Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Naumovu nevajag, Beresņevs un Znaroks neder...

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Naumovu nevajag, Beresņevs un Znaroks neder...
Rīgas hokeja "Dinamo" Oļegs Znaroks neder, toties Maskavā tiek godāts kā KHL labākais treneris...

Latvija ir unikāla zeme pasaules hokejā. Ne tikai ar to, ka ar divarpus mākslīgā ledus hallēm 1997. gadā atgriezāmies pasaules hokeja elitē. Unikāli esam ar to, ka necienām savus trenerus. Cik gan bieži nav gadījies dzirdēt spārnoto frāzi: "Bet vai tad Latvijā ir hokeja treneri!!!"

Ir, un acīmredzot pietiekami labi, ja lielā izlase jau 16 gadus spēlē elites grupā. Ja U-20 un U-18 arī ir elites grupā. Ja NHL un CHL draftā tiek izvēlēti mūsu jaunieši. Taču pašmāju treneri gan mums slikti. Trīs galvenos posteņus esam uzticējuši ārzemniekiem - somam Rautakalio "Dinamo", kanādietim Nolanam Latvijas izlasē un baltkrievam Voroņinam "Liepājas metalurgā." Pavisam drīz trijotnei pievienosies arī somu vārtsargu treneris Tarvainens ("Dinamo") un ļoti ticams, ka Latvijas izlasē Nolanam pievienosies kāds domu biedrs no Ziemeļamerikas. Jo "vainīgie" par netikšanu PČ 1/4 finālā jau sen atrasti - Ābols (jo sevišķi), Ignatjevs un Naumovs. Pa ceļam Naumovs vēl zaudējis arī darbu "Dinamo".

Negribu apšaubīt neviena viestrenera kvalifikāciju. Nolans ir trenējis NHL klubus; Rautakalio ir Somijas hokeja ikona un sezonas laikā sakārtojis "Dinamo" spēli aizsardzībā; Voroņins Liepājā sešus gadus bijis galvenā trenera palīgs, nu jau trīs sezonas galvenais treneris. Arī Tarvainena CV kopš 1998. gada rotā ieraksti par darbu Somijas un Zviedrijas elites sērijas klubos. Nav runa par šo vīru kvalifikāciju, bet gan par Latvijas hokeja stratēģiju. Kāpēc mēs tik izmisīgi turamies pie atnācējiem, kā Paula senajā dziesmā - visas meitas krīt uz atnācējiem, it kā šiem kas būtu citādāks...

Negribu teikt, ka visi zemāk nosauktie hokeja treneri ir skotiji boumeni, taču pēc 2004. gada PČ Beļavskim tā arī neko nepiedāvājām. Pat ne pamēģināt, ko viņš spēj izdarīt ar U-20 vai U-18... Beresņevs gatavojas otrai sezonai Kazahstānā, Maticins pavisam drīz Latvijā ieradīsies uz treniņnometni kā Čerepovecas "Almaz" otrais treneris. Pērn Znaroks tā kā prasījās uz mūsu "Dinamo", bet viņš taču nav nekāds treneris... "Nekāds" laikam tagad būs arī Cipruss, kurš vairs nav "Juniorā" un visticamāk atradīs darbu ārzemēs; Ābols vēl nav gatavs būt galvenais - tā pērn murrāja "Dinamo" priekšstāvji...
Oļegs Znaroks
(1963.) - Maskavas "Dinamo"galvenais treneris, atzīts par aizvadītās KHL sezonas labāko treneri.
Znaroka trenera karjera mums visus šos gadus bijusi acu priekšā: "Rīga-18", "Rīga-20", "LSPA/Rīga", pieci gadi Latvijas izlases galvenā trenera amatā. Rudenī sāksies piektais gads KHL.

Harijs Vītoliņš (1968.) - Maskavas "Dinamo" trenera palīgs.
Znaroka labā roka visus piecus gadus Latvijas izlasē un KHL.

Pēteris Skudra (1973.) - Novosibirskas "Sibirj" (KHL) trenera palīgs.
Pērn Čerepovecas "Severstaļ" vārtsargu treneris.

