Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

VEF trakās dienas

VEF trakās dienas
Valdis Valters sāka, bet Rims Kurtinaitis turpina kolekcionēt leģionārus un tuvākajā laikā VEF'ā gaidāms kārtējais ārzemnieku pievedums.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Viendien nejauši iemetot aci Valda Valtera "tvītā", pamanīju, ka Valdis sācis skaitīt VEF leģionārus un sarunā pašam ar sevi uzdevis jautājumu - vai tikai VEF's negrasās labot rekordu ārzemnieku piesaistē. Atbilde ir sekojoša - ar paša Valtera rokām VEF tik tiešām ir nobriedis labot šo rekordu.

Notiekošais VEF'ā tik tiešām atgādina trakās iepirkšanās dienas, kuras ik gadu rīko kāds no daudzajiem Rīgas lielveikaliem. 2011. gada sezonā VEF's vairāk izcēlies ar ārzemnieku piesaisti, nekā ar rezultātiem daudzajās turnīra tabulās. Pagaidām VEF apritē paspējuši būt astoņi iebraucēji no kuriem viens otrs jau ir aizmirsts: Mičels Džonsons, Trevons Hjūzs, Ivans Ņeļubovs, Čeins Gadsons, Tailers Keins, Artjoms Parahovskis, Dereks Viljamss un Patriks Sanderss. Zinot, ka komandas galvenais treneris Rims Kurtinaitis gatavs iepirkt vēl vismaz divus, tad kādas no Latvijas komandas vienas sezonas leģionāru skaita rekorda atkārtošana vai pat labošana ir tikai laika jautājums.

Divdesmit gadu laikā, kopš pastāv LBL, kādā no Latvijas komandām kaut vienu spēli aizvadījuši turpat 250 leģionāri, bet pirmās trakās iepirkšanās dienas bijušas jau 1995. gadā, kad maku virināja Pēteris Višņēvičs. Tolaik pieci leģionāri vienā komandā bija kaut kas neredzēts un mūsu pusē ekstrēms. Togad Pēteris caur "Metropoli" izlaida Šonu Fergusu, Maiku Spaiseru, Frederiku Vestu, Kevinu Niksonu un Abdulu Abdullahu.... Piecu viesspēlētāju latiņa kā maksimālā vienai komandai tika noturēta turpat desmit gadus, kad basketbola tirgus placī iesoļoja Kārlis Muižnieks. 2004. gada sezonā Muižnieka izvēle bija sekojoša: Zlatko Savovičs, Kestutis Šestoks, Keisijs Šo, Dens Makklintoks, Delvons Erlingtons, Miroslavs Juričs un Mairs Čatmens. Valters pretī lika Darenu Kelliju, Demetriju Hilu, Miroslavu Paleniku, Linu Jukņeviču, Arvīdu Straupi, Rītu Vaišvilu. Konkurenti Valdis Valters un "Skonto" samierinājās tikai ar sešiem pirkumiem.

2005. gadā ventspilnieku rekorda labojumam pieteicās... Ne jau kāda no Rīgas komandām, bet kaimiņi no Liepājas. Iepriekšējos gados Liepājā atļāvās pa trīs, pa četriem iebraucējiem sezonā, bet te - uzreiz septiņi. Par kvalitāti nav vērts runāt un nez vai kāds vēl šodien atceras tā laika kurzemnieku pirkumus - Nerjus Lisausks, Konstantīns Galenkins, Džeisons Kolemans, Bens Volkers, R. Ardaravičus, Valdas Dabkus, Valdemars Savostjanovs.

Ar liepājnieku septiņiem leģionāriem bija jāsadzīvo trīs sezonas, līdz 2008. gadā savā starpā sāka skrieties Rīga - "Barons/LMT" un ASK. Togad LBL kopā bija pierakstījušies 35 leģionāri un turpat puse šajās divās komandās. Kārlis Muižnieks un "baroni" vētīja deviņus - Ģiedru Gustu, Demetriju Aleksanderu, Daiņi Adomaiti, Tomasu Naģi, Džefriju Greivzu, Kebu Stjuartu, Žoao Paulo Batistu, Dantelu Džefersonu un Mihalu Hlebovicki. Ramūns Butauts un ASK pretī lika tikai septiņus...

Visbeidzot 2009. gada sezona, kad atkal izcēlās divas no trim Rīgas komandām. VEF ar diviem pirkumiem nespēja turēt līdzi pat "Valmierai", kur nu vēl "Baronam" un ASK. Pat "Ventspils" piecu ārzemnieku pirkums uz Rīgas komandu fona neizskatījās nopietns... ASK togad pārbaudīja 8 pirkumus, bet "Barons/LMT" iebraucējus pirka atspērušies un beigu beigās saskaitījās, ka šajā komandā 2009. gada sezonā pabijuši 10!!! Gusts, Adomaitis un Aleksanders vēl no iepriekšējās sezonas, Povils Cukinas, Adrians Henings, Rojs Braits, Tods Abernetijs, Čārlzs Roudss, Korejs Smits un Patriks Okafors kā pirmpirkumi.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-10 11:11, pirms 13 gadiem
Strausa kungs Trevors Hjūzs nevis Higss

  +8 [+] [-]

, 2011-01-10 11:28, pirms 13 gadiem
Viendien nejauši iemetot aci Valda Valtera "tvītā"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-01-10 12:22, pirms 13 gadiem
Kas par sviestu ? par ko es maksāju ?
Kas šeit bija tik interesants, tik baudāma lasāmviela ? varbūt kāds var izstāstīt !
Tas, apmēram, tā, ka es tagad iemetīšu tekstu, ka galds redzies ir tāda mēbele , kurai ir virsma, kas balstīta uz kājām, tās var būt 4 kājas, 3, vai pat viena.
Latvijā var iegādāties dažādus galdus.

paldies - 50 santīmus lūdzu !

+ vēl es saprastu, ja Vefam būtu kautkādi latviešu spēlētāji apmēram, Brūniņa un Kravčenko līmenī, un pārējie leģionāri,kas taisa spēli, tad varētu Strauss ieslēgt savu kompi un censties kkko nomelnot šoreiz nav izdevies - ZAUDĒJI !

  +4 [+] [-]

, 2011-01-10 12:24, pirms 13 gadiem
Aizmirsu atzīmi ielikt -sēdies 1

  +2 [+] [-]

, 2011-01-10 13:49, pirms 13 gadiem
Tie ir klubi ne Latvijas izlase,ko te var ņemties ap tiem ārzemniekiem, ja grib ko sasniegt, tad arī pienācīgi jāiepērkas

  -1 [+] [-]

, 2011-01-10 18:18, pirms 13 gadiem
Valdas Dabkus Liepājā bija labs!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-10 19:45, pirms 13 gadiem
Prizs rakstīja: Valdas Dabkus Liepājā bija labs!
kāda jēga tad būtu ņemt 7 nekādīgus ārzemniekus..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja