moduls332 + 283615
2.MX Ādaži - Motosports RT275 + 336611
3.Rodeo MX Racing Team308 + 270578
4.X99/Slīterāni232 + 247479
5.CEC I.S. Racing180 + 260440
6.Dako Ziemeļvidzeme210 + 207417
7.MX4 Dobele168 + 144312
8.FFF Motodraugi125 + 173298
9.X-kross162 + 94256
10.HHC Moto Mafia74 + 91165
11.Saldus Motoklubs63 + 58121

Izmantotie resursi:
Superkauss