Igors Pavlovs (1965.) - Hannoveres "Scorpions" (DEL) galvenais treneris.
Trenera karjeras sākumā atzīts par Vācijas 2. līgas labāko treneri. Bijis DEL klubu Krēfeldes "Pinguine" un Ķelnes "Haie" galvenais treneris. Dīvaina 2010./2011. gada sezona, kad vispirms bija trenera palīgs "Sibirj", pēc tam galvenais treneris "Spartak", sezonas beigās Šveices NLA klubā Rapersvīlā.

Leonīds Beresņevs (1958.) - Kokšetavas "Arlan" (Kazahstāna) galvenais treneris.

Vladimirs Golubovičs (1954.) - Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (KHL) galvenais treneris.
Četrarpus gadu bijis "Liepājas metalurga" galvenais treneris.

Aleksandrs Semjonovs (1972.) - IFK "Arboga" galvenais treneris.
Divus gadus sabijis kluba GM jeb kā Zviedrijā saka - sporta direktora amatā, Sems nu trenēs šo Zviedrijas 1. divīzijas (respektīvi 3. līga) klubu.

Vjačeslavs Fanduļs (1969.) - Pori "Assat" U-18 komandas galvenais treneris.

Aleksandrs Beļavskis (1964.) - Bobruiskas "Dinamo/Šiņņik" (MHL) galvenais treneris.
Spēlētāja karjeru bedzis 39 gadui vecumā. 2004. gadā Lindstrēma palīgs Latvijas izlasē. Trenējis "Bjorkloven" juniorus, divas sezonas bijis "Bjorkloven" galvenais treneris Allsvenska līgā, tad gads ar "Nykoping" turpat. Divas sezonas ar "MoDo" junioriem zviedru superelitē, pāris mēneši Permas "Molot/Prikamje" (2010.) un pusotrs gads "Vannas" (pēc spēka zviedru 4. līga).

Andrejs Maticins (1963.) - Čerepovecas "Almaz" (MHL) trenera palīgs.
Savulaik trenējis "Rīgu 2000", "Ozolniekus/Junioru" (Baltkrievija -2). Trīs gadus bijis Latvijas junioru izlases galvenais treneris (2008. - 2010.).

Haralds Vasiļjevs (1952.) - Grācas jauniešu (U-17) komandas galvenais treneris.
Divus gadus bijis Latvijas izlases galvenais treneris, arī "Rīgas 2000" galvenais treneris un Krēfeldes "Pinguine" galvenais treneris/trenera palīgs.

Juris Krūmiņš (1962.) - Esenes "Moskitos" U-20 galvenais treneris.

Aigars Mitčenkovs (1972.) - jauniešu treneris Berlīnes komandā.

Ulvis Katlaps (1968.) - Milvoku "Admirals" U-18 galvenais treneris (ASV, MWEHL).
Vladimirs Krikunovs
(1950.) - Astanas "Baris" galvenais treneris.
2007. gada PČ bija Latvijas izlases konsultants.
Pjotrs Vorobjovs
(1949.) - Jaroslavļas "Lokomotiv" (VHL) galvenais treneris.
2006. gadā bija Latvijas izlases galvenais treneris. Nule Edinburgā (Skotija) bijis viens no diviem Krievijas sporta pārstāvjiem, kurš... nesis Laondonas olimpisko spēļu lāpu.
Vasilijs Tihonovs
(1958.) - pērn Kazaņas "AK Bars" trenera palīgs.
Sergejs Naumovs (1969.) - ?
Aigars Cipruss (1972.) - ?

 +12 [+] [-]

, 2012-06-28 12:35, pirms 12 gadiem
ko tad lai saka krievu treneri, ja pusei KHL krievu klubu ir treneri -ārzemnieki... neredzu neko nosodāmu! Tā pati LV izlase jau desmit gadus mīņajas uz vietas, vai tad nevajag pārmaiņas "pīļu dīķī"? Un Znaroku par Rīgas Dinamo treneri nu noteikti es negribētu! Cilvēks, kurš atteicies no LV pilsonības , ko dabūjis par īpašiem nopelniem; klaji ignorējis latviešu valodu utt. Negribu izklausīties pēc "auseklīša" , taču neredzu šajā cilvēkā treneri, kurš būtu vajadzīgs Rīgai. Subjektīvas domas... tad jau labāk Haris.

