Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ VSB ēterā jaunās motosporta sezonas starts

Jānis Celmiņš

Šonedēļ VSB ēterā jaunās motosporta sezonas starts
Foto: AP/Scanpix

Šonedēļ "Viasat Sport Baltic" (VSB) kanālā nedēļas nogalē ar nakts sacensībām Katarā sāksies jaunā 2010.gada motosporta sezona. Visas nedēļas garumā VSB piedāvās futbola tiešraides – tiks noskaidrotas tās komandas, kas spēlēs UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas pusfinālā, kā arī Anglijas kausa izcīņas finālisti un ar ceturtdaļfināla kārtas spēlēm atsāksies Baltijas futbola līgas sacensības.

Savukārt hokeja līdzjutējiem būs iespēja vērot, kā mūsu kaimiņi, Igaunijas hokejisti sāk dalību Pasaules hokeja čempionāta otrajā divīzijā un kā Gagarina kausa izcīņā turpina cīnīties Balašihas MVD vienība.

Motosports

Sestdien, 10.aprīlī, VSB tiešraidē motosporta līdzjutēji varēs vērot vispirms Moto GP kvalifikāciju, kam sekos Moto2 kvalifikācija, savukārt svētdien, 11.aprīlī, VSB piedāvā gan Moto GP, gan Moto 2, gan arī 125cc sacensības. Pagājušajā sezonā Katarā Moto GP kategorijā uzvaru svinēja austrālietis Keisijs Stouners, 250cc kategorijā, kas šosezon pārdēvēta par Moto2, uzvaru svinēja spānis Ektors Barbera, bet 125cc kategorijā uzvarēja itālietis Andrea Ianone. Šogad Moto GP, sezona sākas 11.aprīlī ar sacensībām Katarā, bet finišē 7.novembrī, aizvadot Valensijas Lielās balvas izcīņas sacensības, kopumā aizvadot 18 posmus. Moto2 un 125cc kategorijā sacensību sezona sastāv no 17 posmiem, neaizvadot ASV Lielās balvas izcīņas sacensības.

Tiešraides:
Sestdiena, 10.aprīlis, pulksten 22:50, Moto GP Pasaules čempionāts, pirmais posms Katarā, kvalifikācija;
Svētdiena, 11.aprīlis, pulksten 00:10, Moto2 Pasaules čempionāts, pirmais posms Katarā, kvalifikācija;
Svētdiena, 11.aprīlis, pulksten 20:00, 125cc Pasaules čempionāts, pirmais posms Katarā, sacensības;
Svētdiena, 11.aprīlis, pulksten 21:10, Moto2 Pasaules čempionāts, pirmais posms Katarā, sacensības;
Svētdiena, 11.aprīlis, pulksten 22:50, Moto GP Pasaules čempionāta pirmā posma Katarā sacensības.

Futbols

Otrdien VSB tiešraidē ceturtdaļfināla atbildes spēle, kurā „Barcelona” futbolisti savā laukumā uzņems Londonas „Arsenal”. Pirmā spēle Londonā noslēdzās ar rezultātu 2:2, kas pirms atbildes spēles Barselonā labākas izredzes uz kvalificēšanos dod kataloniešiem, tomēr šajā līmenī paļauties uz pirmās spēles rezultātu būtu vairāk kā pārgalvīgi pat šā brīža Čempionu līgas kausa īpašniekiem „Barcelona” futbolistiem. VSB viesizrādē TV6 otrdien ceturtdaļfināla atbildes spēle starp Maskavas „CSKA” un Milānas „Internazionale”. Trešdien VSB tiešraidē Mančestras „United” un Minhenes „Bayern” ceturtdaļfināla atbildes spēle „Old Trafford” stadionā Mančestrā. Pirmajā spēlē „United”, lai arī pirmie izvirzījās vadībā ar 1:0, tomēr galarezultātā zaudēja ar 1:2, pie kam lielākais no zaudējumiem šajā spēlē bija Veina Rūnija trauma, kas izslēdza Anglijas izlases uzbrucēju no ierindas uz aptuveni trim nedēļām. „United” gan grasās pieteikt Rūniju arī atbildes spēlei, tomēr tas vairāk izskatās pēc viltīga psiholoģiska manevra sera Aleksa Fērgusona izpildījumā. VSB viesizrādē TV6 trešdien „Bordeaux” un Lionas „Olympique” ceturtdaļfināla atbildes spēle.

