Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ "VSB" tiešraidēs kamaniņu sports

Jānis Celmiņš

Šonedēļ "VSB" tiešraidēs kamaniņu sports
Mārtiņš Rubenis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šonedēļ sporta kanāls "Viasat Sport Baltic" (VSB) turpina sekot pasaules kausa izcīņai bobslejā un skeletonā. Teicami jauno skeletona sezonu sācis Latvijas sportists Martins Dukurs, kurš pirmajā posmā Pārksitijā pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu. Sestdien sezonu Kanādā, Kalgari trasē sāks arī Pasaules labākie kamaniņu braucēji.

Pēc ilgāka laika savu skatītāju priekšā stāsies Rīgas „Dinamo” hokejisti, kas pēc lieliski aizvadītas izbraukuma tūres šonedēļ aizvadīs divas mājas spēles, tiekoties ar Maskavas „Spartak” un Jaroslavļas „Lokomotiv”. Bet jau šovakar VSB ēterā tiešraide no „Ak Bars” un Maskavas „Dinamo” spēles. Trešdien VSB piedāvās divas futbola spēles, savukārt nedēļas nogalē sāksies prestižais „Barclays ATP World Tour Finals” tenisa turnīrs.

Bobslejs un skeletons

Teicami jauno skeletona sezonu sācis Latvijas sportists Martins Dukurs, kurš pirmajā posmā Pārksitijā pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu. Martina brālim Tomasam Dukuram gan sezonas pirmā sacensība nebija tik veiksmīga – Tomass ierindojās 12.vietā. Sezonas otrās sacensības tiks aizvadītas ASV pilsētas Leikplesidas trasē, kur pirms diviem gadiem, kad šajā trasē pēdējo reizi tika aizvadītas Pasaules kausa izcīņas sacensības, Martins ierindojās 4.vietā, bet Tomass ieņēma 20.vietu.

Veiksmīgi sezonu sācis arī Latvijas bobslejista Jāņa Miņina pilotētais četrinieks, kas Pasaules kausa izcīņas pirmajās sacensībās Parksitijā ierindojās otrajā vietā. Miņina vienība no uzvarētāja kanādieša Raša ekipāžas atpalika tikai par 0,02 sekundēm. Edgara Maskalāna pilotētais četrinieks Parksitijā ierindojās 8.vietā. Otrajā posmā Leikplesidā abas Latvijas četrinieku ekipāžas centīsies uzlabot pirmajā posmā uzrādītos rezultātus, cīnoties par Pasaules kausu, kā arī gatavosies Olimpiskajām spēlēm, kas februārī norisināsies Vankūverā.

Tiešraides:

Piektdiena, 20.novembris, pulksten 20:00, Pasaules kauss skeletonā, 2.posms, 1.brauciens;
Piektdiena, 20.novembris, pulksten 21:30, Pasaules kauss skeletonā, 2.posms, 2.brauciens;
Svētdiena, 22.novembris, pulksten 16:30, Pasaules kauss bobslejā, četrinieku ekipāža, 2.posms, 1.brauciens;
Svētdiena, 22.novembris, pulksten 18:00, Pasaules kauss bobslejā, četrinieku ekipāža, 2.posms, 2.brauciens.

Atkārtojumā no tās pašas dienas Pasaules kauss bobslejā, divnieku ekipāža, 2.posms, 1.brauciens, sestdien, 21.novembrī, pulksten 19:25, 2.brauciens uzreiz pēc tam – pulksten 20:35.

Futbols

Šobrīd ir zināma lielākā daļa no tām 32 komandām, kuras 2010.gada jūnijā uzsāks cīņu Pasaules futbola čempionāta finālturnīrā, tomēr ne visas, jo dažām izlasēm vēl jāpierāda sava piederība pasaules futbola elitei. Tā Grieķijas un Ukrainas futbolisti nespēja savās Eiropas kvalifikācijas zonas apakšgrupās izcīnīt pirmo vietu, un, paliekot otrajā vietā, ir spiestas divu pārspēļu summā noskaidrot to vienu komandu, kas dosies uz Dienvidāfrikas Republiku. Pirmā abu izlašu spēle Grieķijā beidzās ar bezvārtu neizšķirtu, tāpēc cīņa par ceļazīmi uz finālturnīru notiks otrajā spēlē.
2010.gada Pasaules futbola čempionāta Eiropas kvalifikācijas turnīra otrajā grupā grieķi 10 spēlēs izcīnīja 20 punktus, par vienu punktu atpaliekot no grupas uzvarētājiem Šveices futbolistiem. Ukrainas valstsvienība sestajā grupā 10 spēlēs ieguva 21 punktu, par 6 punktiem atpaliekot no Anglijas izlases. Grieķijas izlase vienīgo reizi Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā piedalījās 1994.gadā, savukārt Ukrainas futbolisti kvalificējās 2006.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

