Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

Ieteikumi, gatavojoties Valmieras maratonam

Sportlat balva
Sportlat balva

Ieteikumi, gatavojoties Valmieras maratonam
Valmieras maratons

Ņemot vērā to, ka laika līdz Valmieras maratonam 2009 atlicis pavisam nedaudz, mēs pieņemam, ka garāko distanču (maratons, pusmaratons) skrējēji savu sagatavošanās treniņu procesu ir gandrīz pabeiguši.

Entuziastiem, kuri vēlas piedalīties Valmieras maratonā, bet nav paspējuši iepriekš atbilstoši sagatavoties, iesākām šis nedēļas laikā veikt 2-3 lēnus distances skrējienus un 27. septembrī piedalīties īsākajā distancē (satelītskrējiens - 5,7km).

Lai šie sporta svētki sniegtu patīkamas emocijas, svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu sporta apģērbu un ērtus sporta apavus, kā arī neaizmirst pirms skrējiena attiecīgi iesildīties un pēc finiša arī atsildīties.

Attiecība uz uzturu un šķidruma lietošanu, iesakām 2-3 stundas pirms starta apēst nelielu porciju viegli sagremojamas pārtikas. Ja jūtaties izsalcis/ kusi, 1-2 stundas pirms starta varat apēst nelielu uzkodu.

Divas stundas pirms starta iesakām izdzert 1-2 glāzes ūdens (200 ml), bet 5-10 minūtes pirms starta vēl 3-8 malkus šķidruma.

Skrējiena laikā var iedzert 1-8 malkus ūdens pēc katrām 15 - 20 minūtēm. Arī pēc finiša iesakām kārtīgi padzerties, darot to pamazām, maziem malciņiem.

Savukārt, ja vēlaties pierādīt savus spēkus arī kādā no garākajām Valmieras maratona distancēm, iesakām savlaicīgi uzsākt vispārējās fiziskās sagatavotības treniņus, pakāpeniski pievienojot speciālās sagatavotības elementus.

Svarīgi apzināties savu veselības stāvokli un fizisko kondīciju, lai sportošana sagādātu prieku un nenodarītu kaitējumu veselībai. Veiksmīgu startu vēlot, veselības sporta studijas „VINGROTAVA” treneres!