Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

Ivars Eglītis Francijas skriešanas svētkos “Marathon du Medoc 2009”

Sportlat balva
Sportlat balva

Ivars Eglītis Francijas skriešanas svētkos “Marathon du Medoc 2009”
Foto: Latvijas Avīze

Vēl pirms startēšanas „Valmieras maratonā 2009”, vairāki Latvijas skriešanas speciālisti paspējuši izmēģināt spēkus arī dažādos ārvalstīs notikušos skrējienos. Viens no šiem skrējējiem ir sabiedrībā plaši pazīstamais aktīva dzīvesveida piekritējs un viens no „Valmieras maratona 2009” patroniem Ivars Eglītis, kura maratonu kolekcijā vēl nesen bija sasniegts kārtas skaitlis 21, bet nupat noskriets vēl viens, nu jau divdesmit otrais maratons.

Šoreiz skrējiens sanācis īpašs vairāku apstākļu dēļ. Un apstākļi ievērības cienīgi, jo Ivars Eglītis nosvinējis apaļo 50 gadu jubileju, jau pēc dažām dienām devās uz Francijā un arī ārpus tās ļoti populāro “Marathon du Medoc 2009”, kur šoreiz arī bija jubilejas cienīgs fakts - tas tika organizēts jau 25. reizi. Un divu šādu jubileju sakritība, tas jau ir nopietni!

Bet, kas vēl interesanti, “Marathon du Medoc” nav gluži ikdienišķs maratons. Ivars laipni dalījās iespaidiem un pastāstīja dažādas nianses – Medokas maratons vienlaikus ir gan skriešanas, gan vīna svētki īstenā Francijas noskaņā! Medokas trase, kura atrodas netālu no Bordo pilsētas, ir standarta 42,195km garumā, ved cauri lielām un gleznainām vīnogu plantācijām un katrā atveldzēšanās dzirdināšanas punktā vietējie vīndari piedāvā nogaršot savus lieliskos ražojumus, papildus piedāvājot arī bagātīgu augļu klāstu. Un šādu dzirdināšanas punktu ir aptuveni 20.

Bez tam 7 - 8 punkti atrodas krāšņās vīndaru muižās un pat pilīs, kas pa ceļam ļauj iepazīties arī ar Francijas vēsturiskās arhitektūras veidiem. Lai skriešanas svētki būtu vēl jautrāki, ļoti liela dalībnieku daļa skrien maskās un skrējiena trase ir pilna ar dažādiem krāsainiem tēliem.
Medokas maratons ar lielisku izdomu vieno gan tos, kas vēlas noskriet vērā ņemamu rezultātu, gan tos, kas vēlas aktīvi pavadīt laiku.

Šis skriešanas pasākums ir tik iecienīts un populārs, ka organizatoru noteiktais limits 8500 dalībnieki, pieteikšanās reģistrācijai sākoties aizpildās pāris dienu laikā. Ivaram Eglītim paveicies iekļūt šo dalībnieku vidū un jubilejas skrējiens ir bijis kā noderīgs garais treniņš. No starta šāviena līdz finišam distancē uzrādīts oficiālais rezultāts 3:42:52 (reālais laiks no starta līnijas šķērsošanas brīža 3:40:00), starp jau minētajiem tūkstošiem dalībnieku ieņemta 243. vieta un pēc distances pieveikšanas bijusi lieliska pašsajūta.

Pēc atgriešanās no Francijas Ivars Eglītis varēja droši apliecināt - mazliet jāvelta laiks nelielai atpūtai un, protama lieta, trasē jādodas arī Valmierā.