Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

Lakučs: Maratons ir labs sākums veselīgam dzīvesveidam un kopības sajūtai

Sportlat balva
Sportlat balva

Lakučs: Maratons ir labs sākums veselīgam dzīvesveidam un kopības sajūtai
Autors: Aivars Liepiņš, Diena

„Valmieras maratona 2009” patrons Ivo Lakučs uzsver, ka maratons nav tikai sporta pasākums. Tas veicina arī kopīgas sajūtu, patriotismu un prieku par labi pavadītu laiku kopā ar citiem pilsētas iedzīvotājiem.

Pirms maratona valmieriešiem jau laikus ir jāieplāno 27. septembris - kā maratona datums. Laicīgi jāsagatavo sporta tērps, krosenes...

Tie, kuri nav piedalījušies maratonā vai tikai tagad apsver domu tam pieteikties, varu pateikt to, ka Valmieras maratons nav sacensība (neskaitot profesionālos skrējējus), svarīgi ir saprast, ka viens no maratona mērķiem ir radīt kopības sajūtu starp valmieriešiem un veicināt sportisko gaisotni. Te nav galvenais uzvarēt. Galvenais ir piedalīties, iziet ielās un parādīt, ka valmierieši spēj radīt vienotību, kas šā brīža situācijā valstī ir ļoti svarīgi. Tāpēc var skriet lēni, ik pa laikam atpūties, bet galvenais - nesēdēt mājās!

Jāatzīmē, ka maratons ir viens no veidiem, kā Valmieras pilsētai veidojas tās tēls.
Maratons veicina arī patriotismu. Valmierieši ar savu piedalīšanos parāda, ka viņiem interesē, kas notiek pilsētā, ka viņi ir gatavi atbalstīt pilsētas pasākumus, tādējādi arī savējos uzņēmējus, savu tautu kopumā.

Runājot par sportu, konkrētāk, arī skriešanu, šobrīd ir sanācis tā, ka mazliet šīs lietas esmu atstājis novārtā, un uzreiz jūtu, ka tā pietrūkst. Sports vienmēr palīdzēs būt veiklākiem, apķērīgākiem, palīdzēt ātrāk domāt. Sports palīdz attīstīt sacensības garu. Tā var noderēt visās dzīves situācijās, jo sacensība notiek gan ģimenē, gan darbā, arī sportā.

Ja gribam labi justies un izskatīties, tad kaut vai vienu vai divas reizes nedēļā vajag nodarboties ar sportu. Tas nav dzīvē galvenais, bet bez tā iztikt arī nevar.
Un labi ir ik pa laikam nomainīt sporta veidus. Piemēram, vasarā skriet, braukt ar velosipēdu, savukārt ziemā - slēpot.

Skriešana ir pamats visiem sporta veidiem - vienmēr ir jāsāk ar krosiņu.
Skriešanai liela nozīme veselīgai dzīvei. Un Valmieras maratons ir labs sākums veselīgai dzīvei un kopības sajūtai.
--------------------------------------------------------------------------------
Valmiera24.lv
valmiera24.lv: Valmiera :: Sports Valmierā :: ::

     [+] [-]

, 2009-09-13 15:20, pirms 15 gadiem
Skaidrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja