Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Buras izvelk bezvējā, govis neslauc…

Buras izvelk bezvējā, govis neslauc…
Šuplers saka, ka sestdienas zaudējums esot bijusi mūsu labākā spēle sezonā. Līdzjutējiem gan vairāk patiktu nesmukas uzvaras...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas Dinamo turpina slīpēt savas sastāva kontūras un trakā profesora rokas nav mierā ne spēli. Šuplers kā komandas galvenais treneris ļaujas eksperimentiem, kas pagaidām liek vairāk uzdot jautājumus, nekā sniedz atbildes.

Pagājušajā sezonā sastāva maisīšana tika attaisnota ar sezonas sākumu – pēc zaudējumiem, kaut kas bija jādara. Šogada runāja, ka sezonas sākums esot izdevies – taču spēlētāju raustīšana turpinās. Ko meklē treneris? Kas veicina vai provocē Šuplera nagu niezi?

Mistiskā rotācija

Par šīs sezonas neapstrīdamu hītu kļuvusi aizsargu rotācija. Sējējs ir sapircies spēlētājus, bet Šuplers mēģina izdomāt formu - kā ar visu to baru tagad tikt galā. Kopš sezonas sākuma nav bijis neviens aizsargu pāris, kas palicis nemainīgs vai – kurš nav ticis pakļauts trenera izpratnei par viņu vietu laukumā. Sākumā Šuplera izvēlē meklējām loģiku, taču tagad tam visam var atmest ar roku. Murgs! Tiem, kam slovāku hokeja speciālists ir svētbildes vietā, noteikti būs pamatojums – sak, Jūliuss zina, ko dara, viņam ir pieredze, intuīcija. Šo rindu autors savukārt saka pretējo – Šuplers rīkojas dīvaini, spītīgi un pašpārliecināti, kam daudzos gadījumos ir visai maza jēga vai pievienotā vērtība. Šo piezemēto secinājumu varu pamatot ar nākamo piemēru. Kopš pirmajām pārbaudes spēlēm bija acīmredzams, ka pāris Cibuļskis – Ozoliņš ar katru dienu rāda arvien pārliecinošāku sniegumu. Tam pamatā mēs varam likt pieredzējušā komandas kapteiņa gadu gaitā uzkrāto rutīnu, kas šīs attiecības uz ledus cementēja. Taču nevajag aizmirst par jaunā censoņa milzīgo progresu, kurš ne tikai ēda visu, ko viņam lika mutē, bet arī pats kopgaldam sarūpēja smeķējamu materiālu. Oskars uz ledus demonstrēja savus talantus, turklāt darīja to produktīvi – laba pozicionālā spēles izpratne, ātrs slidojums, apķērība lēmumu pieņemšanā un pats galvenais – spēlēja vienkārši un droši. Divdesmit divu gadu vecumā Cibuļskis bija gluži kā vai laimīgā kārts, kas laikam taču ir treneru (arī Šuplera!) nopelns – prast ne tikai salikt tādus divus kopā vienā pārī, bet arī saskatīt starp viņiem to īpašo spēles pavedienu, kas neizskatījās pēc veļas šņores. Ko dara Šuplers? Pēc piektās spēles, kuru zaudējām pēcspēles metienos čempioniem no Kazaņas, Cibuļskis tiek nosēdināts malā. Viņa vietā sastāvā ierotē Jēkabu Rēdlihu, kas ir teicams puika, tikai apveltīts pilnīgi ar citām aizsarga īpašībām, nekā Oskars. Pamatojumu no trenera puses nav jēgas gaidīt, jo tā, lūk, esot cīņa par vietu komandā. Tas, ka Ozoliņš ar Cibuļski bija saspēlējušies, kas laikam taču ir kaut kāds atskaites punkts, ja runājam par sastāva kopskanību un sasniegto rezultātu – tas viedajam Šupleram ar vienas otas vēzienu ir otršķirīgi.

