Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Masaļskis kā nedēļas zvaigzne

Masaļskis kā nedēļas zvaigzne
Edgars Masaļskis - nedēļas labākais KHL vārtsargs. Foto: atlant-mo.ru

Eirāzijā hokeja čempionātu regulārās sezonas tuvojas vidum vai ir jau to sasniegušas. Tas ir laiks, kad sāk iesilt tie spēlētāji, kuriem nepieciešams ilgāks laiks, kā arī izkristalizējas, kuri hokejisti ir garo distanču skrējēji jeb „ilgi spēlējošās plates”, ja tā patīk labāk, un kuri tādi nav. 19. – 25. novembra nedēļas labāko Latvijas hokejistu Top 4.

1. Edgars Masaļskis

Viens no Hantimansijskas Jugra vienības panākumu kalējiem ir vārtsargs Edgars Masaļskis, kura sniegums ļauj komandai pamazām rāpties no KHL Austrumu konferences zemākiem plauktiem uz play off zonu. Pašreiz Jugra ar 39 punktiem 29 spēlēs ieņem 10. vietu konferencē; taču no 8. un 9. vietas ieņēmējiem to šķir vairs tikai 1 punkts. Masaļskis Hantimansijskas komandas vārtos aizvadītajā nedēļā cīnījās 2 spēlēs, abas reizes palīdzot komandai uzvarēt – vienreiz pēcspēles metienos, otrreiz papildlaikā. Kopā aizvadītajās 126 minūtēs un 23 sekundēs gadījās tikai divi vārtu zaudējumi (GAA 0.95). Abu spēļu summā pa Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem „lādēts” 73 reizes; atvairīto metienu procents – 97,26%. Šie „cipari” ir patikuši arī KHL statistiķiem, kā rezultātā Masaļskis atzīts par KHL labāko vārtsargu aizvadītajā nedēļā. Kā mājiens ar sētas mietu Jugra treneriem – izmantot Masaļska „uzpumpētās” prasmes un „nepurgāt” savus esošos aktīvus, cenšoties iespēlēt sapņus un cerības – pērnās sezonas vārtu zvaigzni Mihailu Birjukovu.

2. Juris Upītis

Aizvadītajā nedēļā Rīgas Dinamo jaunatnes komandai HK Rīga MHL kalendārs bija „iesvēris” pēc kārtas 3 spēles pret Znaroka trenētā Maskavas Dinamo jaunatnes komandu HK MVD. Sērija noslēdzās ar ceturto spēli jaunajā nedēļā ar summu 3-1, bet aizvadītajā nedēļā seriāls bija vēl tikai 2-1 HK Rīga labā. Šajās 3 spēlēs ar sešiem rezultativitātes punktiem (0+6) un lietderības koeficientu +2 ir izcēlies uzbrucējs Juris Upītis. Viņš turpina nostiprināt savas pozīcijas HK Rīga rezultativitātes Topa galvgalī; tagad Upītim ir 31 punkts (9+22), kas izcīnīts 32 spēlēs. No MHL līdz KHL hokejam ir diezgan ievērojama starpība; tomēr Upīša rezultativitātes punkti ir ne tikai zināma „apdrošināšanās” HK Rīga treneriem, bet arī mēms sauciens Dinamo treneru virzienā. Par tēmu, ka varbūt ir vērts likt pie malas „vecās lietas” un atkal dot Jurim Upītim iespēju uzspēlēt uz KHL ledus. Gala beigās viņš arī ir 1991. gadā dzimis hokejists, uz kuriem šosezon attiecas sastāva „atvieglojumi”.

3. Mārtiņš Porejs

Mārtiņa Poreja sēdēšana uz Dinamo soliņa kā pieteiktajam septītajam aizsargam bez spēles laika, kā arī komandējumi uz Liepājas Metalurgs un HK Rīga komandām ir vainagojušies ar debiju KHL oficiālajās spēlēs. Aizvadītajā nedēļā Porejs Dinamo ierindā aizvadīja 2 spēles, kuru summā iekrāja aizsargam vērā ņemamu rezultativitāti (1+1) un diemžēl negatīvu lietderības koeficientu (-2). Jāpiebilst, ka mīnusainā spēle bija pret Salavat Julajev (3:7), kurā arī komandas līderi sabrauca auzās un mīnusos. 19.-25. novembra nedēļā pa diviem punktiem sapelnīja vēl divi Latvijas aizsargi KHL laukumos (Ozoliņam 2 spēlēs 0+2 punkti un lietderība -1; Galviņam 2 spēlēs 0+2 punkti un lietderība -2), taču Mārtiņam Porejam bija vērtīgāka punktu sadales proporcija. Turklāt, ja ņem vērā, ka tie ir 21 gadus vecā hokejista pirmie soļi KHL čempionātā, tad situācija izskatās pozitīvākā gaismā. Lai arī tajā visā ir vairāk veiksmes nekā meistarības, ar to Top 4 šajā nedēļā pietiek.