2010.gada Pasaules futbola čempionāta finālturnīrs Dienvidāfrikas Republikā norisināsies 2010.gadā, no 11.jūnija līdz 11.jūlijam.

Tiešraides:

Trešdiena, 18.novembris, pulksten 19:55, 2010.gada Pasaules kausa kvalifikācija, Ukraina - Grieķija;
Trešdiena, 18.novembris, pulksten 21:50, pārbaudes spēle, Vācija – Kotdivuāra.

Hokejs

Pēc ilgāka laika atkal savu skatītāju priekšā stāsies Rīgas „Dinamo” hokejisti, kas pēc lieliski aizvadītas izbraukuma tūres šonedēļ aizvadīs divas mājas spēles. 19.novembrī „Dinamo” tiksies ar Maskavas „Spartak” hokejistiem, savukārt pēc divām dienām, 21.novembrī, ar Jaroslavļas „Lokomotiv”.

Pirmajā šās sezonas savstarpējā spēlē ar „Spartak”, pirms diviem mēnešiem – 19.septembrī, rīdzinieki izbraukumā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 5:1. Divus vārtus tajā spēlē „Dinamo” labā guva Maiks Iguldens, ar vienu vārtu guvumu izcēlās Jānis Sprukts, Sandis Ozoliņš un Marsels Hossa. Ar „Lokomotiv” hokejistiem rīdzinieki šosezon tiekas pirmo reizi. Pagājušajā sezonā komandas savā starpā tikās četras reizes, kurās abas komandas uzvarēja pa divām reizēm – „Dinamo” ar 2:1 un 4:2, savukārt „Lokomotiv” ar 3:2 un 6:1. Spēlēs Rīgā varēsim iepazīties ar „Dinamo” jaunieguvumu, kanādieti ar NHL pieredzi, Taileru Arnasonu, tāpat, visticamāk, komandai atkal varēs palīdzēt Aleksandrs Ņiživijs un, iespējams, arī Martins Pruseks. Pēc 23 aizvadītām spēlēm Rīgas „Dinamo” hokejisti KHL turnīra tabulā ar 27 punktiem ieņem 17.vietu 24 komandu konkurencē.

Vēl VSB skatītājiem pirmdien būs iespēja noskatīties „Ak Bars” un Maskavas „Dinamo” komandu spēles tiešraidi.

Tiešraide:

Pirmdiena, 16.novembris, pulksten 17:55, KHL, Ak Bars – Dinamo Moscow;
Ceturtdiena, 19.novembris, pulksten 19:20, KHL, Dinamo Rīga – Spartak Moscow;
Sestdiena, 21.novembris, pulksten 16:50, KHL, Dinamo Rīga- Lokomotiv Jaroslavl.

Sākot no ceturtdienas, 19.novembra, VSB piedāvā Rīgas „Dinamo” spēļu tiešraidēm sekot līdzi savā mobilajā telefonā – saņemot īsziņu par katriem gūtajiem vārtiem un iespēju noskatīties visu gūto vārtu video. Vairāk informācijas meklē VSB mājas lapā – viasatsport.lv

Kamaniņu braukšana

Sestdien, 21.novembrī, Kanādā, Kalgari trasē, jauno sezonu uzsāk Pasaules labākie kamaniņu braucēji sieviešu, vīriešu un divnieku konkurencē. Latvijas kamaniņu braucēji Kalgari ieradušies no Vankūveras, kur no 9.līdz 15.novembrim mūsu izlase deviņu cilvēku sastāvā iemēģināja Vankūveras Olimpisko trasi. Latvijas izlasi šajos treniņu braucienos pārstāvēja Mārtiņš Rubenis, Guntis Rēķis, Inārs Kivlenieks, Maija Tīruma, Anna Orlova, kā arī divi divnieki – Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudrimovičs un Pēteris Kalniņš.

