Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

KHL uz Čaka ielas

Jānis Matulis
Jānis Matulis

KHL uz Čaka ielas
Kriss Saimons. Tikai Čehova, tikai "Vitjaz".
Foto: www.hcvityaz.ru

31. janvārī Kontinentālajā hokeja līgā beidzās spēlētāju pārejas. Rīgas "Dinamo" šoreiz tirgu neapmeklēja. Un tas ir labi. Lai gan ieguva tiesības no "Torpedo" uz Daugaviņu, un tas ir labs darbs. Toties CSKA dažu dienu laikā mainīja savu filozofiju no - nevienu neatdodam līdz atdodamies visiem.

Krievijā, kuras klubi ir KHL pamatmasa, jau sācies kritikas vilnis. Nevar neredzēt, ka, skrienot pakaļ NHL tendencēm, KHL vismaz pagaidām iet uz dziļu purvu. Arī NHL daudzi Stenlija kausā netiekošie klubi izpārdod/aizmaina spēlētājus, par kuriem interesi izrāda citi klubi, taču ir viens bet. NHL viņš jaunajā klubā dabū uzspēlēt 15-18 spēles, un tikai tad sākas Stenlija kauss. KHL regulārajā čempionātā klubiem atlicis pa 3-5 spēlēm un atpalikušo klubu spēlētāju atdošana vadošajiem klubiem izskatās kā bordeļu sadarbība uz Čaka ielas. Ak jums vajag mollīgu blondīni? OK. Tad nākošo nedēļu lai jūsu rudmate atstrādā pie mums.

Vieni no aktīvākajiem uz Čaka ielas bija CSKA, kuru galvenais treneris Sergejs Ņemčinovs ir arī kluba ģenerālmenedžeris. No CSKA aizsargs Mišarins samainīts pret Magņitogorskas "Metallurg" vārstargu Proskurjakovu, aizsargs Rilovs uz "Ņeftehimik" apmaiņā pret aizsargu Sergejevu, uzbrucējs Badjukovs atdots atpakaļ Kazaņai, Mareks - Mitiščiem, Vjačeslavs Kozlovs - Ufai, pirms tam - Mihailovs uz "Spartak"... Laikam esmu vecmodīgs, bet, redzot "Spartak" Borisa Mihailova dēlu Jegoru, šķiet, ka kaut kas nav kārtībā. Tāpat kā "Kriļja sovetov" cilvēku Ņemčinovu pie CSKA stūres... Nu kaut kas tur neiet kopā.

Tikpat intensīvi, ja ne pat intensīvāk no saviem spēlētājiem atbrīvojās Jekterinburgas "Automobilist". Uzbrucējs Sitņikovs uz Hantimansijsku, vārtsargs Ļisutins uz Magņitogorsku, aizsargs Sokolovs uz Ņižņijnovgorodu, aizsargs Rjazancevs uz Ufu, uzbrucējs Subotins uz Jaroslavļu, uzbrucējs Bušujevs uz Pēterburgu. Jekaterinburgas spēlētājus gan var saprast - klubs vairākus mēnešus viņiem nav maksājis algu un kopējais parāds esot 165 miljoni rubļu (apmēram 2,8 miljoni latu). "Automobilist" tiktāl izpārdevis spēlētājus, ka uz maču ar "Atlant" bijis minimālais laukuma spēlētāju skaits - 15. Un kāds gan te vairs sports un sportisko principu ievērošana? Un šāda demoralizēta komanda šodien stājas pretī Ņižņijnovgorodas ''Torpedo", kas sacenšas ar Minskas "Dinamo" par tikšanu play-off...

Lai piedod Oļegs Znaroks, bet man grūti iedomāties Saimonu Maskavas "Dinamo" formā. Saimons taču ir kā "Vitjaz" simbols! Varu tikai paspiest mūsu "Dinamo" GM Normunda Sējēja roku, kurš šim janvāra bordelim gāja ar līkumu. Turklāt filozofija - ņemt uz play-off tikai tādā gadījumā, ja hokejists slēdz līgumu arī uz nākamo sezonu - ir vairāk nekā pareiza. Ja spēlētāji nāks un ies kā Čaka ielā... Ar šo pavasari taču Rīgas "Dinamo" nebeidzas. Līgumi uz nākamo sezonu ir Holtam, Troteram, Sotniekam, Galviņam, Andersonam, Karsumam, Dārziņam, Miķelim Rēdliham, Podziņam.

Un vēl man šķiet, ka pārāk maza nozīme ir KHL regulārajam turnīram. 54 spēles lai tikai noskaidrotu pārus Gagarina kausam? Labi, šogad tur netikušie nedabū 30 procentus no saviem līgumiem. Bet runas, ka tādam un tādam spēlētājam ir sapnis iegūt Gagarina kausu, ir vistīrākais PR. Vai tad divu Stenlija kausu ieguvējs Slava Kozlovs nākot uz CSKA, nezināja, cik klubs "stiprs"?

  +9 [+] [-]

, 2011-02-01 12:25, pirms 13 gadiem
Labs raksts.
"kas sacenšas ar Minkas "Dinamo" par tikšanu play-off..."
Minkas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-02-01 12:30, pirms 13 gadiem
Šeit līdzīga rakstura materiāls no krievu puses:
Виталий Славин: А как же спортивный принцип?...

     [+] [-]

, 2011-02-01 12:33, pirms 13 gadiem
Mareks - Kat tik ne CSKA lielākā kļūda...

  +2 [+] [-]

, 2011-02-01 12:37, pirms 13 gadiem
No CSKA aizsargs Mišarins samainīts pret Magņitogorskas "Metallurg" vārstargu Proskurjakovu

Nācās pārlasīt divreiz, lai noticētu.

