Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" pret "Avangard". Ko viņi izdarīja?

"Dinamo" pret "Avangard". Ko viņi izdarīja?
Desmit spēlēs pēc kārtas Aleksandrs Ņiživijs nebija guvis vārtus...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Četru sava laukuma spēļu sērija pabeigta ar mīnusa zīmi. Izcīnītas divas uzvaras, taču neviena no tām pamatlaikā. No 12 iespējamiem punktiem iegūti tikai četri un jautājums par spēlēšanu "play off" ar katru nākamo spēļu kārtu arvien biežāk jāsāk lūkoties, kā uzvedas komandas, kuras turnīra tabulā pagaidām atrodas aiz "Dinamo".

Edgars Lūsiņš
Metieni: 3/30
Lūsiņš glāba pats. Lūsiņu glāba vārtu stabiņš, bet pievīla aizsargstikls aiz vārtiem... Trešajā trešdaļā pa Lūsiņa vārtiem tika izdarīti 15 metieni un pats pēdējais izrādījās liktenīgais... Pirms ierašanās Rīgā, Jaromirs Jagrs četrās spēlēs pēc kārtas bija guvis kaut vienu punktu (trīs vārti), bet Lūsiņš viņu atstāja gribot, kaut čeham bija vismaz viena ļoti laba iespēja pagarināt šo sēriju.

Rodrigo Laviņš
Spēles laiks: 23:14
Metieni: 3
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Kopā ar Galviņu aizsargājās brīdī, kad uz noraidīto soliņa sēdēja Karsums. Izturēja...

Guntis Galviņš
Spēles laiks: 22:19
Metieni: 2
Punkti: 0+1
Soda minūtes: 0
Galviņam vairāki plusi. Par rezultatīvu piespēli, par to, ka viņam esot laukumā netika zaudēti vārti un vislielākais pluss par mešanos priekšā ripai (trešā trešdaļa).

Jēkabs Rēdlihs
Spēles laiks: 15:56
Metieni: 0
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 2
Otrās trešdaļas sākumā viesi diezgan nopietni apsēda Lūsiņa vārtus. Uz kādu minūti, pat vairāk.. Spaidījā mūsējos tik ilgi, kamēr Jēkabs nopelnīja divas soda minūtes. Arī Jēkabam un Andersonam vajadzēja atsisties Karsuma noraidījuma laikā. Mazākumu izturēja, taču bija laukumā, kad tika zaudēti trešie vārti ļaujot Popovam pirmajam tikt pie atlēkušās ripas.

Jānis Andersons
Spēles laiks: 15:44
Metieni: 1
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Nomuļļājuši skaitlisko vairākumu, jau nākamajā izgājienā uz ledus Andersons un J. Rēdlihs paliek divatā pret trim viesiem. Uzskatāms mācību līdzeklis, kā izmantot vienu lieko spēlētāju. Interesanti, kur bija pazuduši trešās maiņas uzbrucēji nenākot palīgā aizsargiem? Pirmajā trešdaļā ar piespēli pāri visam laukumam izgājienā 1 pret 1 aizsūtīja Troteru. Reti redzam šādas piespēles, bet prasās vairāk... Otrajā trešdaļā vairākuma laikā Ņiživijs uzlika ripu uz nūjas. Tik precīzi, ka nedrīkstēja nemest, taču kamēr tiek apstrādāta ripa, kamēr tiek meklēts brīvāks vārtu stūris... Tā, šķiet, ir visa "Dinamo" spēlējošo latviešu problēma, kad metiens tiek nogulēts.

Arvīds Reķis
Spēles laiks: 20:59
Metieni: 2
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0

Kristaps Sotnieks
Spēles laiks: 16:06
Metieni: 0
Punkti: 0+0
Soda minūtes:
Kad tika zaudēti otrie vārti (mazākumā), Sotnieks pārāk vienaldzīgi noskatījās, kā Perežogins atrod brīvu vārtu stūri.

Mārtiņš Karsums
Spēles laiks: 17:13
Metieni: 4
Punkti: 0+1
Soda minūtes: 2
Pāris sekundes pēc Trotera nerealizētā vārtu gūšanas momenta, Karsums laukuma centrā pārtver ripu un kopā ar Spruktu aizskrien 2 pret 1 un lieta darīta - 1:1. Līdzīgi kā iepriekšējā mačā, vairākkārt nonāca labās pozīcijās, it kā visu darīja pareizi, tika pie parocīgiem metieniem, taču pilnai laimei pietrūka vārtu guvuma. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām nopelna glupu noraidījumu (pret Jagru).

