Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

Sadalītas medaļas Latvijas čempionātā ziemas triatlonā

Sportlat balva
Sportlat balva

Neskatoties uz īsti ziemīgiem laika apstākļiem un auksto gaisa temperatūru, 19. janvārī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisinājās SPORT2000 Latvijas čempionāts ziemas triatlonā, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas kausa triatlonā 1. posms un SportLat Balva 2013 2. posms.

Atbilstošās distancēs devās gan sportisti ar olimpisko spēļu pieredzi, gan sportiski cilvēki, kas vēlējās pārbaudīt sevi, pierādīt savu gribasspēku un varēšanu. Ziemas triatlonā iekļautie sporta veidi – skriešana, riteņbraukšana un slēpošana.
Kopumā uz startu izgāja 110 sacensību dalībnieki. Sacensību sākumā starts tika dots īsajā distancē, kurā sacentās juniori un seniori. Dalībnieki sacentās 3,2 km skriešanā, 7,2 km riteņbraukšanā un 5,5 km slēpošanā. Pēc 10 minūtēm starts tika dots jauniešiem un veselības klases dalībniekiem, kuri veica 1,6 km skriešanā, 3,6 km riteņbraukšanā un 3 km slēpošanā.
Sacensības kulmināciju sasniedza, kad distancē devās ap septiņdesmit garās distances dalībnieki, kuriem bija jāveic 4,8 km skriešana, 10,8 km riteņbraukšana un 8,5 km slēpošana. Šajā distancē par uzvaru cīnījās gan valsts spēcīgākie triatlonisti, slēpotāji, gan citos sporta veidos labi zināmi sportisti.
Absolūtajā vērtējumā vīriem ātrākais bija Latvijas izlases slēpotājs Oļegs Andrejevs no Daugavpils (DTC Jaunība). Gandrīz 25 kilometrus garajā distancē vairāk kā 2 minūtes viņam zaudēja Valdis Ukins no Rīgas (PSK "SKANSTE" / MySport), no kura tikai 50 sekundes atpalika trešās vietas ieguvējs Raimonds Bricis no Pļaviņām (PSK "SKANSTE" / MySport). No dāmām ātrākā izrādījās Ieva Mauliņa no Rīgas (izturiba.lv), otrā Dace Fūrmane no Valmieras (PĒDU NAV), trešā Annija Pušņakova no Dobeles (Preiļu kraukļi).

Absolūtos čempiona titulus vīriešiem izcīnīja :
1.vietā – Oļegs Andrejevs – Daugavpils – DTC Jaunība - 01:10:02
2.vietā – Valdis Ukins – Rīga - PSK "SKANSTE" / MySport - 01:12:12
3.vietā – Raimonds Bricis – Pļaviņas - PSK "SKANSTE" / MySport - 01:13:02

Par absolūtajām čempionēm kļuva:
1.vietā – Ieva Mauliņa – Rīga - izturiba.lv - 01:28:26
2.vietā – Dace Fūrmane - Valmiera – PĒDU NAV - 01:32:22
3.vietā – Annija Pušņakova – Dobele – Preiļu kraukļi - 01:34:50

Pilni sacensību rezultāti pieejami mājas lapā http://www.sportlat.lv/results.php?id=402&dist=865&type=total

Vērtēšana sacensībās notika pa vecuma grupām sievietēm un vīriešiem. Godalgotās vietas tika apbalvotas ar SPORT2000 sarūpētām balvām un Latvijas čempionāta medaļām un kausiem. Labākajiem Latvijas čempionāta dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja pārstāvēt valsti Eiropas čempionātā Ziemas triatlonā, kas risināsies no 2013. gada 26. - 27. janvārim Igaunijas pilsētā Tartu.

Sacensības organizēja biedrības Latvijas Triatlona Federācija, sadarbībā ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un „Sporta klubs SportLat” komandu.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Dreiškins
SportLat mārketinga komunikāciju vadītājs
janis.dreiskins@sportlat.lv
Tālr. 67291526