Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

Iepazīstamies - Valmieras maratona distances apļa apraksts

Sportlat balva
Sportlat balva

Iepazīstamies - Valmieras maratona distances apļa apraksts
Valmieras maratona 42,195 m distances karte

Tāpat kā pēdējos divus gadus pēc Valmieras maratona atjaunošanas, arī šī gada 42,195 km distanci veido pieci vienādi trases apļi ar nelielu papildinājumu pēdējā apļa finišā.

Sacensību centra atrašanās vieta palikusi nemainīga, kā jau Latvijas mēroga pasākumam pieklājas - Valmieras centrā, tieši pilsētas domes priekšā. Starta līnija atrodas pie pilsētas centrālā ielu apļa, kas sadala Rīgas ielu un ir sākums Cēsu ielai. Skrējēji startē Rīgas ielā blakus aplim un sāk skrējienu pilsētas domes virzienā, kur pagriežas pa kreisi un slaidā lokā sākas kustība pa kalnu lejup. Pirmais kilometrs ved pa Valmieras centrālās arhitektūras daļu un drīz vien trase nogriežas pa labi, pilsētas parka zonā, kur skrējējus un skatītājus iepriecina dabas klātbūtnes zaļums.

Tālāk trase vijas cauri atpūtas parkam un turpinās svaiguma pilnajā Dīvaliņa mežā. Sasniedzot Gauju šķērsojošā vanšu tilta pakāji, skrējēji veic apgriezienu un dodas atpakaļ cauri Dīvaliņa meža posmam līdz pagriezienam, kur distance pagriežas pa labi Jāņa Daliņa ielā un dodas garām pilsētas stadionam. Ja skrējiena dienā iegadās karsts laiks, jāatzīmē ka parka un meža posmā veicamie kilometri sniedz patīkamu ēnu un veldzējumu. Apkārtnes skaistā daba ar koku lapotnēm gādā, lai skrējēju spēki tiek pasargāti no tiešiem saules stariem un saglabājas pēc iespējas vairāk izšķirīgajiem distances beigu kilometriem.
Sasniedzot Jaunzemju ielu, skrējēji veic strauju pagriezienu pa kreisi un distance ieslīpi pagriežas atpakaļ uz valmieras dzīvojamo māju daļu un drīz vien, dodoties garām parkam, arvien vairāk tuvojoties Valmieras centrālajai daļai.
Bet, pirms atkal nokļūsim centrā, jāveic loks pa Tirgus, Liepu, Raiņa un Beātes ielu, līdz šķērso Dzirnavu ezeru. Šajā vietā skrējiena trase pagriežas pa kreisi K. Baumaņa ielā un drīz vien nokļūstam atpakaļ uz Rīgas ielas, lai cauri Valmieras centram dotos atkal nākamajā aplī.

Distances apļa beigu posmu, pirms pašas nokļūšanas Rīgas ielā, visi skrējēji atzinuši kā grūtāko, jo jāveic straujāks kāpums, kuru izaicinoši piedāvā Valmieras pilsētas reljefs. Bet pēc grūtībām nāk kas patīkams - der atcerēties, ka turpat, nākamā apļa sākumā, atkal var baudīt distances slaido loku lejup!

Lai saplānotu skrējiena tempu un spēku sadali, atceramies – Valmieras maratona distances viens aplis ir 8404,86m garumā. Kopumā 5 apļi ar papildus 170,7m finišā, kas viss summā veido klasiskā maratona distanci 42,195km.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-19 20:49, pirms 15 gadiem
Naiss, šogad atkal jāpiedalās Valmierā būs laikam

     [+] [-]

, 2009-08-20 08:26, pirms 15 gadiem
Noteikti ir jāpiedalās! Tiekamies 27. septembrī