Pagājušajā sezonā Kalgari trase Latvijas sportistiem nebija veiksmīga – Rubenis ieņēma devīto vietu, Inārs Kivlenieks ierindojās 25.pozīcijā, Guntis Rēķis bija trīsdesmitais. Sieviešu konkurencē Maija Tīruma ieņēma devīto vietu, savukārt Anna Orlova – desmito. Divnieku sacensībās brāļu Šicu duets ierindojās 11.pozīcijā. Atgādinām, ka šī sportistiem ir Olimpiskā sezona, un Vankūveras Olimpiskās spēles, kurās piedalīsies arī Latvijas kamaniņu braucēji, norisināsies 2010.gadā no 12. līdz 28.februārim.

Tiešraides:

Sestdiena, 21.novembris, pulksten 3:00, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, divnieku ekipāža, 1.posms, 1.brauciens;
Sestdiena, 21.novembris, pulksten 4:15, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, divnieku ekipāža, 1.posms, 2.brauciens;
Sestdiena, 21.novembris, pulksten 23:40, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, sieviešu konkurence, 1.posms, 1.brauciens;
Svētdiena, 22.novembris, pulksten 0:55, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, sieviešu konkurence, 1.posms, 2.brauciens;
Svētdiena, 22.novembris, pulksten 2:15, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, vīriešu konkurence, 1.posms, 1.brauciens;
Svētdiena, 22.novembris, pulksten 3:45, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, vīriešu konkurence, 1.posms, 2.brauciens.

Teniss

Svētdien, 22.novembrī, Londonā startēs prestižais „Barclays ATP World Tour Finals” tenisa turnīrs, kurā par uzvaru cīnīsies astoņi šā brīža pasaules labākie tenisisti. Pasaules astoņi labākie ATP reitinga tenisisti, sadalīti divās grupās pa četriem katrā, aizvadīs triju kārtu grupu turnīru, kurā katrs spēlētājs ar katru aizvadīs pa vienai spēlei. Pa diviem labākajiem no katras grupas turpinās cīņu pusfinālā, savukārt pusfināla uzvarētāji finālā noteiks čempionu. Šā gada turnīram kvalificējušies: Rodžers Federers (Šveice), Rafaels Nadāls (Spānija), Endijs Marejs (Lielbritānija), Novaks Ržokovičs (Serbija), Huans Martins del Potro (Argentīna), Endijs Rodiks (ASV), Nikolajs Davidenko (Krievija) un Fernando Verdasko (Spānija).

Pagājušogad finālturnīrā Šanhajā uzvarēja Džokovičs, kas divu setu cīņā ar 6-1 un 7-5 pārspēja Nikolaju Davidenko. Pa piecām reizēm turnīrā uzvarējuši čehs Ivans Lendls un amerikānis Pīts Samprass, kuriem pievienoties šogad var Federers, kura kontā ir četras uzvaras ATP finālturnīros.
Londonas turnīrs norisināsies no 22.līdz 29.novembrim.

Tiešraide:

Svētdiena, 22.novembris, pulksten 22:45, Barclays ATP World Tour fināls

  +3 [+] [-]

, 2009-11-16 12:31, pirms 15 gadiem
VSB - viens ieteikums, lai uzlabotu savu reitingu sporta līdzjutēju acīs - parādīt bobsleju un kamaniņas (vismaz kaut ko) arī pa TV6, lai arī pilsētu kabeļTV piesaistītie sporta līdzjutēji var vismaz kaut ko redzēt!

     [+] [-]

, 2009-11-16 12:47, pirms 15 gadiem
Basīša nebūs?

     [+] [-]

, 2009-11-16 13:35, pirms 15 gadiem
Cerams,ka Ukrainas spēli parādīs mazliet labāk par Īrija-Francija.

     [+] [-]

, 2009-11-16 13:35, pirms 15 gadiem
Tas nu gan, dēļ viena kanāla tak es tagad neņemšu viasat zelta paketi!!!!

     [+] [-]

, 2009-11-16 19:31, pirms 15 gadiem
Viasatam ir arī citi kanāli, starpcitu.
Stulbi, ka kamaniņām tik daudz pārraižu naktī.