Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kapteiņa atsēdināšana

Kapteiņa atsēdināšana
Kapteinis Galviņš un treneris Rautakalio - abi ir vienā laivā...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Ja Peka Rautakalio tuvākajā laikā neatsēdinās komandas kapteini Gunti Galviņu, tad pats būs spiests piesēst... Tas, pirmkārt, jādara, lai palīdzētu pašam kapteinim.

Pēdējā spēle pret traktoristiem bija kapteiņa murgs – gan skarbas kļūdas, gan fatālas neveiksmes, gan sapītas kājas un rokas. Pa vidu bija zaudēti vārti... Varēja redzēt bez piepūles, ka Galviņam ir sakrājies... Vispirms jau fiziskais nogurums, bet noteikti daudz lielākā mērā – psiholoģiskais. Un tas viens otru diemžēl grezni papildina noteiktās spēles situācijās. Tas, ka šāda atbildība – būt par kapteini profesionālā komandā – ne katram ir pa spēkam, skaidrs. Vai Galviņš ar to tiek galā? Cenšas. Treneris tieši Guntī ir saskatījis tās īpašības, kas vajadzīgas komandas līderim. Pats aizsargs to nav laidis pa ausu galam – saka, ka ģērbtuvē esot mainījies un arī savā stājā palicis pieaugušāks. Citi to redz, vēro, spriež... Arī uz laukuma viņam iedalīta solīda loma – daudz minūšu, daudz izspēļu, attiecīgi – daudz iespēju izcelties ar abām zīmēm. Gan plusiem, gan mīnusiem. Loģiski, ja komanda zaudē, tad tiem, kam lielākais spēles laiks, neizbēgami tiek pa vidu kritikas dzirnavām. Viņu kļūdas ir pamanāmas, jo viņi pēc būtības atrodas notikumu centrā. Ko darīt brīžos, ja redzi – kapteinis nevelk? Peka saka: „Ja cilvēks cenšas un atdod sevi visu spēlei, es neredzu problēmu. Arī tad, ja tiek pieļautas kaut kādas kļūdas – kas notiek katrā spēlē... Ļoti slikti, ja šīs kļūdas atkārtojas - tad gan to nedrīkst atstāt bez ievērības”. Rautakalio ar šo nedomā kaut ko konkrētu, tikai savus principus. Ja tos saliek kopā ar pašreizējo kapteiņa sniegumu, tad prasās „neatstāt bez ievērības”. Ko darīt?

Vienkāršākais ir Galviņu atsēdināt – uz rezervistu soliņu. Tehniski tas būtu elementāri - sak, sēdies, divi... Kā skolā. Beigu galā tādus laviņus, reķus vai cibuļskus sēdina ik pār vakaru – par līdzīgām kļūdām. Tomēr – paturam prātā fonu. Guntis ir komandas kapteinis – pirmkārt, otrkārt – komandai ir zaudējumu sērija... Ja sēdina Galviņu rezervē un klubs pēkšņi uzvar, tad kapteiņa autoritāte tiek nograuta. Ja sēdina un zaudējumi turpinās – arī tā pati autoritāte dabū pa muguru. Sak, līderis atradies, jēgas nekādas... Gudrāk būtu viņam ar lāpstu pa galvu iedot spēles laikā. Atceros, pērn Ozoliņš pēc kādas epizodes gribēja savu lielās galvas izmēru trenerim nodemonstrēt un... līdz trešdaļas izskaņai laukumā neizgāja. Tas – pret Ozoliņu, kas tomēr ir cits kalibrs. Viņš varēja apvainoties, bet saprast, kāpēc treneris tās rīkojies. Vai Galviņš sapratīs? Vispār jau muļķīga retorika – ja nesaprot, kam mums tāds kapteinis vajadzīgs? Tajā pašā laikā, šis nav „tāds kapteinis” – viņš ir zaļš un neapburzīts, šajā skolas solā viņš ir pirmgadnieks, nemaz nerunājot par to uzticības vezumu, ko treneris viņam vienpersoniski uzkrāvis. Jo redz – kapteiņi jau nepiedzimst, tie izaug... Protams, daudz patīkamāk ir būt par kapteini labā komandā, kas izcīna uzvaras. Pavisam kas cits, kā tagad notiek ar „Dinamo”. Galviņu nevar apskaust, bet vēl mazāk apskaust tagad var Rautakalio. Nesaku, ka viņa kārts ir izrādījusies tukša vai vāja – ņem kā gribi, bet Galviņš tomēr pēc meistarības ir viens no pašreizējās paaudzes redzamākajiem un meistarīgākajiem latviešu hokejistiem. Jo nemaz tik daudz viņu mums nav. Cita lieta, vai viņš paliks cietāks (labāks) pēc šiem pārbaudījumiem, vai tie nāks viņam par labu, vai tie palīdzēs komandai? Jo bez zaudējumiem par komandu kapteiņiem nekļūst.