Nu, labi, uzskatīsim, ka tā ir slovāku hokeja speciālista īpašā metode – ierīvēt jaunajam zem deguna dažas patiesības ar lielo zemtekstu. Sak, Oskar, tu esi labs, tādā garā turpini, taču, lai tu nesadomātos, ka esi jau karalis, es tevi uz dažām spēlēm nolikšu rezervē. Profilaksei. Motivācijai. Šis ir pieņēmums, ja mēģinam iztēloties Šuplera loģiku. Patiesībā, ja Cibuļskim bēniņi aizbrauktu, pirmais tajos kārtību bez minstināšanās ieviestu partneris Ozoliņš. Taču līdz tam pat nenonāca – plecus par tādu rokādi rausta kapteinis, uz galveno treneri ar pirkstu rāda treneris Ignatjevs, kas ir komandā atbildīgais par aizsardzību… Nemeklējiet loģiku, kur tās vienkārši nav un nevar būt. Savukārt Jēkabs kopā ar Sandi nospēlēja divas spēles – centība bija abpusēja, taču spēlētāju tipi pilnībā atšķirās, vēl jo vairāk tie krita acīs pie saviem vārtiem, kad šie aizsargi patiesībā viens otram traucēja, nevis palīdzēja. Pēc bezsakarīgā zaudējuma Automobilist uz rezervistu beņķīša Cibuļska vietā atkal sēž Rēdlihs. Kam tas bija vajadzīgs? Kam par godu? Ej nu tiec gudrs…

Kad spēlētāju negrib un...grib

Šuplers neesot gribējis, ka komanda paraksta jaunu līgumu ar aizsargu Laviņu. Negribēja, bet tagad izskatās, ka treneris būs pēdējais, kas sapratīs, ka mūsu pieredzējušais hokejists tomēr nevar visos gadījumos dzēst ugunsgrēku aizsardzībā. Kāpēc nevar Rodžeram iedot atpūtu, ja viņš fiziskajā ziņā nepārliecina vai ir acīmredzami vājāks par citiem? Vai tas ir Šuplera egoisms vai spīts – sak, ja mani neklausījāt, saņemiet savu Laviņu ar visiem caurumiem un kļūdām? Ja ir tā – tad šādu treneri Dinamo nevajag. Ja tā nav, tad kāpēc tik akli jāturas pie lietām, kas nedod rezultātu, bet zibenīgi jācenšanas mainīt kaut kādi iedomāti ķieģeļi tajā galā, kur izskatās vidrošākā kārtība? Jau pieminētais Cibuļska gadījums tam ir klajš apliecinājums. Vai tad Galviņš ar Laviņu tagad jātur uz ledus tikai tāpēc, ka viņi abi ir spēlējuši kopā pēdējos divus gadus? Kur šeit parādās trenera radošā elastība? Sotnieks, kam vienkārši ir viņa vecumā jāļauj spēlēt – tiek raustīts uz priekšu un atpakaļ. Rēdlihs vecākais Šupleram nekad nav paticis – tad atkal jāvaicā menedžerim Sējējam, vai zinot šo, par katru cenu vajadzēja Krišam piedāvāt jaunu darba līgumu? Formāli, varbūt mēs esam viņu dabūjuši pa pieņemamu ciparu, taču jēga kāda, ja treneris viņam netic un pats galvenais – arī pats aizsargs saprot, ka par krustēvu saviem bērniem viņš Šupleru noteikti neiaicinās, ja pat tā būtu vienīgā izvēle. Ar tādu dūšu vai pašsajūtu laukumā viņš var zonā līnijas krāsot, nevis hokeju spēlēt. Labi vēl, ka jauno Andersonu uz visa šī fona nemoka un nespīdzina, te liekot pietupties, te atkal piecelties – vienkārši nosūta uz fārmklubu, lai spēlē, briest un krāj pieredzi.