Ceturtdien UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla atbildes spēli aizvadīs „Liverpool FC” un „SL Benfica” futbolisti. Notikumiem bagātā pirmajā spēlē uzvaru ar 2:1, pateicoties diviem 11 metru soda sitieniem, izcīnīja „Benfica” futbolisti, tomēr savā laukumā „Liverpool” futbolisti noteikti demonstrēs maksimālo sniegumu, tāpēc šā pāra uzvarētājs šobrīd vēl nav prognozējams.

Svētdien Anglijas futbola cienītāju uzmanībai FA kausa izcīņas pusfināla spēle starp „Tottenham Hotspur” un „Portsmouth” futbolistiem. Traumu nomocīto „Hotspur” vienību, kas Anglijas čempionātā cīnās par iekļūšanu nākamās sezonas Čempionu līgas turnīrā, pusfinālā sagaida cīņa ar Premjerlīgas pastarīšiem, bankrotu piedzīvojušo „Portsmouth” vienību, kurai uzvara Anglijas kausa izcīņā ir šobrīd vienīgā iespēja, kā iegūt naudu parādu dzēšanai.

Otrdien „Triobet” Baltijas futbola līgas ceturtdaļfināla pirmo spēli aizvadīs pagājušās sezonas Lietuvas un Latvijas vicečempioni, tiekoties „Vetra” un „Ventspils” vienībām. Latvijā futbola sezonu ir knapi sākusies, aizvadot valsts kausa izcīņas spēles, kamēr kaimiņvalsts futbola čempionātā aizvadītas jau trīs kārtas, kas teorētiski priekšrocības dod lietuviešiem, ja pieņem, ka „Vetra” spēlētājiem ir bijis vairāk iespēju laukumā rast kopēju valodu. „Vetra” futbolisti ¼ finālam kvalificējās automātiski, jo diskvalificēts tika „Dinaburg” futbola klubs, savukārt „Ventspils” 1/8 finālā divu spēļu summā ar 2:1 pārspēja Lietuvas vienību „Banga”.

Trešdien ceturtdaļfināla pirmo spēli aizvadīs Lietuvas pērnās sezonas bronzas medaļnieki „Sūduva”, tiekoties ar Igaunijas čempioniem un šās sezonas turnīra līderiem – „Levadia” vienību. Baltijas futbola līgas astotdaļfināla kārtā „Sūduva” divu spēļu summā ar 3:1 pārspēja igauņu vienību „Trans” no Narvas, savukārt „Levadia” divu spēļu summā ar 3:1 uzvarēja Lietuvas vienību „Tauras”.

Tiešraides:
Otrdiena, 6.aprīlis, pulksten 21:40, UEFA Čempionu līga, FC Barcelona – Londonas Arsenal, 1/4 fināls, atbildes spēle;
Otrdiena, 6.aprīlis, pulksten 18:55, Triobet Baltijas futbola līga, FK Vetra – FK Ventspils, 1/4 fināls, pirmā spēle;
Trešdiena, 7.aprīlis, pulksten 18:55, Triobet Baltijas futbola līga, FK Sūduva – FC Levadia, 1/4 fināls, pirmā spēle.
Trešdiena, 7.aprīlis, pulksten 21:40, UEFA Čempionu līga, Mančestras United – Minhenes Bayern, 1/4 fināls, atbildes spēle;
Ceturtdiena, 8.aprīlis, pulksten 22:00, UEFA Eiropas līga, Liverpool – Benfica, 1/4 fināls, atbildes spēle;
Svētdiena, 11.aprīlis, pulksten 17:55, Anglijas FA kausa izcīņas pusfināls, Tottenham Hotspur – Portsmouth.