Mainīt kapteini? Tad komandas neformālo attiecību kultūrā tiek atvērta otrā fronte, jo cilvēciski vecais „vilks” ar acīm meklēs krūmus... To var darīt tad, ja savāktas ir spilgtas personības, spēcīgi raksturi. Rīgā tas nav tik izteikti. Leģionārs kapteinis? Pie pašreizējiem kandidātiem nav jēgas pa apstāties. Ideja, ka komandai šajos apstākļos būtu kapteiņa rotācija (sezonas laikā kapteiņi mainās ik pa noteiktam brīdim), arī tagad ir nogulēta, jo tam nav apakšā vēstījums. Tagad teikt – veči, mēs pamēģinājām ar Galviņu un sapratām, ka labāk būtu kapteini rotēt, nozīmē – izmest Gunti miskastē... Neesam tik bagāti. Tas nogulēts. Atliek – paskatīties atkal uz treneri. Kapteinis ir viņa labā roka. Tā ir savā ziņā saikne ar komandu. Ja konkrētās personības sakarā Rautakalio piedos kapteinim to, ko citiem nepiedotu – tas neliecinās neko labu par trenera vadības stilu. Ja Galviņš pats to nesaprot, tad kādam tas viņam ir jāizskaidro. Tas, ja Guntis vēl galīgi ir bez kompasa šādos apstākļos, liecina viņa izteikumi pēc spēlēm (zaudējumiem). Uz jautājumu – kas šovakar komandai pietrūka? – viņš saka:
- Es nezinu... Varbūt pietrūkst pārliecības, realizējot izdevības... Jau vairs nezinu, ko lai saku...
Pēc tam jau kapteinis pasaka, ka laikam lielākā vaina ir meklējama pašu hokejistu galvās, tomēr pateiktais dažus mirkļus iepriekš, nekur nepazūd. Atstājiet tajā atbildē tikai (..) „Varbūt pietrūkst pārliecības, realizējot izdevības...”(..) un – jau cits konteksts. Noņemiet vārdiņu „varbūt”- un atkal jauna aina. Pārliecības trūkums ir ne tikai uz ledus, bet arī meklējot atbildes, kas šobrīd notiek komandā. Kapteiņa vārdnīcā vārdi „nezinu” vai „varbūt” ir pēdējie dienas kārtībā. Jo viņš nes karogu, to viņam uztic.

- Mēs esam lielā bedrē, no kuras grūti tikt ārā..., - tā Guntis novērtē esošo situāciju. Viņš nepadomā, ka šī vienkāršā paplašinātā teikuma otrā daļa praktiski liek jau nākamo ķieģeli nepārliecinošā snieguma debesskrāpī... Kapteinis zina, ka mēs tiksim ārā no bedres un – to viņš zina ar muti pat tādos gadījumos, kad... nezina, kā tikt ārā no šī dziļuma. Ozoliņš arī nebija nekāds kapteiņa ideāls, viņš vairāk savā rīcībā izmantoja sev zināmo komandu kapteiņu prototipus, viņus atdarinot, kopējot... Tie bija labi piemēri. Vispirms paškritika par savu sniegumu – konkrēti, par savu – un nekad nepieļaut publisku atklāsmi, ka komanda ar kaut ko netiek galā, ka ir vispārēja neziņa vai mulsums... Grūtības, kas ir pārvaramas – jā, tādas ir. Darbs, kas tiek darīts un tas dos (vai dod) rezultātu – jā, tāds notiek! Bet nekādā gadījumā, bailīga vai nedroša atskatīšanās... Ja Galviņš bija tajā ģērbtuvē, kurā kapteinis bija Ozoliņš, tad viņam ir no kā mācīties, viņam ir priekšā špikeris. Protams, katram sava galva un tomēr – nevajag izgudrot kaut ko jaunu velosipēdu industrijā, ja neesi sapratis, kā ripoja vecie rati. Ja to neesi sapratis, tad arī jaunās ratu rumba ieķīlēs... Vai kapteini vispār vajag atsēdināt? Vajag, tikai tas vispirms ir jādara viņam pašam... Ļoti paškritiski. Jo tam ir pamats. Tas, pirmkārt, ir kapteiņa goda un cieņas jautājums. Jo tieši ar to jau sākas šī svarīgā institūcija. „Trener, drīkst, es šodien sēdēšu rezervē...” – tik brutāli nevajag uztvert šīs pārdomas. Mums vajag līderi, kas apzinās gan komandas pašreizējo vietu, gan ceļu, kas ejams tālāk. Un tam ir jāparādās ar kapteiņa piemēru visā – sākot no tiešajiem pienākumiem uz ledus un, beidzot ar elementāru atbildi uz jautājumu: - Kas notiek?
Skolai ir cena.