Jaunā slovāka nopelni

Pēdējās dienās ir modē runāt par uzbrucējiem, ko veicina divdesmit trīs gadus vecā Juraja Mikuša parādīšanās pie komandas. Treneris saka, ka tas esot tāpēc, lai veicinātu nopietnu konkurenci. Nu, labi, uzskatīsim, ka tā līdz Juraja komētas atnākšanai bija nenopietna, vai – nebija vispār. Pārsteidz, kas cits – ar kādu vieglumu Šuplers iespēlē šo jaunieguvumu sastāvā. Pirmsspēles rītā iebraucis, nākošajā vakarā jau tiek likts uz ledus, otrajā spēlē jau izstumj no trešās maiņa kanādieti Troteru. Jaunajam slovākam uztic arī skaitliskā vairākuma izspēli. Pēc zaudējuma SKA, treneris preses konferencē saka šādus vārdus. “Mikušs lēnām iejūtas komandā, trešā maiņa rādīja labu sniegumu, cerams, ka nākotnē tā būs triecienmaiņa, kas regulāri metīs vārtus.” Mēs arī ceram, jo tas patiešām būtu brīnišķīgi, ka tieši Rīgā atkal uzziedētu vēl viens slovāku iemigušais vai neizplaukušais talants. Uz ledus spēļu laikā pagaidām viņš tikai raisās, treniņos ir atrādījis labu metienu – tas vieš cerību. Ņemts kā centrs, bet pagaidām pēc tāda neizskatās… Taču, paņemu spēles protokolu un nesaprotu, vai tā ir tā pati trešā maiņa, par kuru tik jūsmīgi runāja Šuplers? Dārziņam lietderība mīnuss trīs, Miķelim un Mikušam – pa diviem mīnusiem katram. Labi atceros, ka faktiski Mikuša divas kļūdas atnesa mūsu vārtos SKA ripas… Iepriekšējā spēlē Mikuša vietā šajā maiņā bija Džeriņš – izskatījās daudz labāks par jau minēto slovāku, taču Šuplers nav nevienā mirklī teicis, ka ar Džeriņu trešā maiņa “rādījusi labu sniegumu”. Ar Mikušu gan… Ja treneris ir konsekvents, tad nākamajā spēlē Mikušam nebūtu jāspēlē, taču - tas ir naivs sapnis pilnmēness naktī. Sējējs saka, ka treneris esot gribējis jauno slovāku dabūt jau pirms diviem gadiem. Tad atliek domāt un iztēloties – ja jau ticis gribēts, tad pa diviem gadiem šis varēja palikt tikai labāks, nevis sliktāks. Loģika saka priekšā, ka pa diviem gadiem Mikušam ir nākusi klāt gan pieredze, gan meistarība. Bet tad atkal, tā pati loģika liek uzdot jautājumu – kādu Mikušu mūsu Šuplers gribēja dabūt 2008. gada vasarā?

Kas patiesībā ir ceturtā maiņa?

Dinamo projektu nevajadzētu iezīmēt pēc nacionālās piederības, vēl mazāk – te vajadzētu pieminēt Latvijas izlases intereses. Kāda Šupleram daļa gar mūsu izlasi? Privāts klubs, dara kā grib. Par deķi gan varam runāt – tur var redzēt, ka pārlieku jau uzstājīgi treneris vēlas sev apkārt redzēt slovākus. Nesaku, ka visos gadījumos tas ir slikti vai stulbi. Tās ir viņa tiesības, jo Slovākijas hokeja resurss ir nesalīdzināmi produktīvāks par Latvijas iespējām un arī tirgus cena šiem hokejistiem nav augsta. Šuplers arī labi zina šo saimniecību, tāpēc noteikti jūtas komfortablāk ar savējiem apkārt, nekā ar vietējiem bauriem. Tā darītu daudzi pasaules hokeja speciālisti – ķertos pie tiem kloķiem, kurus ir paraduši raustīt. Vienīgi žēl, ka Jurajs uzreiz tiek pārbaudīts ar Dinamo kreklu un solīdām minūtēm laukumā, bet Juris pat pie rādīšanas netiek… Juris – tas, kurš Štāls, kas arī nosūtīts uz Dinamo fārmklubu. Ne Šupleram viņš patika komandas pirmajā gadā, ne patīk tagad. Kāpēc mums izlikties, ka tā nav, kāpēc tēlot, ka īstenībā tur apakšā ir dziļā trenera doma? Ja būtu doma, tad ceturtajai maiņai tiktu ierādīta nevis laboratorijas trusīšu, bet gan tā sauktās enerģijas maiņas vieta, kādai tai arī jābūt. Bet, kas notiek tagad: piecas, sešas minūtes viņus spēles laikā izliek uz ledus un jau nākamajā mačā maina atkal. Kāpēc mainīt tos, kuriem pats nedevi minūtes, lai pārliecinātos par viņu kvalitātēm?