  -2 [+] [-]

, 2012-06-28 12:35, pirms 12 gadiem
Man protams nav nekas pret Nolanu ,jo treneris labs un principiāls,bet parasti visās izlasēs ,kad aiziet galvenais viņa vietu ieņem palīgs. Un es uzskatu,ka izlasei Vītoliņš kā galvenais treneris būtu ļoti labs variants.Pirmkārt visu spēles stratēģiju MD tieši viņš gatavo,otkārt perfekti pārzin Latvijas hokeju ,un galvenais pret zvaigznēm viņš būtu tik pat principiāls kā Nolans,un arī spēles stils ko piekopj Oļega un Hara MD maz ar ko atšķiras no Pekas un Nolana piekoptā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-06-28 13:13, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Man protams nav nekas pret Nolanu ,jo treneris labs un principiāls,bet parasti visās izlasēs ,kad aiziet galvenais viņa vietu ieņem palīgs. Un es uzskatu,ka izlasei Vītoliņš kā galvenais treneris būtu ļoti labs variants.Pirmkārt visu spēles stratēģiju MD tieši viņš gatavo,otkārt perfekti pārzin Latvijas hokeju ,un galvenais pret zvaigznēm viņš būtu tik pat principiāls kā Nolans,un arī spēles stils ko piekopj Oļega un Hara MD maz ar ko atšķiras no Pekas un Nolana piekoptā.
...bet parasti visās izlasēs ,kad aiziet galvenais viņa vietu ieņem palīgs. ...
ja??? kaut kā nespēju nosaukt nevienu no šī PČ dalībniecēm, kur tieši tā ir noticis...

  +3 [+] [-]

, 2012-06-28 13:31, pirms 12 gadiem
Nu, atradis Matulis par ko cepties...

Treneri pēc būtības NEDRĪKST strādāt tikai ar vienu klubu, un ir veselīgi ik pēc dažiem gadiem mainīt klubus, tādā veidā veidojot praksi, mācoties ko jaunu un pielāgojoties vairāk nestandarta situācijām. Tieši sī padomju stila domāšana ir tas kas neļauj Latviešiem attīstīties. Nevari visu mūžu sēdēt siltā vietiņā un priecāties. Jāmaina vide, jācīnās, visu laiku jāmācās kas jauns, ja grib konkurēt ar pārējo pasauli!

  +7 [+] [-]

, 2012-06-28 13:31, pirms 12 gadiem
Latvijā nav tik laba materiāla, lai tādi spēcīgi treneri kā Znaroks varētu izpausties... es domāju - spēcīgs kā personība, nevis izglītots kā treneris vispār. Ir bijuši labi starpposmi trenējot LAT jaunatnes izlases un lielo izlasi taču....lielam putnam augsts lidojums - ne jau Znaroks ir slikts Latvijai, bet gan Latvija ir pa šauru tādam cilvēkam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-06-28 13:41, pirms 12 gadiem
MACHETEforever rakstīja: kur ir tā attīstība? Jau sen visu izdomā tavā vietā, labrīt
Tavs komentārs tikai atbalsta manu argumentu.

  +5 [+] [-]

, 2012-06-28 13:48, pirms 12 gadiem
Nezinu kāpēc Jānis te Berju un Značoku piesauc?
Abiem bija iespēja sevi pierādīt pie LV izlases stūres. Kas no tā iznāca nevienam nav noslēpums.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 13:51, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nezinu kāpēc Jānis te Berju un Značoku piesauc?
Abiem bija iespēja sevi pierādīt pie LV izlases stūres. Kas no tā iznāca nevienam nav noslēpums.
tad jau to pašu var teikt arī par Haraldu.
Kopīgs visiem šiem 3 ir tas, ka bija gan savas zvaigžņu stundas pie LV izlases stūres, gan arī savi "ļjapusi"...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 14:15, pirms 12 gadiem
Matulim Līgo svētki ieilguši!!!
Būtu labāk Puče sakārtojis jautājumu par OVERTIME arhīvu ievietošanu RADIO101, nekā ļāvis Matuļa k-gam šādā vīzē izpausties!
Ir tāds teiciens cik nozēlojami reizēm mēdz būt preses pārstāvji, lai tkai iegūtu publicitāti, ceru ka šis nav tas gadījums!