1 2 37 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2012-10-24 12:10, pirms 12 gadiem
Pekka pagājušo sezonu Ozo arī atsēdināja publiski pasniedzot kā atpūtas došanu sakarā ar traumu. Un visi visu pareizi saprata. Kāpēc tagad nevarētu līdzīgi ar Galviņu?

  +8 [+] [-]

, 2012-10-24 12:20, pirms 12 gadiem
nav tādu raksta Dinamo sakarā, kur netiktu pieminēts Ozo... Žēl, ka viņa nav RD!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-10-24 12:37, pirms 12 gadiem
Vajag saakt ar taadaam elementaaraam lietaam, kaa vartsargam ripu savos vartos nemest iekshaa. Vai arii elementaaras piespeeles savaa zonaa maaceet atdot, un tad jau varbuut kaadreiz arii, kas sanaaks !

  +1 [+] [-]

, 2012-10-24 12:38, pirms 12 gadiem
Precīzi

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 12:38, pirms 12 gadiem
Ļoti gribētu, lai Pekku nomaina Teds. Tik nezinu vai būtu pareizi, ja viņš trenētu arī izlasi, tas reti beidzās labi. Lai vai kā, kādai galvai jāripo un tas varētu būt kompekts - Treneris, kapteinis + vismaz 1 leģionārs.

  +7 [+] [-]

, 2012-10-24 12:41, pirms 12 gadiem
Galviņš cenšas kkam pierādīt, ka viņš ir vislabākais, un tas NAV slikti. Taču, brīdī, kad komandai fatāli neveicas, nedrīkst aizrauties ar pārgalvību un visiem censties pierādīt, ka tev ir viscietākie rieksti. Katrā spēlē Guntis pieļauj pa pārgalvīgai kļūdai, kas beidzas ar golu savos vārtos 99% gadījumu, vai 2 min mazākuma... Arī uzbrukumā - nepārdomātie šķīlieni no zilās vārtsargam vēderā, tikai uzlabo statistiku pretiniekam. Vairākumā - nepiespēlē uzbrucējiem, bet šķiļ, pat ja neviena nav kas aizsedz vārtsargam redzamību. Par daudz velk uz sevi Galviņš. Jāspēlē vienkāršāk, bez kļūdām, vairāk saspēlēties, nevis gāzt bezjēgā, būt kritiskākam pret SEVI,- ja tas izdosies, būs vieglāk pašam un citiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 12:51, pirms 12 gadiem
Patiesībā, neredzu nekādas problēmas nosēdināt Galviņu.
Pirmkārt, ikviens ir pamanījis ntos iemeslus, tapēc to sapratīs.
Otrkārt, viņš nav ne uz pusi tāds kapteinis, kā Ozoliņš, vai citas viņa mēroga zvaigznes, viņš nerada nekādu pievienoto vērtību kā kapteinis - ne laukumā un ticu, ka ne arī ģērbtuvē.
Treškārts, nekad nav par vēlu atzīt savas kļūdas, trenerim ir jāvar atsēdiāt, savs deļs, meita vai iemīļotais komandas spēlētājs un neuzskatu, ka ir par vēlu, jo bedrē vēl jo projam krītam dziļāk, nevis kāpjam jau laukā - kamēr krīt, par vēlu kaut ko mainīt nebūs nekad.
Un visbeidzot, komandā ir vajadzīgi ne tikai lielas zvaigznes, kuras spēj iemest (kaut tas pats Hossa), bet arī tādi, kas kapā treniņos, kas paliek pēc treniņiem, kas ir tendēti maksimāli sevi pilnveidot. Piemēri time, kam labāk tīk dirnēt mīkstā dīvānā pie ģimenes.
Nu neticu, ka cilveķs var aizcīnīties līdz NHL slieksnim netos gadus urbjot un kaļot ceļu no zemākām līgām, bet pēkšņi viņam nav motivācijas uztrenēt piespēli vai metienu.