Ja notika mērķtiecīga ceturtās maiņas briedināšana ar spēlētājiem, kas enerģijas pārpilni gatavi pretiniekam uzklupt jebkurā laukuma stūrī – un tas bija redzams sezonas pirmajās spēlēs – kāpēc šis modelis tika vienkārši nolikts sāņus? Nu, labi, uzskatīsim, ka Štāls neder, lai gan šaubos, ka Šuplers nav redzējis Jura spēli Latvijas izlases sastāvā pēdējā pasaules čempionātā, kas, starp citu, perfekti atbilda Dinamo ceturtā uzbrucēju trijnieka prototipam. Ja neizdevās par to pārliecināties pārbaudes spēlēs, kāpēc hokejistam jāpiedāvā sadarbības nosacījumi, kuri Štālam dod cerību, bet patiesībā – nedod neko. Droši vien Šuplers nesaprot, ko darīt ar tādu uzbrucēju. Tas vienā ziņā nav trenera trūkums – ar visiem nav jāprot sastrādāties. Tikai jautājums – vai Sējējs ar Šupleru par šiem jautājumiem vispār nerunā, vai izliekas viens otru saprotam – sak, ja Daugava tek uz jūru, tātad – gan jau arī ar sastāvu viss būs kārtībā. Par sastāva nākotnes kontūrām viņi abi var stāstīt kluba akcionāriem brīvdienās – laicīgās vajadzības paģēr prpofesionālu sastāva atlasi, uzvaras un punktus. Šodien un tagad. Ja treneris viena hokejista klātbūtnē piesauc nākotnes perspektīvu, bet otru tādu pašu vienkārši ignorē vai izliekas neredzam – tad lietu kārtība šajā klubā ir savāda.

Trenera lakmusa papīrītis

Tātad – trešā maiņa mums nākotnes vārdā ir skaidra. Pa malām Dārziņš ar Miķeli, pa vidu Mikušs. Tad jāvaicā, kur nākotnes vārdā Šuplers liks Troteru, kam arī līgums vēl uz diviem gadiem un, kas šajā laikā saņems 250 000 dolārus sezonā? Acīmedzot, kanādietis pie šī hokeja pierod lēnāk nekā eiropieši, tad mēģini viņā saskatīt tās īpašības, kuras ļāva Brokam pagājušajā gadā AHL sasniegt 36 vārtus un 41 piespēles (75 spēlēs), pretstatā jau pieminētā Mikuša tajā pašā līgā sasniegtajiem 4 vārtiem un 9 piespēlēm (54 spēlēs). Mēģini kā gudrs treneris atraisīt šo uzbrucēju, nevis savu entuziasmu velti tautieša gatves dejai, kas pēkšņi nonācis zem tavas svilpes. Tas, ka Troters ir labs uzbrukuma materiāls, par to viņš pats atgādināja tajās pieticīgajās minūtēs, kad tika spēlē pret SKA laukumā ceturtās maiņas ietvarā. Par to visai Latvijai nedēļas vidū izkliedzās arī Sējējs, kad kolēģis Matulis atļāvās apšaubīt Broka pašreizējo lietderību.

Bet, ko lai saka par Mikušu, kurš nonācis vārtu priekšā viens pret vārtsargu, tomēr neguva vārtus? Šoreiz labāks bija vārtsargs… Jā, tas ir labs arguments, taču nez vai tas noder par attaisnojumu uzbrucējam, kam uzticības kredīts izsniegts ar tādu labvēlību. Pats hokejists jau pie tā nav vainīgs, tikai Šuplers nav varējis un nevarēs paskaidrot, ar ko, piemēram, Bukarts, Meija, Džeriņš, Karamnovs un Štāls ir sliktāki par Mikušu? Loģiski, ka jebkurš hokejists, kam treneris izrādīs savu labvēlību un uzticību, gluži neviļus būs laukumā atraisītāks, brīvāks un attiecīgi, demonstrēs uz ledus daudz plašāku savas meistarības arsenālu, nekā tas, kam pirmā kļūda draud ar rezervistu soliņa tālāko galu. To psihologs Šuplers labi saprot. Tātad – attieksmē pret Mikušu viņam ir viens standarts, bet pret Džeriņu vai Bukartu – cits? Neprasu, kāpēc, tikai – secinu… Skaidrs, ka pie šāda neaizskaramības komforta, tas pats Mikušs, agrāk vai vēlāk (šo rindu autors gan novēl hokejistam agrāk) sāks mest vārtus vai dalīt piespēles, tikai joprojām nav skaidrs – kam par godu šim vienam tāda labvēlība? Lai vēlāk treneris teiktu, ka žurnālisti neko nesprot un, ka viņam bija taisnība? Žurnālisti saprot, ka Mikušs ir Šuplera lakmusa papīrītis un tas paŗādīs nevis trenera meistarības apvāršņus, bet gan gluži piezemētas lietas – proti, Jurajs tagad spēlēs par jebkuru cenu. Arī tad, ja komanda viņa dēļ zaudēs, Šuplers pateiks to pašu slaveno teikumu par “labāko spēli šajā sezonā”. Ja tā bija labākā spēle un mēs zaudējām – varbūt tomēr paliekam pie sliktākas spēles, bet iegūtām uzvarām…