Otrdien, 6.aprīlī, pulksten 23:40, atkārtojumā no tās pašas dienas, PFC CSKA Moskva un FC Internazionale Milano spēle. Spēli tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV6 pulksten 19:30.
Sestdien, 10.aprīlī, pulksten 1:00, atkārtojums no tās pašas dienas, Aston Villa un Chelsea spēle.

Hokejs

Igaunijas hokeja valstsvienība, kas pagājušajā gadā bija spiesta pamest pirmo divīziju, šogad, spēlējot otrajā divīzijā, centīsies izcīnīt tūlītēju atgriešanos augstākā līmenī. Dalību turnīrā igauņi sāks tiekoties ar Izraēlas valstsvienību, un jāatzīmē, ka kopumā Igaunijas izlase tiek uzskatīta par otrās divīzijas B grupas galvenajiem favorītiem, jo bez jau minētās Izraēlas igauņiem būs jātiekas ar tādām eksotiskām hokeja izlasēm kā Ķīnas, Īslandes, Jaunzēlandes un Rumānijas valstsvienība. Igauņiem noteikti talkā nāks arī pašu sienas, jo šis turnīrs tiek aizvadīts Igaunijas pilsētā Narvā.
Latvijas hokeja izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Balašihas „MVD”, kas Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfinālā tika galā ar Rīgas „Dinamo”, pusfinālā mērojas spēkiem ar Jaroslavļas „Lokomotiv”, kas regulārajā sezonā KHL Rietumu Konferences noslēguma turnīra tabulā ieņēma piekto vietu. Pēc četrām spēlēm rezultāts sērijā ir neizšķirts – 2:2. Kā zināms, „MVD” Rietumu Konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3:0 pārspēja Maskavas „CSKA”, bet pusfināla sērijā ar 4:1 tika galā ar Rīgas „Dinamo”.

„Lokomotiv” izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 3:1 uzvarēja Mitišču „Atlant”, bet Konferences pusfināla sērijā ar 4:2 tika galā ar Maskavas „Spartak”.

Tā vienība, kas Rietumu Konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām izcīnīs uzvaru, Gagarina kausa izcīņas finālsērijā tiksies ar Austrumu Konferences finālpāra, kurā tiekas Ufas „Salavat Julaev” un Kazaņas „Ak Bars”, uzvarētājiem.

Tiešraides:
Piektdiena, 9.aprīlis, pulksten 17:55, KHL „play off”, Jaroslavļas Lokomotiv – Balašihas MVD, 1/2 fināla sestā spēle;
Sestdiena, 10.aprīlis, pulksten 20:00, Pasaules hokeja čempionāts, Igaunija – Izraēla, 2.divīzijas B grupa.
Šonedēļ VIASAT Hockey kanālā hokeja līdzjutējiem tiek piedāvāts sekot līdzi vairākām spēļu tiešraidēm:
Otrdiena, pulksten 19.30, Kvalserien, Omgång 8;
Trešdiena, pulksten 2.35, NHL, Pittsburgh Penguins - Washington Capitals;
Piektdiena, pulksten 19.30, Kvalserien, Omgång 9;
Svētdiena, pulksten 16.30, Kvalserien, Omgång 10;

Informāciju sagatavoja:
Ilze Gabrāne

     [+] [-]

, 2010-04-06 13:12, pirms 14 gadiem
Kvalserien - tā tik rullē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-06 14:26, pirms 14 gadiem
Kas ir VSB viesizrādes??? Celmiņam laikam galvā marsiešu viesizrādes, savukārt - ja šitentādu karambuli izdomājis Viasat menedžments, tad viņiem laiks uz atejas bedri (savukārt šo rindu autors to nedrīkstēja pārdrukāt savā tekstā). Viasat Sport Baltic viesizrādes! Nu ja - gandrīz vai tikpat slavenas kā BBC un CNN viesizrādes uz "La Scala" skatuves!

     [+] [-]

, 2010-04-06 14:29, pirms 14 gadiem
to igauņu spēli obligāti skatīšos prieks, ka vsb rāda kaut ko tik savdabīgu