4. Pauls Hodzko

Liepājas Metalurgs jaunatnes komanda joprojām „tur kanti” MHL B grupas čempionātā. 20 spēlēs ir sakrāti 50 punkti! Ar to Liepājas komandai pietiek, lai joprojām ierindotos Ziemeļrietumu divīzijas turnīra tabulas 1. vietā. Savukārt rezultatīvākais liepājnieks MHL B grupā aizvadītajā nedēļā bija uzbrucējs Pauls Hodzko (dz. 1993.), kurš 2 spēlēs „uztaisīja” 4 punktus (2+2) un lietderības koeficientu +5.

Topa tuvumā

Rīgas Dinamo uzbrucējs Mārtiņš Karsums aizvadītajā nedēļā „lasīja” vidēji pa punktam un lietderības mīnusam spēlē – 3 spēlēs 1+2 punkti un lietderība -3. Jokipojat uzbrucējs Vitālijs Pavlovs Somijas otrajā līgā (Mestis) 2 spēļu summā iekrājis 2 vārtu guvumus un neitrālu lietderības koeficientu. Savukārt Bilij Bars uzbrucējs Vitālijs Hvorostiņins ticis pie 3 punktiem (2+1) un lietderības koeficienta +3 Ukrainas čempionāta (PHL) 2 spēlēs. Bet Hull Stingrays uzbrucējs Jānis Ozoliņš britu hokeja virslīgas (EIHL) 2 spēlēs ir četras reizes rezultatīvi piespēlējis.

Netālu no aizvadītās nedēļas Topa atrodas arī HK Rīga uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs (dz. 1994.), kuram MHL čempionāta 3 spēlēs fiksēti 3 vārtu guvumi un lietderības koeficients +1. Tikpat daudz vārtu guvumus (trīs) MHL čempionātā, bet pat mazākā spēļu skaitā (divās), ir iespējis MHK Himik uzbrucējs Kirils Tambijevs; lietderības koeficients viņam gan pa nullēm. Seattle Thunderbirds uzbrucējs Roberts Lipsbergs (dz. 1994.) aizvadītajā nedēļā ir bijis rezultatīvākais Latvijas hokejists Kanādas junioru elitē; viņš WHL čempionāta 2 spēlēs uzkrājis 3 punktus (2+1) un negatīvu lietderības koeficientu (-1). Vēl atzīmējams Latvijas U-20 izlases uzbrucējs Toms Andersons (dz. 1993.), kurš Šveices junioru elitē SC Bern Future (U20) ierindā 2 spēlēs guvis 3 punktus (1+2).

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam:

NOVEMBRA TOPI
29. oktobra – 4. novembra nedēļas Top 4:
Un atkal tas Indrašis...
5. – 11. novembra nedēļas Top 4:
Mārtiņš Cipulis – nedēļas labākais Latvijas...
12. – 18. novembra nedēļas Top 4:
Nolana „atrastais” Koba Jass māca slovākiem...
OKTOBRA TOPI
1. – 7. oktobra nedēļas Top 4:
Aizsargu nedēļa. Top 4 « Petrovich27 blogs
8. – 14. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Kuzmenkovs, Ozoliņš,...
15. – 21. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas labākie: liepājnieki & Co.
22. – 28. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Indrašis, Džeriņš, Jass, Siksna
SEPTEMBRA TOPI
4. – 9. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Karsums, Kulda, Kuzmenkovs,...
10. – 16. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Roberts Jekimovs + «...
17. – 23. septembra nedēļas Top 4:
Latvijas hokejistu nedēļas Top 4 «...
24. – 30. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas Top 4. Latvijas hokejistu varēšana...

  +3 [+] [-]

, 2012-11-26 20:20, pirms 12 gadiem
Edgars pelnīti.