Brīdī, kad likās – pirmsezonā ir paveikts mērķtiecīgs darbs, sezona sākta vairāk kā pieklājīgi un tagad vajadzētu šo strāvojumu tikai noturēt, vai – vismaz kādu brīdi pasēdēt uz šī viļņa, vai - paslaukt gotiņu, kas dod pienu, izrādās – treneris ne buru grib pa vējam uzvilkt, ne viņam garšo piens. Jā, zinu, ka esmu negants pret Šupleru, daži teiks, ka pārspīlēju, piesienos vai esmu uzēdies, taču - nav jau nekas jāizgudro, viņš pats dara savu stāstu.
Atliek tikai pierakstīt...

1 2 50 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +36 [+] [-]

, 2010-09-26 18:44, pirms 14 gadiem
Šuplers ļoti riskē ar komandas mikroklimatu!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +24 [+] [-]

, 2010-09-26 18:48, pirms 14 gadiem
Piekrītu, Armand. Konsekvences te nav un nez vai būs. Skaidrs, ka daļa "fanu" spiegs un sitīs plaukstiņas par katru skaisto uzvaru, tomēr tam visam pamatā NAV loģiskas trenera darbības. Arī uzvaras un sīkstā spēle vairāk liek domāt par komandas čaļu "sišanos" par savu komandu, nevis plānveidīgu procesu.
Jāatgādina, ka Šuplers ir patriekts no SVK izlases (šķiet, pāris reižu) un arī Krievijā pagājušajā gadā kādā preses izdevumā ticis nosaukts par visu laiku vājāko treneri, kāds strādājis Krievijā... tie ir tikai fakti.
Protams, kamēr pans Šuplers PLL avīzē izteiksies, ka ļoti ciena Ulmaņa kungu, apbrīno Šlesera kungu un ciena Šķēles kungu, "galdiņš viņam būs uzklāts ". Tikai 3 oktobra rīts var uzaust visai drūms, ne tikai minētajiem "guru", bet arī iztapīgajam panam.. Zaudējumi oktobrī netiks piedoti ar vārdiem "labākā spēle". ... Vismaz es ceru, ka žurnālisti to nepieļaus.

 +10 [+] [-]

, 2010-09-26 18:51, pirms 14 gadiem
Divkosis tas Šuplers, jo aizbildinoties ar Dinamo interesēm rīkojas tikai un vienīgi savās. Laikam kad viņam pēcpuse svilst, tad tikai rodas apskaidrība.

  +9 [+] [-]

, 2010-09-26 18:53, pirms 14 gadiem
Armand, piekrītu! Skatoties spēli no tribīnēm 3. maiņa bija nekāda, varbūt, tā bija tikai pirmā spēle, izbraukums rādīs!? Tad jau mazliet varēs spriest, kuram ir taisnība. Bet ja godīgi, tad man nepatīk Mikušs. Spēlē izskatījās diezgan stīvs un nevarīgs un kad izgāja 2vs1, tur golam vajadzēja būt! tajā momentā bija neiemet tu, iemet tev, varētu teikt galvenais spēles moments. Un kad tika zaudēti 5 vārti, Mikušš pat savu pretspēlētāju nevarēja paņemt, kā apstulbis stāvēja. Tās ir tikai manas domas.

  +9 [+] [-]

, 2010-09-26 18:55, pirms 14 gadiem
Šuplera dīvainības sāk pienemties spēkā. Acīmredzot, ka viņš ļoti labi jūtas pie Dinamo grožiem, jūtas pārliecināts. Mikušā nesaskatu to, ko, laikam, saskata Šuplers. Pagaidām. Žēl mūsu čaļu...

  +4 [+] [-]

, 2010-09-26 18:55, pirms 14 gadiem
pilniigi piekriitu.
uzskatu, ka Dzerinsh ir jaliek 3mainja, jo ja ari vinsh ir shobrid vaajaks par mikuss (par ko shaubos) vinsh tomer ir musu nakotne.
un runaajot par Trotteru vinsh noteikti buutu jaizmeigina sprukta mainja (chicika vieta)
paldies par rakstu

  +7 [+] [-]

, 2010-09-26 18:56, pirms 14 gadiem
piekrītu, pēc pēdējām 2ām spēlēm šupleram jau ir diezgan daudz ko pārmest, ja viņš tā turpinās tad nekas labs mūs negaida. man pat liekas ka viņš pats nesaprot ko dara un dara tikai lai izskatītos ka viņš saprot to ko nesaprot.