Jānis Sprukts
Spēles laiks: 20:02
Metieni: 3
Punkti: 1+0
Soda minūtes: 0
Jau bija piemirsts, kā tas ir, kad vārtus gūst Sprukts. Kopš pēdējā vārtu guvuma bija pagājis vairāk kā mēnesis (21. novembrī pret "Traktor") un nospēlētas vienpadsmit spēles. Daudz netrūka, ka jau pirmajā trešdaļā Jānis tiktu arī pie otrā vārtu guvuma. Karsmums Spruktu aizsūta tīrā izgājienā 1 pret 1, taču vārtsarga apspēlēšana nav Sprukta stiprā puse.

Ģirts Ankipāns
Spēles laiks: 18:57
Metieni: 2
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Patīkami, ja pret tevi pārkāpumu izdara pats Jāgrs! Izrādās, ka uz slidām čehu veterāns ir pagalam lēns un netiek līdzi mūsu pieredzējušajam uzbrucējam.

Aleksandrs Ņiživijs
Spēles laiks: 21:51
Metieni: 5
Punkti: 1+0
Soda minūtes: 0
Jau pirmajā minūtē "Dinamo" tiek pie skaitliskā vairākuma. Ņiživijs kopā ar Petrovicki, Suroviju, Andersonu un J. Rēdlihu vairāk kā minūti graiza "Avangard" aizsardzības zonas ledu, taču tālāk par vizināšanos netika. Bilde jau ierastā - bez metieniem pa vārtiem... Ņiživijs vārtus nebija guvis desmit spēlēs pēc kārtas un tagad arī šai sērijai ir pārvilkts krusts. Tik priecīgu Ņiživiju reti kad izdodas redzēt! Tie viņam bija 30 vārti spēlējot "Dinamo" sastāvā.

Roberts Petrovickis
Spēles laiks: 16:03
Metieni: 1
Punkti: 0+1
Soda minūtes: 0
Trīs spēles lāgā nebija ticis pie vārtu gūšanas iespējas, bet šovakar izkārtoja vārtu guvumu kapteinim Ņiživijam. Vismaz kaut kāds plusiņš nopelnīts... Zinot, ka kuru katru dienu uz veselām kājām nostāsies Hartigans un atceroties, ka sezonas pirmajā pusē viņam blakus piestāvēja Ņiživijs un Surovijs, Petrovickim šajās spēlēs vajadzēja vairāk iepūst vaigos. Tik daudz, lai Šupleram nebūtu šaubu par viņa atvilināšanu no Somijas.

Tomašs Surovijs
Spēles laiks: 17:30
Metieni: 3
Punkti: 0+1
Soda minūtes: 0
Kaut kādas aktivitātes bija pamanāmas arī no Surovija puses. Piemēram, otrās trešdaļas beigās, kad viņam izdevās tik līdz pašai vārtu priekšai, sagaidīt piespēli un uzmest virsū vārtsargam. Arī trešās trešdaļas sākumā radās palika viens pats vārtu priekšā. Vārtsargu apspēlēja, taču hokeja vārtu izmēri ir labi ja piecdesmitā daļa no regbija vārtiem. Jau septiņas spēles bez vārtu guvuma...

Miķelis Rēdlihs
Spēles laiks: 18:06
Metieni: 2
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 2
Apsveicami, ja esi agresīvs, ja patīk dzenāt gaisu pretinieku vārtu tuvumā, taču visu ir jādara ar prātu un noraidījumi nav obligāti jāpelna. Gribēja Miķelis pabiedēt pretinieku vārtsargu un nopelnīja divas minūtes un arī zaudētus vārtus - 1:2. It kā nezinātu, ka "Avangardam" skaitliskā vairākuma realizācija ir īsta medus maize. Miķelis turpināja līst uz vārtiem un otra viņa ciemošanās Ramo vārtu laukumā beidzās ar pretinieka nokaitināšanu un nopelnīto skaitlisko vairākumu. Tuvāk pamatlaika beigām pamanījās laukuma centrā pārtvert ripu, apslidoja divus sedzējus, tika līdz vārtiem, meta, bet pāri... Būtu gols, Miķelis līdz pat sezonas beigām gozētos gūto vārtu TOP'a pirmajā vietā.