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 14:23, pirms 12 gadiem
Vaitad pateicoties tieši mūsu LV trenneriem, mūsu jaunie hokejisti tiek draftēti NHL? Nedomāju viss. Pelšs, Girgensons u.c paši savu ceļu izsituši. Nevajag pārspīlēt. Viss ir tā kā tam jābūt. Priecājos gan par Izlases trenneri Nolanu, gan par Dinamo trenneri Rautakallio.

  +3 [+] [-]

, 2012-06-28 14:25, pirms 12 gadiem
Uldiski rakstīja: Matulim Līgo svētki ieilguši!!!
Būtu labāk Puče sakārtojis jautājumu par OVERTIME arhīvu ievietošanu RADIO101, nekā ļāvis Matuļa k-gam šādā vīzē izpausties!
Ir tāds teiciens cik nozēlojami reizēm mēdz būt preses pārstāvji, lai tkai iegūtu publicitāti, ceru ka šis nav tas gadījums!
un kas vainas rakstam? Manuprāt, ļoti OK. Man raksts patika.

P.S. mans novērojums: cik nožēlojami var būt komentāru autori, lai tikai pazīmētos.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 14:29, pirms 12 gadiem
RobertsR rakstīja: Vaitad pateicoties tieši mūsu LV trenneriem, mūsu jaunie hokejisti tiek draftēti NHL? Nedomāju viss. Pelšs, Girgensons u.c paši savu ceļu izsituši. Nevajag pārspīlēt. Viss ir tā kā tam jābūt. Priecājos gan par Izlases trenneri Nolanu, gan par Dinamo trenneri Rautakallio.
Nu tu pilnīgākās muļķības sarunāji.
Ne jau Girgensons uz slidām Amerikā uzkāpa - tāpat vairākus gadus trenējās Latvijā un hokeja ābeci viņam ielika LV treneri.
Pelšs vispār tika nodraftēts no LV komandas - tā ka viņa gadījumā lauvas tiesa nopelni pienākas tieši LV treneriem.

  +4 [+] [-]

, 2012-06-28 14:35, pirms 12 gadiem
es domāju, treneri mums nav slikti (galvenokārt jaunatnes), nav neviena, kurš spētu sakārtot SISTĒMU. Tāds GM, pēc būtības. Tas būtu - pēc kādas sistēmas trenēties (skandināvu, krievu, kanādiešu, mix...), kā rotēt trenerus, kā uztaisīt hokeja piramīdu utt...

  +3 [+] [-]

, 2012-06-28 14:36, pirms 12 gadiem
Kā gribu tā atpūšos, + abonēju sporta avīzi!
Abrags rakstīja: un kas vainas rakstam? Manuprāt, ļoti OK. Man raksts patika.

P.S. mans novērojums: cik nožēlojami var būt komentāru autori, lai tikai pazīmētos.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-28 14:42, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: es domāju, treneri mums nav slikti (galvenokārt jaunatnes), nav neviena, kurš spētu sakārtot SISTĒMU. Tāds GM, pēc būtības. Tas būtu - pēc kādas sistēmas trenēties (skandināvu, krievu, kanādiešu, mix...), kā rotēt trenerus, kā uztaisīt hokeja piramīdu utt...
piramīdas jau ir... RD, LM... pārējiem nav naudas, lai izveidotu piramīdu ar PRO komandu augšgalā...

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 14:42, pirms 12 gadiem
Uldiski rakstīja: Kā gribu tā atpūšos, + abonēju sporta avīzi!
ne Tu vienīgais

