Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvija pret Poliju. Ko viņi izdarīja?

Latvija pret Poliju. Ko viņi izdarīja?
FOTO: www.fibaeurope.com

Pirms diviem gadiem, kad latvieši un poļi vēl bija sešpadsmitgadnieki, abas komandas tikās kadetu čempionātā. No divus gadus senās spēles abu komandu sastāvos palikuši septiņi spēlētāji. Toreiz poļiem nebija nekādu variantu - Latvija uzvarēja ar 74:56. Šoreiz "tikai" 63:59, taču šī uzvara nodrošināja iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Kaspars Vecvagars
spēles laiks: 23:01
punkti: 8
izcīnītās bumbas: 2/5-7
rezultatīvās piespēles: 7
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 8
Cīņāpar atlēkušajām bumbām joprojām veiklāks par daudziem garajiem spēlētājiem. Asums un ātrums nekur nav pazudis, taču izskatās, ka domāšana netiek līdzi ātrajām kājām. Astoņas kļūdas vienam pašam spēlētājam - tas ir par daudz. Jau iepriekšējā spēlē treneri rauca degunus, taču pacietīgi uzticējās Vecvagaram ļaujot spēli iesākt starta pieciniekā. Tiesa, šoreiz jau piektajā minūtē tika nomainīts. Tobrīd Vecvagaram bija jau divas kļūdas. Tā var pazaudēt vienu sākuma pieciniekā.

Dāvis Čoders
spēles laiks: 20:07
punkti: 5
izcīnītās bumbas: 0/2-2
rezultatīvās piespēles: 3
pārķertās bumbas: 1
kļūdas: 2
Kā jau šajā izlasē iegājies, tad tikko kā izgājis laukumā, uzreiz atzīmējās ar pieciem pēc kārtas gūtajiem punktiem. Piemeta savu oglīti līdz baltkvēlei nokaitētajai mača galotnei. Ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē nenotur bumbu (kļūda) un nopelna vēl personīgo piezīmi. Latvijai tā ir jau ceturtā un tas nozīmē, ka vairāk kā sešas minūtes katra piezīme tiks sodīta ar diviem soda metieniem. Četras sekundes līdz mača beigām lika piemeta vēl vienu oglīti jau tā nokaitētajai gaisotnei - aizmeta garām divus soda metienus dodot poļiem nereālas, taču kaut teorētiskas iespējas izglābt šo maču.

Andris Misters
spēles laiks: 11:34
punkti: 5
izcīnītās bumbas: 0/1-1
rezultatīvās piespēles: 1
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 1
Ar Misteru tieši tāpat kā ar Čoderu. Abi vienlaikus iznāca laukumā un viens aiz otra sameta pa pieciem punktiem. Vispirms Čoders, pēc tam Misters. Šoreiz tas arī viss.

Kārlis Apsītis
spēles laiks: 5:13
punkti: 2
izcīnītās bumbas: 0/1-1
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 1
Laukumā pavadīto piecu minūšu laikā īpaši aktīvs bija pirmā puslaika pēdējā sekundē. Vispirms tika nogāzti podi kļūdoties izspēlējot gala autu, bet pēc pārdesmit sekundēm laukuma otrajā galā tika pie diviem soda metieniem. Mačā, kur spēle rit punkts punktā, katrs realizētais metiens ir zelta vērtībā.

Dāvis Bertāns
spēles laiks: 29:41
punkti: 16
izcīnītās bumbas: 2/9-11
rezultatīvās piespēles: 1
pārķertās bumbas: 4
kļūdas: 2
Šķiet, ka šī bija pirmā spēle, kad Bertāns punktus guva ar pirmo metienu. Mača sākumā bija labs palīgs pieskatot garāko poli Karnovski. Bija acīmredzams, ka Bertāns gaida, kad Karnovskim tiks dota piespēle un divas reizes viņam tās izdevās nomedīt. Pēdējās ceturtdaļas sākumā kļuva par bez vainas vainīgo. Cenšoties izvairīties no nopietnākas sadursmes, maigi tiek apskauts pretspēlētājas. Nav šaubu - piezīme, taču tiesnesis nez kāpēc izdomā iedot nesportisko piezīmi. Ejot uzbrukumā, Bertānam paslīd uz slidenās grīdas un vēl divi zaudēti punkti. Tas viss notiek 20 sekunžu laikā, kurās tiek zaudēti septiņi punkti! Rezultāts tobrīd kļūst no pārliecinošā 54:37 par nervozu galotni garantējošo 54:44.

Renārs Magone
spēles laiks: 0
punkti: 0
izcīnītās bumbas: 0
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 0
Spēli ar Slovēniju noskatījās uz rezervistu soliņa ar ieģipsētu kāju un blakus noliktiem kruķiem. Iesildoties mačam pret Poliju, bija kopā ar komandu. Bez kruķiem, bez ģipša skrienot un metot tā, it kā nekas nebūtu bijis. Treneri saka, ka esot bezspēcīgi. Vienīgais, kā var viņu savaldīt, ieslēgt kādā istabā vai piesiet pie krēsla. Lūk, piemērs daudzajiem, kuri nenāk pat uz treniņiem, ja kaut uz mazā rokas pirkstiņa knapi saskatījis zilumu.

