Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Desmitgades fināls

Desmitgades fināls
"Barcelona" argentīniešu uzbrucējs Lionels Mesi pirms fināla "Wembley" stadionā neslēpa, ka viņam ļoti patīk kolekcionēt trofejas... Foto: Reuters

Anglijas čempionvienības "Manchester United" galvenais treneris Sers Alekss Fergusons pieļauj, ka sestdien viņa vadītās komandas tikšanās ar "Barcelona" futbolistiem būs desmitgades labākais UEFA Čempionu līgas fināls. Ar šo cildeno frāzi Fergusons droši vien gribēja uzsvērt, cik izcilas klases meistari sestdien mērosies spēkiem slavenajā "Wembley" stadionā Londonā. Nav ne mazākā iemesla nepiekrist. Pulksten 21.45 visiem jābūt pie TV ekrāniem!

Sākšu ar paša bilanci. Kopš februāra cītīgi prognozēju izslēgšanas spēļu rezultātus. Šķiet, ir laiks likt kārtis galdā. No 28 spēlēm precīzi prognozēju četrus rezultātus - astotdaļfināla pirmo spēli "Lyon" - "Real" 1:1, atbildes maču "Barcelona" - "Arsenal" 3:1, ceturtdaļfināla atbildes spēli "Manchester United" - "Chelsea" 2:1 un pusfināla pirmo maču "Schalke 04" - "Manchester United" 0:2. Oža labāk strādājusi dueļos, kur pie teikšanas bija grandi. Varbūt tādēļ, ka šīs komandas vislabāk iepazītas un neskaitāmas reizes sezonas gaitā redzētas TV.

Vēl astoņos mačos izdevās precīzi noteikt uzvarētāju. Lai arī netrāpīju precīzus rezultātus, vairākas reizes uzminēju ne tikai uzvarētāju, bet arī vārtu starpību. Rupji rēķinot, 50 procentos gadījumu biju šāvis pareizajā virzienā.

Labāk veicās prognozēs par to, kuras komandas iekļūs nākamajā kārtā. Astotdaļfinālā netrāpīju ar "Bayern" un "Valencia" izkrišanu, bet ceturtdaļfinālā un pusfinālā nekļūdījos nevienā no sešiem dueļiem. Jāatzīst godīgi, ka lielākā mīkla šosezon bija "Schalke 04" sniegums. Negaidīju, ka komanda aizkļūs tik tālu.

Šis nelielais eksperiments ir vēl viens lielisks apliecinājums, ka prognozes ir ļoti nepateicīga lieta. Katrā ziņā, ja kādam ir aizraušanās likt naudiņu uz noteiktas komandas uzvaru, neizšķirtu vai zaudējumu, ir vērts tomēr desmit reižu apdomāt, vai to darīt. Turklāt jāpatur prātā - ja "tavējie" zaudē, cieš ne tikai spēles baudīšana, bet viss vakars... Sportā visus apstākļus nekad nebūs iespējams paredzēt un prognozēt. Kurš gan varēja zināt, ka ceturtdaļfinālā Pīters Kraučs ar sarkano kartīti jau pirmā mača ievadā apraks "Tottenham Hotspur" izredzes skrieties ar Madrides "Real"? Lai uzsistu uz pleca, ka esi pareizi uzminējis rezultātu, der arī pie alus kausa pateikts rezultāts draugam. Pie tā arī paliksim.

Un īsi par finālu. Izšķirošās spēles prognozēt ir vēl grūtāk, taču skaists punkts būtu jāpieliek... Prognozēju, ka šovakar ar minimālu pārsvaru uzvarēs "Barcelona". Abiem grandiem ir teicamas komandas, taču šovakar izšķiroša loma būs tam, kam laukumā būs spēcīgāks vienpadsmitnieks. Domāju, ka šobrīd tas tāds ir Spānijas čempioniem. Mehānisms darbojas kā viens elpas vilciens. "MU" ir teicams sastāvs, kur teju 20 spēlētāji var cienīgi aizstāt cits citu, taču vienpadsmitnieks nedarbojas tik nevainojami kā konkurentiem. Noteikti jāņem vērā Fergusona faktors. Man personīgi tā ir ļoti liela intriga. Respektīvi, kādu sastāvu un spēli viņš liks pretī "Barcelona" stilam?

Prognoze: "Barcelona" - "Manchester United" 1:0
Patīkamu skatīšanos!

Kura komanda iegūs UEFA Čempionu līgas kausu?

  • 54

  • 35


  -2 [+] [-]

, 2011-05-28 19:41, pirms 13 gadiem
3:2, Barselona svinēs uzvaru.
Slēpts komentārs: sanorin

  -2 [+] [-]

, 2011-05-28 20:07, pirms 13 gadiem
Ilvar, tu galīgi nepareizi prognozē, jo Mančestras United ir labāka nekā Barselona.

  -2 [+] [-]

, 2011-05-28 20:16, pirms 13 gadiem
Par 3-2 United uzvaru un skaistu futbolu!

  +3 [+] [-]

, 2011-05-28 20:27, pirms 13 gadiem
Arī man tā ir liela intriga, jo spēkiem sacenšas divas manas mīļākās komandas. Nevaru nedz prognozēt uzvarētāju, nedz arī izlemt, kuru atbalstīšu vairāk. Par skaistu futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-28 20:37, pirms 13 gadiem
Par UNITED!

  -2 [+] [-]

, 2011-05-28 22:28, pirms 13 gadiem
Lai ir United, tas tomēr mīļāks.