Proskurjakovs (23 gadi) 18 spēles, 92,3% 2,38 vārti spēlē, 3 sausās spēles
pret
Mišarinu (25 gadi) 47 spēles 9 punkti(4+5),+/- koef -10, 18 minūtes spēlē.

Proskurjakovs, manuprāt, tak ir labāks par Gellašvilli. Laikam nevajag meklēt loģiku KHL treidos

  -1 [+] [-]

, 2011-02-01 12:45, pirms 13 gadiem
Neredzu neko nosodošu tajā,ka Saimons pārgāja pie Znaroka,jo pēc idejas uz play-off vajag vismaz 6 maiņas.lai nav jādzird,kā RD sakarā,ka vajag spēlēt uzmanīgi lai nebūtu savainojumi,jo redz mums nav ko mainīt.Ja tev nav ko mainīt,tad sanāk tikai ledy-boys hokejs.

 +13 [+] [-]

, 2011-02-01 12:50, pirms 13 gadiem
Matuļa kungs ''labi'' pastrādājis- vakardienas raksts ''sport-express''+ dažas savas domas- sanāk gandrīz vai atklājums! varēja jau pats no sevis kaut ko uzbliezt, bet šitā laikam vienkāršāk!

  +5 [+] [-]

, 2011-02-01 13:06, pirms 13 gadiem
Es ar tā skatos, ka praktiski pārtulkots raksts... būtu tad vismaz atsauces ielicis, tad vēl varētu neko neteikt...

  +5 [+] [-]

, 2011-02-01 13:54, pirms 13 gadiem
Būšu ļoti priecīgs, ja belarusi netiks playoffā, komanda bez perspektīvas.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-01 14:48, pirms 13 gadiem
CSKA vienkārši saprot ka kautkas kardināli ir jamaina komandā, un atbrīvojas no spēlētājiem.. kas tur tik neloģisks? un tie kas tos viņu hokejistus ņem uz play off.. ar viņiem varbūt rēķinās arī uz nākamo gadu...arī viss loģiski..un tas ka tur dažas spēles palikušas lidz play off jau neko daudz tur nemaina.. jo ātrāk nemaz tādām maiņām nebūtu loģikas, jo tad vel lielākā daļa reāli cīnījās par play off..
NHL ir 82 spēles, līdz ar to noskaidrojas ātrāk kuras tiek play off un kuras netiek..tapēc arī maiņas var izdarīt ātrāk..

     [+] [-]

, 2011-02-01 15:13, pirms 13 gadiem
Kidd rakstīja: CSKA vienkārši saprot ka kautkas kardināli ir jamaina komandā, un atbrīvojas no spēlētājiem.. kas tur tik neloģisks? un tie kas tos viņu hokejistus ņem uz play off.. ar viņiem varbūt rēķinās arī uz nākamo gadu...arī viss loģiski..un tas ka tur dažas spēles palikušas lidz play off jau neko daudz tur nemaina.. jo ātrāk nemaz tādām maiņām nebūtu loģikas, jo tad vel lielākā daļa reāli cīnījās par play off..
NHL ir 82 spēles, līdz ar to noskaidrojas ātrāk kuras tiek play off un kuras netiek..tapēc arī maiņas var izdarīt ātrāk..
Lielāka daļa no visiem iemainītajiem hokejistiem ir apstiprinājuši, ka pēc play-off atgriezīsies savās komandās atpakaļ.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-01 15:17, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Lielāka daļa no visiem iemainītajiem hokejistiem ir apstiprinājuši, ka pēc play-off atgriezīsies savās komandās atpakaļ.
nu nezinu nezinu...
bet ja arī tā ir teikuši un ja tā būs.. tad no CSKA puses veljovairāk loģiska rīcība, ļaujot hokejistiem vel pacīnīties par kausu un nopelnīt naudu..
es gan neticu ka viņi atgriezīsies..

     [+] [-]

, 2011-02-01 17:06, pirms 13 gadiem
Saimons ir Dimamo Msk?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-02-01 21:28, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Šādi Matulis var rakstīt tikai Latvijā.. ASV viņu pārējie kolēģi vienkārši nesaprastu par tādu rakstu!!
Bet Latvijā šķiet ka saprot. Un KHL salīdzinājums ar mauk* māju ir kā kulaks zem acs.

  -1 [+] [-]

, 2011-02-02 01:32, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Šādi Matulis var rakstīt tikai Latvijā.. ASV viņu pārējie kolēģi vienkārši nesaprastu par tādu rakstu!!
Es vienmēr esmu rakstījis tikai LATVIJĀ. Un pārmetums, ka neesmu norādījis tulkoto avotu ir pilnīgi nevietā. Es diemžēl Sport-expres nelasu. Skaidrs, ka man sakrīt viedoklis ar kādu no maskaviešiem - esam taču vienas padomju hokeja žurnālistikas skolas audzēkņi.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-02 16:36, pirms 13 gadiem
Un no padomju laikiem ir arī tas ka šādi divi līdzīgi raksti parādās ar 1 dienas starpību...

Baigi vienādi Jūs padomju laika hokeja žurnālisti domājat

     [+] [-]

, 2011-02-03 13:33, pirms 13 gadiem
robb85 rakstīja: Un no padomju laikiem ir arī tas ka šādi divi līdzīgi raksti parādās ar 1 dienas starpību...

Baigi vienādi Jūs padomju laika hokeja žurnālisti domājat
Nu, baigā sazvērestības teorija, tas jau gan laikam tomēr atkarīgs arī no pāreju termiņa 31.janvāra.