Artūrs Brēmers
spēles laiks: 17:12
punkti: 7
izcīnītās bumbas: 1/1-2
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 1
kļūdas: 1
Kad rezultāts nespieda uz nerviem, rokas bija vieglas. Pirmā puslaika pēdējās minūtēs kā treniņā vienu aiz otra grozā ielādē trīspunktnieku un vēl divus soda metienus.. Kad poļi jau mīņājās pa latviešu papēžiem, metiens vairs nebija tik drošs, kaut Brēmers soda metienus meta gana precīzi. Mača galotnē realizēti tikai divi no četriem.

Jānis Timma
spēles laiks: 22:00
punkti: 5
izcīnītās bumbas: 0/3-3
rezultatīvās piespēles: 1
pārķertās bumbas: 3
kļūdas: 2
Zināms, ka Timmam ir ļoti labs caurgājiens, kurš parasti beidzās ar diviem punktiem vai pretiniekam nopelnītu piezīmi. Visā mačā Timma veica tikai vienu šādu caurgājienu (kāpēc tik maz?), kas beidzās ar diviem iemestiem sodiņiem. Laicīgi, jo poļi tobrīd jau bija sajutuši medījuma garšu. Tuvām spēles izskaņai, kad katra kļūda, katrs (ne)gūtais punkts varēja izšķirt mača gaitu, kad spēka palicis ļoti maz, Timma izdomā iejusties Betmena lomā un ietriekt bumbu grozā no augšās. Protams, garām... Tas situācijā, kad poļi ir iemetuši divus tālmetienus pēc kārtas un ir pietuvojušies bīstami tuvu - 57:50. Pēc Timmas neveiksmīgā gājiena sekoja arī trešais trejacis (57:53), bet jāspēlē trīs mīnūtes...

Edmunds Dukulis
spēles laiks: 14:55
punkti: 11
izcīnītās bumbas: 2/5-7
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 3
Šķiet, ka treneri kļūdījās uzticoties Dukulim sargāt pretinieku 13. numuru Tomašu Gjelo. Polis vairāk vazājās ap trīspunktu metiena līniju un itin sekmīgi meta tālos. Prasījās, lai šo poli segtu kāds cits. Bija acīmredzams, ka Dukulis nepaspēj iskriet viņam līdzi. Tikuši galā ar milzeni Karnovski, tika aizmirsts Gjelo. Par laimi arī poļa spēki nebija bezgalīgi - cik pirmajā puslaikā sameta, tik arī bija. Mača galotnē pietrūka Dukuļa, bet ko padarīsi, ka ceturtās ceturtdaļas sākumā tiek nopelnīta ceturtā un piektā piezīme?

Artūrs Vītiņš
spēles laiks: 14:55
punkti: 1
izcīnītās bumbas: 2/0-2
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 2
kļūdas: 0
Kopā ar Helmani prasmīgi tika galā ar 2,13m garo Karnovski, kas arī bija Vītiņa galvenais uzdevums. Gribēja paplosīties arī pretinieku groza. Gribēja kā labāk, sanāca kā vienmēr - divas reizes pēc kārtas aizlika garām no groza apakšas. Kam negadās, taču tas bija brīdī, kad punkti bija nepieciešami vairāk kā skābeklis bezgaisa zālē. Citkārt šādi garām aizmestie metieni tik ļoti "neiekristu" acī, ja vien tas nenotiktu spēles izskaņā. Plus vēl pēc mirkļa Timmas neveiksmīgais mēģinājums ietriekt bumbu grozā no augšas...

Arnolds Helmanis
spēles laiks: 25:05
punkti: 3
izcīnītās bumbas: 3/5-8
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 1
kļūdas: 1
Spēles laiks ar katru nākamo maču kļūst arvien lielāks un līdz ar to arī Helmaņa lietderība palielinās. Štrunts, ka pamaz punktu, taču ir arī citas lietas, bez kurām uzvaras neizcīnīt. Karnovskim rokas tika sasietas pēc vislabākās sirdsapziņas. Bija viens no ekstrēmās situācijas veidotājiem. Pēdējās minūtes laikā Helmanis, Vecvagars, Brēmers, Bertāns un Čoders pa visiem kopā garām aizmeta sešus soda metienus. Šo sēriju iesāka Helmanis...

Aleksejs Rostovs
spēles laiks: 2:49
punkti: 0
izcīnītās bumbas: 0
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 1
kļūdas: 0
Savainotā roka liedz laukumā pavadīt ilgāku spēles laiku.

     [+] [-]

, 2010-07-28 11:57, pirms 14 gadiem
Kaitina Strausa nievājošie komentāri - ''..gribēja kā labāk, sanāca kā vienmēr..'', ''..iejusties Betmena lomā..'' nu c'mon, bez tādiem izteicieniem inteliģenti cilvēki spēj iztikt, turklāt to pašu var pateikt daudz solīdāk!