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 15:42, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: Nu tu pilnīgākās muļķības sarunāji.
Ne jau Girgensons uz slidām Amerikā uzkāpa - tāpat vairākus gadus trenējās Latvijā un hokeja ābeci viņam ielika LV treneri.
Pelšs vispār tika nodraftēts no LV komandas - tā ka viņa gadījumā lauvas tiesa nopelni pienākas tieši LV treneriem.
Laikam no mākoņiem nokriti! Tur jau tā problēma,ka Latvijā nav spēcīgu bērnu/jauniešu sagatavotības trenneru! Tieši šīs vājās sagatavotības dēļ arī Pekam nācās atteikties no savām prasībām un taktikas.Pieļauju,ka arī Znaroks nevarēja izpausties pie izlases stūres tieši vājās spēlētāju sagatavotības dēļ.Visi tie,kas daudzmaz iszitušies lielajā hokejā - tie ir trennējušies individuāli.Par šo tēmu esmu ļoti daudz runājis,tāpēc negribas atkārtoties,bet mums diemžēl ir ļoti maza saprašana par bērnu/jauniešu sagatavotību un pamatu ielikšanu,lai pēc tam pieaugušo līmenī spētu izpildīt to,ko prasa trenneri NHL,KHL,Elitē u.t.t.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 15:46, pirms 12 gadiem
Eu, Jōōōn! Dažas iebildītes. Kopš kura laika Goluboviču uzskati par Latvijas treneri? Pie vainas pusotra sezona (nu varbūt gruzītis vairāk) RD kā spēlētājam vai tie daži gadiņi, ko šis nokoučēja Liepājas Metalkā?
Arī Petju Vorobjovu un šerpo Krikunčiku man neceltos apzīmēt par Latvijas treneriem...
Bet tēma kopumā pareiza - saviem suņiem astes kožam nost, bet svešiem krančiem (tas gan nav ne par Klinti, ne par Indiāni) dodam strēbt no zelta bļodām.

     [+] [-]

, 2012-06-28 17:20, pirms 12 gadiem
MACHETEforever rakstīja: Vai šajā valstī vispār kaut ko "savu" ciena? Viss tiek darīts ar mērķi papildināt savu kabatu šodien un nedomāt par rītdienu. Rīga tagad sāk atgādināt kaut kādu skandināvu - rietumu atbiru klubu. Paldies, bet tad es vairāk priecājos par citiem - krievu klubiem. Pats smieklīgākais ir tā himnu dziedāšana Rīgā. Tak himna un karogs ir viss, kas palicis. Pie tam pat PČ viņu neviens spēlētājs vairs negrib dziedāt.
Man atkal pēdējā laikā laikā liekas, ka lietas iet pa labi. Ka rodas kopīgas nākotnes/mērķa izjūta. Ka mazāk tiek likts uzsvars uz savu labumu. Nē, nu, par savu labumu tiek domāts, tas taču loģiski, bet vairāk tas tiek mēģināts sasniegt godīgos ceļos.

  +4 [+] [-]

, 2012-06-29 09:46, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: tad jau to pašu var teikt arī par Haraldu.
Kopīgs visiem šiem 3 ir tas, ka bija gan savas zvaigžņu stundas pie LV izlases stūres, gan arī savi "ļjapusi"...
Ja runājam par Vasiļjevu, tad Vasilis vecākais pat HK Rīga 2000 normāli pavadīt nejēdza! R 2000 tā sezona kad Vasiljevs bija pie stūres bija viena no sliktākajām kluba pastāvēšanas vēsturē! Var jau te pieminēt uzvaru pār Krieviju, bet tā visa ir pagātne! Ko viņš ir sasniedzis pēc tam un ko dara tagad??? Trenē friču bērnus! Kamēr piem. tādam Znaram viennozīmīgi tā virzība kā trenerim ir tikai uz augšu!

     [+] [-]

, 2012-06-29 11:43, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Ja runājam par Vasiļjevu, tad Vasilis vecākais pat HK Rīga 2000 normāli pavadīt nejēdza! R 2000 tā sezona kad Vasiljevs bija pie stūres bija viena no sliktākajām kluba pastāvēšanas vēsturē! Var jau te pieminēt uzvaru pār Krieviju, bet tā visa ir pagātne! Ko viņš ir sasniedzis pēc tam un ko dara tagad??? Trenē friču bērnus! Kamēr piem. tādam Znaram viennozīmīgi tā virzība kā trenerim ir tikai uz augšu!
Nu, tik traki jau ar Vasili nebija - tomēr PČ Pēterburgā LV izlasi viņš play-offos ieveda. Tā ka pieminēšanas vērta ir ne tikai uzvarā pār Krieviju.
Ja skatās uz izlasi nevis uz treneriem kā tādiem, tad gala rezultāts Vasilim, Znaram un Berjam ir stipri identisks...