Vitālijs Karamnovs
Spēles laiks: 15:40
Metieni: 4
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Nu jau vairākas spēles pēc kārtas Karamnovs tiek pie pieklājīga spēles laika (vairāk kā 10 minūtes), taču vārtu guvuma kā nav, tā nav un viņš ir vienīgais no uzbrucējiem, kurš nav guvis vārtus (uzskatīsim, ka Petrovickim vēl ir inkubācijas laiks). Nevar noliegt, ka puika cenšas un tiek arī pie vārtu gūšanas iespējas (reids trešajā trešdaļā), taču tauta mīl tos spēlētājus, kuri met un vēlams, daudz met!

Broks Troters
Spēles laiks: 17:04
Metieni: 4
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Tikai pirmās trešdaļas viducī tiek izveidots pirmais patiešām nopietnais vārtu gūšanas momentiem. Troteram vidusszonā izdodas izspraukties cauri diviem sedzējiem, apgriezties ap savu asi un nonākt viens pret vienu ar Ramo. Diemžēl nepamanīja, ka kreisajā malā brīvs ir Miķelis Rēdlihs. Pamanot viņu, kazi, būtu arī gols.

Roberts Bukarts
Spēles laiks: 5:53
Metieni: 1
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Kā pirmie, kas kaut ko nopietnu izveidoja pie "Avangard" vārtiem bija ceturtās maiņas uzbrucēji. Vispirms Bukarts uzmeta, tad arī Meija liekot iespringt viesu vārtsargam.

Andris Džeriņš
Spēles laiks: 5:51
Metieni: 0
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Trešajā trešdaļā no ceturtās maiņas uzbrucējiem izpelnījās vislielāko Šuplera atzinību. Viņš laukumā tika noturēts veselas 45 sekundes... (Bukarts - 31 sekundi, Meija - arī 31 sekundi).

Gints Meija
Spēles laiks: 5:54
Metieni: 1
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Abiem ar Bukartu 70 spēles "Dinamo" sastāvā.

  +4 [+] [-]

, 2010-12-28 21:34, pirms 13 gadiem
visi cinijas ka komanda,soreiz nepaveicas.ja ta turpinas,tad talu tiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-28 21:42, pirms 13 gadiem
"Vārtsargu apspēlēja, taču hokeja vārtu izmēri ir labi ja piecdesmitā daļa no regbija vārtiem."
Pēc Surovija metiena ripu aizķēra vārtsargs, pašam arī kaut kā neticējās, ka viņš būtu tik traki pārmetis pāri vārtiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-12-28 21:48, pirms 13 gadiem
Galviņš jau pāris spēles nav laukumā, ka tiek zaudēti vārti. Izskatās, ka atkal visstabilāk spēlē aizsardzība, vecais labais duets, Galviņš un Laviņš.

     [+] [-]

, 2010-12-28 21:50, pirms 13 gadiem
Protams, vienmēr var vēlēties, lai būtu spēlētāji nospēlējuši labāk. Un ne tikai pēc zaudējumiem, bet arī pēc skaistām uzvarām var atrast kādu, kas nav nospēlējis tik labi, kā mācētu vai vajadzētu. Taisnība! Taču dažreiz daudz kas atkarīgs arī no veiksmes faktora, un šovakar diemžēl tas nebija mums līdz galam labvēlīgs... Nebijām pelnījuši? Ej nu sazini, varbūt, bet tāpat šķiet, ka pēdējā laikā šis "faktors" ar retiem izņēmumiem (piem., pret Maskavas Dinamo) ir bijis ne visai labvēlīgs...

  +2 [+] [-]

, 2010-12-28 22:28, pirms 13 gadiem
Trešajā trešdaļā no ceturtās maiņas uzbrucējiem izpelnījās vislielāko Šuplera atzinību. Viņš laukumā tika noturēts veselas 45 sekundes... Teikums vienkārši iespārda

  +2 [+] [-]

, 2010-12-28 23:12, pirms 13 gadiem
Treshie vaarti veiksme, bet otrie savukaart tiiri uz Edgara sirdsapzinjas... Taadi ir jaanjem. Visaadi citaadi, laba speele.

     [+] [-]

, 2010-12-29 11:17, pirms 13 gadiem
Tik daudz, lai Šupleram nebūtu šaubu par viņa atvilināšanu no Somijas.

Ar Šupi viss kartībā, viņš nešaubās