     [+] [-]

, 2010-09-26 19:01, pirms 14 gadiem
Zivs pūst no galvas,bet aizsargi tiešām pamatīgi jārotē.Cik var uz pagājušā gada lauriem lažot! Uz LM jāsūta tie,kuru vājā snieguma dēļ zaudējam uzvarētas spēles.

  +9 [+] [-]

, 2010-09-26 19:06, pirms 14 gadiem
Raksta autoram varu tikai piekrist.Pēdējie divi Dinamo zaudējumi bija tie kas rakstāI aprakstīto parādīja. Spēles bija uzvaramas. Šādas spēlētāju rokādes nenāk par labu spēlei. Tās nav pārbaudes spēles bet, gan regulārais čempionāts Šuplera kungs!

     [+] [-]

, 2010-09-26 19:08, pirms 14 gadiem
Manuprāt Galviņš - Laviņš šosezon ir vājākais posms visā Dinamo par ko liecina arī lielie mīnusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2010-09-26 19:16, pirms 14 gadiem
Man nebūtu pilnīgi nekādu pretenziju pret slovākiem, ja viņi atnāk un taisa rezultātu. Pret Suroviju pat kauns kaut ko rakstīt, jo puisis tiešām ir labs. Bet Mikušs? Kāda vēl, velns parāvis, "nākotnes maiņa"? Leģionāru klubā ņem viena iemesla dēļ - lai tas taisa rezultātu. Jebkurā normālā komandā leģionārs sēž uz benķa vai tiek atbrīvots, ja nav galvas tiesu labāks par vietējo. Šeit, acīmredzot, tas tā nav... Kaut kā lēnām man šī gada Dinamo modelis sāk atgādināt Minskas pāgājušā gada modeli, kad jaunos vietējos aizsūta uz BAČ, bet KHL spēlē veči, kam vienkārši jāspēlē, jo ar viņiem ir parakstīts līgums...

  +3 [+] [-]

, 2010-09-26 19:19, pirms 14 gadiem
kannna rakstīja: Šuplers ļoti riskē ar komandas mikroklimatu!!
Tieshi taa.Es domaaju ,ka peec speeles ar SKA arii kaads no speeletaajiem vareeja kaut ko pateikt ,ko vinsh domaa par Shupleru (piemeram Ozolinsh). Vnk tas nav normaali ,ka chalim ir otraa speele komandaa ,bet vinsh jau spelee VAIRAAKUMAA... vnk absurds.
Skudriniek, nu nezinu gan vai kaut kaads Mikush ir labaaks par Troteru.. Tad jau driizaak Daarzinju vajadzeeja biidiit uz 4.to mainju ,nevis Troteru.

     [+] [-]

, 2010-09-26 19:22, pirms 14 gadiem
Ar vartsargiem ari bija divaini,ka Telkvists staveja visas tris pedejas speles,divas bija loti labs,bet tresaja jau likas paguris,Holts lidz sim ari bija limeni.Pagaidam,nepatika spele ar automobilistu,saja cina viri izgaja nenoskanojusies,kas ir Suplera kluda,citas bija pinemamas.Par arzemniekiem-nhl,kas ari ir biznesa organizacija,neviens netures viesspeletaju,kurs nav labaks par vietejo.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-26 19:22, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: Piekrītu, Armand. Konsekvences te nav un nez vai būs. Skaidrs, ka daļa "fanu" spiegs un sitīs plaukstiņas par katru skaisto uzvaru, tomēr tam visam pamatā NAV loģiskas trenera darbības. Arī uzvaras un sīkstā spēle vairāk liek domāt par komandas čaļu "sišanos" par savu komandu, nevis plānveidīgu procesu.
Jāatgādina, ka Šuplers ir patriekts no SVK izlases (šķiet, pāris reižu) un arī Krievijā pagājušajā gadā kādā preses izdevumā ticis nosaukts par visu laiku vājāko treneri, kāds strādājis Krievijā... tie ir tikai fakti.
Protams, kamēr pans Šuplers PLL avīzē izteiksies, ka ļoti ciena Ulmaņa kungu, apbrīno Šlesera kungu un ciena Šķēles kungu, "galdiņš viņam būs uzklāts ". Tikai 3 oktobra rīts var uzaust visai drūms, ne tikai minētajiem "guru", bet arī iztapīgajam panam.. Zaudējumi oktobrī netiks piedoti ar vārdiem "labākā spēle". ... Vismaz es ceru, ka žurnālisti to nepieļaus.
Tas izklausaas ljauni ,bet to es arii vinjiem noveelu! Ar visaam taam cuuciibaam ,ko vinji dara ar DR ,lai vinji sanjem peec pilnas programmas..
Paredzu ,ja shitajaa turee muuseejie galiigi izgaaziisies ,tad Shuplers vareetu arii lidot ,jo DR vadiitaajiem nu galiigi nebuus labs garastaavoklis peec veeleeshanaam.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-26 19:25, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Skarbi, bet taisnīgi.. visas nelaimes naak no aizsargu rotācijas.. es taa domaaju..
Paskaties statistiku vakar abi rotējošie Sotnieks +1, Cibuļskis 0, savukārt nerotējošie palika mīnusos. Tā rotācija ir laba kaut vai tapēc, ka dzēki var atpūsties