     [+] [-]

, 2012-06-29 11:46, pirms 12 gadiem
brachka rakstīja: Laikam no mākoņiem nokriti! Tur jau tā problēma,ka Latvijā nav spēcīgu bērnu/jauniešu sagatavotības trenneru! Tieši šīs vājās sagatavotības dēļ arī Pekam nācās atteikties no savām prasībām un taktikas.Pieļauju,ka arī Znaroks nevarēja izpausties pie izlases stūres tieši vājās spēlētāju sagatavotības dēļ.Visi tie,kas daudzmaz iszitušies lielajā hokejā - tie ir trennējušies individuāli.Par šo tēmu esmu ļoti daudz runājis,tāpēc negribas atkārtoties,bet mums diemžēl ir ļoti maza saprašana par bērnu/jauniešu sagatavotību un pamatu ielikšanu,lai pēc tam pieaugušo līmenī spētu izpildīt to,ko prasa trenneri NHL,KHL,Elitē u.t.t.
vari teikt ko gribi - taču ja nebūtu to pašu LV treneru, kas ir, tad mums nebūtu ne Zemgus, ne Pelša ne arī citu... Protams, trūkumu ir daudz, taču nevar jau 100% visu noliegt... neaizmirsīsim, ka pie Latvijas hokeja "masveidības" (uzsvars uz pēdiņām!) arī viens Zemgus ir daudz...

     [+] [-]

, 2012-06-29 12:53, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: ko tad lai saka krievu treneri, ja pusei KHL krievu klubu ir treneri -ārzemnieki... neredzu neko nosodāmu! Tā pati LV izlase jau desmit gadus mīņajas uz vietas, vai tad nevajag pārmaiņas "pīļu dīķī"? Un Znaroku par Rīgas Dinamo treneri nu noteikti es negribētu! Cilvēks, kurš atteicies no LV pilsonības , ko dabūjis par īpašiem nopelniem; klaji ignorējis latviešu valodu utt. Negribu izklausīties pēc "auseklīša" , taču neredzu šajā cilvēkā treneri, kurš būtu vajadzīgs Rīgai. Subjektīvas domas... tad jau labāk Haris.
Ak tā, bet krievu klubs, kurā nauda tiek sūknēta iekšā un tiek pārstāvēta tā Valsts, kura joprojām neatzīst Latvijas okupāciju, tev liekas tīri laba esam? Hmmmm,..... Dīvaina nostāja...

  +3 [+] [-]

, 2012-06-29 12:56, pirms 12 gadiem
csmanrules rakstīja: Nu, atradis Matulis par ko cepties...

Treneri pēc būtības NEDRĪKST strādāt tikai ar vienu klubu, un ir veselīgi ik pēc dažiem gadiem mainīt klubus, tādā veidā veidojot praksi, mācoties ko jaunu un pielāgojoties vairāk nestandarta situācijām. Tieši sī padomju stila domāšana ir tas kas neļauj Latviešiem attīstīties. Nevari visu mūžu sēdēt siltā vietiņā un priecāties. Jāmaina vide, jācīnās, visu laiku jāmācās kas jauns, ja grib konkurēt ar pārējo pasauli!
Interesanti, ko par tavu komentāru padomātu sers Alekss Fergusons, kurš pārstāv klubu, kurš pēc augstāk minētā apzīmējuma, sanāk ka ir ar padomju domāšanu....

     [+] [-]

, 2012-06-29 15:17, pirms 12 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Interesanti, ko par tavu komentāru padomātu sers Alekss Fergusons, kurš pārstāv klubu, kurš pēc augstāk minētā apzīmējuma, sanāk ka ir ar padomju domāšanu....
Touché! Šos kontekstus tomēr nevar tik vienkārši salīdzināt. Šeit tik pat labi var analizēt kultūras un vēsturisko iespaidu uz cilvēku izaugsmi, kas diemžēl uz mums ir atstājis ļoti lielu iespaidu. Bet Fergusons man ir lielā cieņā, kaut arī esmu Liverpool fans.

     [+] [-]

, 2012-06-29 15:57, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: vari teikt ko gribi - taču ja nebūtu to pašu LV treneru, kas ir, tad mums nebūtu ne Zemgus, ne Pelša ne arī citu... Protams, trūkumu ir daudz, taču nevar jau 100% visu noliegt... neaizmirsīsim, ka pie Latvijas hokeja "masveidības" (uzsvars uz pēdiņām!) arī viens Zemgus ir daudz...
Ķīnā masveidība ir vēl lielāka un arī tur spēlē hokeju...un,kāda jēga no tās masveidības?