Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:368, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com Open 6h MTB brauciena trase iezīmēta

Andrejs Siliņš

Aizvadītajās brīvdienās “Sportacentrs.com Open 6h MTB” brauciena organizatori pavadīja Ogres apkārtnē. Tika iezīmēta trase, kura izturības sacensību dalībniekiem būs jāveic 1.maijā. Tiem riteņbraucējiem, kuri līdzīgās sacensībās piedalījās 2009.gada septembrī, trase būs diezgan pazīstama.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, trase pamatā tiek saglabāta. Izmaiņas skars aptuveni 1/3 daļu no distances. Arī starta un dalībnieku nometnes vieta iepriekšējā – bijušais „Tobago-X” sporta komplekss Ikšķiles tuvumā.

Šī gada pirmajām sacensībām kopējais trases garums ir mazliet saīsināts. Toties tā ir kļuvusi dinamiskāka, vairāk piemērota sešu stundu formātam. Paredzams, ka vienu apli vidēji varēs veikt aptuveni 40 minūtēs.

Kopējais viena apļa garums ir 11.48 km, kāpumu summa 229 metri. Pašlaik trasē vēl ir daudz darba, lai to sagatavotu. Pēc sniegiem bagātās ziemas ir daudz sakritušu koku un nepatīkami izskalojumi. Šīs nedēļas laikā distance tiks sagatavota oficiālajam treniņam. Brīvdienās ir plānots iepazīšanās brauciens. Tuvākajā laikā sacensību organizatori informēs par iepazīšanās brauciena norises datumu un laiku. Tajā varēs piedalīties jeb kurš interesents. Tā būs arī laba iespēja novērtēt trasi un savus spēkus, lai izlemtu, piedalīties solo vai pāru klasē.

Ogres apkārtnes mežos.

Informāciju sagatavoja
biedrība "Par Stipru Latviju"