  -2 [+] [-]

, 2010-09-26 19:26, pirms 14 gadiem
un par komentāriem runājot pēc izbraukuma spēlēm, te visi sita plaukstas un kliedza uraaaaa jūlim... tagad pēc 2 neveiksmīgiem zaudējumiem, uzreiz liekam citu bildi iekšā Jūlis ir visu nelaimju sakne nost prom atpakaļ uz SLovākiju

  +1 [+] [-]

, 2010-09-26 19:31, pirms 14 gadiem
Jāsāk uztraukties par Šupleru-viņš tak ievedīs mūs galīgās auzās.
Pedējie divi zaudējumi ir tīri viņa nopelniti ar sastāva ,kurš bija labs pirmajās spelēs,jauksanu kaut kāda mikuša dēļ.
Nu nekas,cerams ,ka HK Riga tiks play-off.Būs,ko atbalstīt.
Man ir pargājusi vēlēšanās apmeklēt DR spēles šitā vājprāta dēļ.
Pēc spēles ar SKA palika mieles nevis zaudējuma,bet Šuplera dīvainību dēļ.Ceru,ka fani uzsāks kādu akciju......

 +10 [+] [-]

, 2010-09-26 19:36, pirms 14 gadiem
Katrā ziņā,kad Karamnovam intervijā nejauši ,droši vien,paspruka frāze,ka treneris jau vairākumu netrennē,bet ļauj pašiem spēlētājiem improvizēt-tas man likās tā dīvaini-Znarokam izlasē pat shēmas ir sazīmētas vairākumiem.Pilnīgi trāpīts desmitniekā Armanda rakstā-domāju tieši tāpat un nevaru saprast,kāpēc Šuplers tik ietiepīgi dara lietas,kas nenes labumu-es domāju,ka arī komandas mikroklimats būs pašķobījies!Nez vai Troters arī ir priecīgs nonākot 4.maiņā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-26 19:46, pirms 14 gadiem
martinszzz rakstīja: Ar vartsargiem ari bija divaini,ka Telkvists staveja visas tris pedejas speles,divas bija loti labs,bet tresaja jau likas paguris,Holts lidz sim ari bija limeni.Pagaidam,nepatika spele ar automobilistu,saja cina viri izgaja nenoskanojusies,kas ir Suplera kluda,citas bija pinemamas.Par arzemniekiem-nhl,kas ari ir biznesa organizacija,neviens netures viesspeletaju,kurs nav labaks par vietejo.
neko murgainaku nebiju lasijis, telqvists ne gramma neizskatijas paguris pedeja spele, paskaiti cik emtienu bija, un tad runa, lieliski staveja.

