Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

Nākums: Valmiera rullē!

Sportlat balva
Sportlat balva

Nākums: Valmiera rullē!
Foto: Dāvis Valbaks, f64

Īsi pirms "Valmieras maratona 2009" Jēkabs Nākums dalās iespaidos par pērno gadu maratoniem Valmierā, kā arī, kā viņš pats saka, par dzīves spara pilnu dzīvi.

Kāda ir pieredze un emocijas no pagājušā gada piedalīšanās Valmieras maratonā?

Valmierā esmu piedalījies pusmaratona distancē 2 reizes. Noplicināti skanētu vārdi par sacensībās valdošo pozitīvo atmosfēru. Gribas pateikt vairāk, ka tas ir jautrs pasākums, kurš norisinās vienā no Latvijas skaistākajām pilsētām, lieliski organizēts, ar kolosālu Valmieras līdzjutēju atbalstu, ar negarlaicīgi izveidotu distanci, ar garšīgu pēcsacensību putru un desiņām, ar gandarījuma sajūtu par paša ieguldījumu labai omai un savai veselībai. Un protams, man ir ļoti svarīgi, ka Valmieras maratons notiek rudenī, manā mīļākajā gadalaikā, kad nav nedz karsti, nedz auksti. Pagājušā gada lietu distances laikā uztvēru kā atspirdzinošu dušu.

Ko Jūs teiktu, kā pārliecinātu tos valmieriešus un citus Latvijas iedzīvotājus, kuri joprojām šaubās, vai piedalīties otrajā lielākajā maratonā Latvijā – Valmieras maratonā? Vārdi „Piedalieties! Tas ir forši!” viņus nepārliecina...

Īstenībā liela daļa cilvēku vēlas piedalīties, stāv trases malā, trinas un domā, ka vells, varēju taču pieteikties. Ļoti daudzi cilvēki domā par veselīgu, dzīves spara pilnu dzīvi, bet tā arī nekad neko nav iesākuši, sak' “nākamgad tad nu noteikti kaut ko darīšu”, vai arī “es neesmu sagatavojies pietiekami.” Sports ir lipīga slimība, ar to ir jāprot pareizi saslimt. Ļoti svarīga ir pirmā reize, pirmā treniņa diena pēc ilgstoši ieturētas fizisko aktivitāšu pauzes. Pirmajiem treniņiem ir jābeidzas ar laimīga cilvēka sajūtu-šo sajūtu var noteikti dabūt šāda tipa pasākumā kā Valmieras maratons.

Un ja kāds domā, ka nākamgad noteikti atsākšu sportot, tad es gan teiktu, ka mēs dzīvojam šobrīd un tagad, nevis jau nākamgad. Tad nu, ja esat reiz nolēmuši pasportot, aiziet', Valmieras maratona 5 km distance būs labākais sākums sportošanas atsākšanai. Un nav jau uzreiz jāskrien visa distance, var arī ik pa brīdim pasoļot, ar līdzbiedriem parunāties un atkal paskriet. Sāciet ar mazām uzvarām, uzvarām pār savu kūtrumu. Mums taču patīk labi justies!

Kādu treniņa scenāriju Jūs ieteiktu neprofesionāliem sportistiem gan pirms skriešanas maratonā, gan arī ikdienā.
Iesācējam ieteiktu vienu dienu noskatīt kādu veikalu, apmēram 1 km attālumā no savām mājām un aiziet līdz tam kājām, kaut vai, lai nopirktu savu mīļāko košļājamo gumiju. Re, un esi jau iesildījies. Atpakaļ var jau smukā riksī skriet mājup. Pēc 2 dienām atkārto to pašu. Trešajā reizē pamēģini atpakaļceļā paskriet garām savai mājai, lai paskatītos, kas notiek pie kaimiņiem. Skat' , tu jau esi pielicis nedaudz klāt distanci. Tā arī sportā un ikvienā dzīves sfērā notiek , lai sasniegtu kādu mērķi, sākumā jāievēro pakāpeniskas slodzes palielināšana un sistemātiskums. Būtu lieliski, ja 3 dienas nedēļā jūs varētu ziedot sev un nodarboties ar sev tīkamu fizisko aktivitāti, vai tā būtu riteņbraukšana, skriešana, nūjošana, skrituļošana vai trenažieru zāle. Laiks šādām nodarbēm katram atšķirsies, atkarībā no jūsu fiziskās sagatavotības no 30 minūtēm līdz 1 stundai. Jums noteikti izdosies!

Ņemot vērā, ka šogad nebūsiet Valmierā pirmo reizi, kādi Jums ir priekšstati, pirmkārt, par valmieriešiem un Valmieru un, otrkārt, par Valmieras sportistiem?
Valmiera man asociējas ar cilvēkiem, tie vienmēr ir aktīvi un atvērti trakām un interesantām idejām. Ja tā nebūtu, Valmierā nebūtu Latvijā otrs lielākais maratons. Daudzi man piekritīs, ka Valmiera ir viena no Latvijas skaistākajām pilsētām, kurā vienmēr gribas atgriezties.

Pieminot Valmieras sportistus varu tikai teikt, kāda pilsēta, tādi sportisti (domāts - izcili) Valmiera rullē!

Valmiera24.lv
valmiera24.lv: Valmiera :: Sports Valmierā :: Dažādi ::

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-09-21 18:16, pirms 15 gadiem
ACMILAN4EWER rakstīja: emm kads tur bija tas teiciens???? RULEE TIKAI IDIOTI????
Ar tevi prieksgala.

Valmiera pati labaka.

     [+] [-]

, 2009-09-21 18:30, pirms 15 gadiem
kadaa sakaraa ...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-21 19:45, pirms 15 gadiem
Valmiera Dzer!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-21 19:47, pirms 15 gadiem
Brivdienās biju (sestdin) , katrs treshais piedzeeries , katrs otrais ar alus pudeli , katrs nomalē ar aizdomigu rīku rokās....

  +2 [+] [-]

, 2009-09-21 20:12, pirms 15 gadiem
cik no e-sporta lietotajiem var noskriet pusmaratonu? domaju katrs 50. pat 10km labi ja katrs 10-tais, ta ka labak paturiet savas ALUS domas pie sevis!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-21 20:24, pirms 15 gadiem
Laikam te komentē vieni atturībnieki Tiešām interesē kādu garāko distanci un kādā laikā daži komentētāji ir noskrējuši

     [+] [-]

, 2009-09-22 11:58, pirms 15 gadiem
erred rakstīja: Brivdienās biju (sestdin) , katrs treshais piedzeeries , katrs otrais ar alus pudeli , katrs nomalē ar aizdomigu rīku rokās....
Varbūt Valmierā sadalījušies tā, ka 2/3 sporto, bet 1/3 lieto alkoholu. Pa lielam jāpiekrīt, ka alkohola lietošanu grūti savienot ar skriešanu, kaut gan nupat Berlīnes maratonā uzvarētājam pasniedza kādus 5 litrus lielu alus glāzi pilnu ar alu, ko tas nekautrējās nobaudīt. Vienīgi tas bija bezalkoholiskais alus, ar kuru es arī pats pēc maratona tiku galā ar sliktu dūšu