Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:201, Did:0, useCase: 3

Latvijas mēroga peintbola turnīri

Latvijas mēroga peintbola turnīri
Pirmās 3 vietu ieguvēji.

Latvija jau 3. gadu pēc kārtas norisinās ekstrēmā sporta veida turnīri, kur jāpiedalās 8 posmos, kas notiek visā Latvijas teritorijā.

Sveiki!. Vēlamies Jūs informēt par
sporta pasākumu, kas norisinājās 6. Septembrī - peintbola kluba "Bušas"
3. gadu pēc kārtas norisinās Latvijas taktiskā peintbola turnīrs - „Patriots",
kas ļauj ielūkoties profesionālajā peintbola sportā. Šis turnīrs pulcē
spēlētājus, kuri šauj precīzāk, skrien ātrāk un spēj veikt manevrus līdzīgi
kā to dara filmu varoņi, bet šajā gadījumā tas notiek pa īstam. Katram
spēlētājam jāspēj ne tikai izšaut daudz bumbiņas, lai sakrāsotu pretinieka
komandas spēlētāju, bet arī sekot līdzi saviem komandas biedriem, turēt acu lokā
pretinieka spēlētājus, kustēties tik ātri, lai tiktu no viena posteņa uz cita un
papildus tam visam - adrenalīns, ko gūst ikvienā spēles momentā.
Mazliet vairāk par pašu turnīru:
Šajā turnīrā spēlētāji startē jaua r savu ekipējumu un ir skaidrs, ka šī nav viņu pirmā peintbola spēle, kas padara turnīru daudz interesantāku un spraigāku.
Noteikumi ir pa visam vienkārši! Spēļu skaits atkarīgs no komanda skaita, tā lai turnīru varētu izspēlēt vienas dienas laikā, vai tas būtu viens aplis ar finālu vai divi apļi ar finālu, to izlemj pirms katra turnīra tiesnešu sapulcē, kā arī apspriež turnīra aktuālākos noteikumus (cik bumbiņas drīkst ņemt līdzi, kuru laukuma daļu drīkst izmantot, kuru norobežot) un pēc sapulcēs sākās turnīrs. Punktu sistēma nav sarežģīta - 5 punkti par ierašanos, 5 punkti par misijas izpildi un 5 par spēlētajiem. Turnīra beigās summējam punktus, ir fināls, kur arī nosakām stiprākās komandas, papusdienojam un dodamies uz apbalvošanu. Šis turnīrs tiek organizēts visu gadu un komandām ir iespēja par katru posmu sakrāt maksimāli daudz punktu, analizēt punktu sistēmu un prognozēt pretinieka komandas domu gājienu.
6. posma asākie momenti:
Apļa 13. spēlē," Ventspils" komanda spēlējot ar mājas komandu " Bušas" rādija ļoti sīvu cīņu, kā rezultātā tomēr vinnēja mājas komanda. Pēc spēles Ventspils komandas kapteinis vērsās pie galvenā tiesneša ar informāciju, ka spēlētājiem ir pārāk liels šaušanas ātrums (tas ir noteikts sporta noteikumos). Pārbaudot "Bušas" komandas šaušanas ātrumu, konstatējām, ka 2viem spēlētājiem patiešām šaušānas ātrums esot bijis par lielu (normatīvos ir 90 m/s bija 95m/s), līz ar ko komanda guva Diskvalifikāciju un Ventspils guva maksimālo punktu skaitu.

Šobrīd Latvijā netiek strādāts pie šī sporta veida attīstības, tāpēc peintbola
klubs (PK) "Bušas", iespējams sadarbībā ar citiem peintbola parkiem, veidos striktu
punktu sistēmu (asociāciju, kas pārvalda to), un mainīsim līdzšinējo sporta haosu.
Šajā mirklī pastāv punktu sistēma, kura uzrāda komandas guvumu katrā posmā. Bet lai vērtētu komandas pēc stipruma, precizitātes vai aktivitātēm un galvenais posmu apmeklētību, nepieciešama stingra punktu reģistrācija. Tas ir nepieciešams, lai komandas, kas nepiedalās visos turnīra posmos, bet ierodas uz vēlamāko, gūstot labāku rezultātu nekā citi, rada konfrontāciju starp godīgu un negodīgu turnīra gaitu. Un tas ir iemesls kādēļ veiktu izmaiņas līdzšinējā punktu sistēmā.
Par Turnīriem un mūsu projektiem, kas topa sadarbībā ar sponsoriem un atbalstītājiem, ziņosim nākošajā rakstā.
Ar cieņu,
Peintbola kluba administrācija.

     [+] [-]

, 2009-09-18 12:11, pirms 15 gadiem
Jautājumi un atbildes busas.lv