Iercu par umnjikiem, katru gadu noliekat supleru, bet kad tiek play offa atkal visi cel gaisa!!! tads znaroks ar musu dinamo butu pedeja vieta, paskatities ka puisu ka speletaju kvalitate supa vadiba izaugusi glevulu bars!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-09-26 19:48, pirms 14 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Katrā ziņā,kad Karamnovam intervijā nejauši ,droši vien,paspruka frāze,ka treneris jau vairākumu netrennē,bet ļauj pašiem spēlētājiem improvizēt-tas man likās tā dīvaini-Znarokam izlasē pat shēmas ir sazīmētas vairākumiem.Pilnīgi trāpīts desmitniekā Armanda rakstā-domāju tieši tāpat un nevaru saprast,kāpēc Šuplers tik ietiepīgi dara lietas,kas nenes labumu-es domāju,ka arī komandas mikroklimats būs pašķobījies!Nez vai Troters arī ir priecīgs nonākot 4.maiņā!
Ja ja taaadas shemas ka mus visi baz ka ezisus izlase znaroka vadiba spele sliktak ka jebkad agrak, PČ kaunpilna izgašanas, OS kaunpilna izgāšanās, jā tiešām lieliskas shemas

  +6 [+] [-]

, 2010-09-26 20:22, pirms 14 gadiem
Ļoti sakarīgs un kas galvenais - pamatots raksts. Paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-26 20:34, pirms 14 gadiem
RD būs tikai tukša skaņa, ja tā neasociēsies ar nacionālo piederību. Nevienam tak nerūpētu Zimbabves futbolkomandas sekmes tikai tapēc, ka to nosauktu par RD. Ja klubu dibinot to pasludināja par izlases bāzes klubu, tad leģionāriem būtu jābūt tādiem, kas pavelk pašu zēnu iemaņas uz augšu nevis līdzvērtīgiem konkurentiem. Ja mums izlasē problēma ar centriem, tad mums nav vajadzīgi trešajā, ceturtajā maiņā centrā leģions. Piekam tikai tapēc, ka sagadijies vienādas tautības ar treneri. Vēl jovairāk, ja Džeriņš tiešām labi izskatijās.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-26 20:41, pirms 14 gadiem
fire rakstīja: Ja ja taaadas shemas ka mus visi baz ka ezisus izlase znaroka vadiba spele sliktak ka jebkad agrak, PČ kaunpilna izgašanas, OS kaunpilna izgāšanās, jā tiešām lieliskas shemas
Nu,nu-izgāšanās-vienīgi ar Slovākiju olimpiādē pavāji nospēlējām,bet citādi-savā līmenī-katrā ziņā Znaroks ar savu klubu ir pierādījis,ka ir pietiekami labs treneris-paskaties arī tagad KHL tabulu!

  +4 [+] [-]

, 2010-09-26 21:21, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: un par komentāriem runājot pēc izbraukuma spēlēm, te visi sita plaukstas un kliedza uraaaaa jūlim... tagad pēc 2 neveiksmīgiem zaudējumiem, uzreiz liekam citu bildi iekšā Jūlis ir visu nelaimju sakne nost prom atpakaļ uz SLovākiju
bet par to jau rakstā ir runa. Pirms Mikuša neviens neko nepārmeta trenerim, jo viss bija samērā loģiski un likumsakarīgi. Komanda spēlē, līdzjutēji laimīgi, pēkšņi nepieciešams sastāvā "iegrūst" jaunu slovāku. Nez kapēc komanda sāk buksēt... Nesaku, ka Mikušs ir ļaunuma sakne, bet kaut kas tomēr nav riktīgi, ja, komandai esot uz pareizā ceļa, tiek pievienots vēl viens leģionārs. Pagājšgad tas notika brīdī, kad viss bija tādā p*kaļā, ka grūti iedomāties drūmāku scenāriju, bet šogad manuprāt tas ir lieki.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-26 22:00, pirms 14 gadiem
Pagaidām ar Mikušu ierindā tikai zaudējumi... cerams, ka tikai pagaidām...

  +5 [+] [-]

, 2010-09-26 22:22, pirms 14 gadiem
Kārtējais izcilais Armanda raksts! Vienīgi Armands notur manu interesi abonēt SA+
Slēpts komentārs: Gena@Traktors

  +3 [+] [-]

, 2010-09-26 22:45, pirms 14 gadiem
Nu ja, AR Šupleru Dinamo vairs nav nekādas izaugsmes, .Pilnīgi piekrītu.Derētu tev Armand,nointervēt Sējēju, par iespēju mainīt treneri, jo nu galīgi, galīgi man šis nepatīk.Vairāk atgādina kkādu nacionālismu, kad pie maizes mīkstuma tiek tavi tautieši, bet pie garozas(labākajā gadījumā) kāds, kurš nes valsts vārdu, ne tika klubu līmenī, bet aŗi izlasē.
1 2 50 komentāri