Nav taču tā, ka pēc hokeja spēles ir jāiet uz pamatdarbu, vai otrādi. Ir brīvs laiks, nu mauc pa Jučera vārtiem līdz vēmienam, paņem savu maiņas partneri un trenē piespēles uzmetienus, metienus pēc piespēles līdz pusnaktij, ja tas dod rezultātu.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 12:53, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: Galviņš cenšas kkam pierādīt, ka viņš ir vislabākais, un tas NAV slikti. Taču, brīdī, kad komandai fatāli neveicas, nedrīkst aizrauties ar pārgalvību un visiem censties pierādīt, ka tev ir viscietākie rieksti. Katrā spēlē Guntis pieļauj pa pārgalvīgai kļūdai, kas beidzas ar golu savos vārtos 99% gadījumu, vai 2 min mazākuma... Arī uzbrukumā - nepārdomātie šķīlieni no zilās vārtsargam vēderā, tikai uzlabo statistiku pretiniekam. Vairākumā - nepiespēlē uzbrucējiem, bet šķiļ, pat ja neviena nav kas aizsedz vārtsargam redzamību. Par daudz velk uz sevi Galviņš. Jāspēlē vienkāršāk, bez kļūdām, vairāk saspēlēties, nevis gāzt bezjēgā, būt kritiskākam pret SEVI,- ja tas izdosies, būs vieglāk pašam un citiem!
Aizsargam, kas iet vairākuma 1. pārī jābūt ar spējām vadīt vairākuma izspēli. Tātad ar radošo potenciālu.....

  +3 [+] [-]

, 2012-10-24 12:56, pirms 12 gadiem
domiigais rakstīja: Aizsargam, kas iet vairākuma 1. pārī jābūt ar spējām vadīt vairākuma izspēli. Tātad ar radošo potenciālu.....
No pieciem, kas ir laukumā, tam nebūt nav jābūt aizsargam, vienkārši kādam tādam ir jābūt. Kādam, kurš ir spējīgs iedot piespēli, ātru, asu, precīzu, protams, kādam tā arī ir jāmāk uzņemt un izdarīt metienu. Tas, kas Dinamo ir jocīgi - Karsums vada saspēli vairākumā - Mārtiņam nekad nav tas padevies, un tas viņam nebūtu jādara, viņš citas lietas spēj izdarīt efektīvāk.

     [+] [-]

, 2012-10-24 12:58, pirms 12 gadiem
Ja maina Galveno treneri, tad jamaina arī trenera palīgi Ābols un Ignatjevs, neizskatās, ka viņi paši kaut ko produktīvu dara, viņi jau arī visu laiku ir kontaktā ar spēlētājiem ne jau tikai galvenais treneris. Galviņš protams, ka netiek galā ar kapteiņa pienākumiem, dīvaini, ka Ņiživijs nav kapteinis, šis vienmēr bija kapteinis Ozoliņa prombūtnē.

  +7 [+] [-]

, 2012-10-24 13:00, pirms 12 gadiem
lazyeye rakstīja: Ļoti gribētu, lai Pekku nomaina Teds. Tik nezinu vai būtu pareizi, ja viņš trenētu arī izlasi, tas reti beidzās labi. Lai vai kā, kādai galvai jāripo un tas varētu būt kompekts - Treneris, kapteinis + vismaz 1 leģionārs.
Nākamajam galvenajam ir jābūt Ābolam.
Tam ir vairāki iemesli - viņš 5 gadus ir stāvējis aiz muguras, viņam noteikti ir ko teikt, paveikt pierādīt, turklāt visas tās lietas, sīkumus, kurus viņš nav paveicis, precīzāk sakot, nepaveicis, sev zināmu iemeslu dēļ, viņš varēs mēģināt realizēt. Kā arī, tas nāks viņa pieredzei par labu, kā papildu bonuss, iespēja tikt vaļā arī no viņa...

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 13:05, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: No pieciem, kas ir laukumā, tam nebūt nav jābūt aizsargam, vienkārši kādam tādam ir jābūt. Kādam, kurš ir spējīgs iedot piespēli, ātru, asu, precīzu, protams, kādam tā arī ir jāmāk uzņemt un izdarīt metienu. Tas, kas Dinamo ir jocīgi - Karsums vada saspēli vairākumā - Mārtiņam nekad nav tas padevies, un tas viņam nebūtu jādara, viņš citas lietas spēj izdarīt efektīvāk.
Protams, ka tas var būt arī uzbrucējs, bet komandās, kas labi izmanto vairākumu lielu lomu spēlē kāds no aizsargiem. Bet nevar būt tā, ka aizsargi ir spējīgi tikai lādēt pa vārtiem jebkurā situācijā. Ir jāspēj pieņemt dažādus lēmumus...

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 13:24, pirms 12 gadiem
Manu prāt smieklīgākais šajā visā ir tas, ka Puče izdomājis mācīt Galviņu kā pareizi būt par RD kapteini.

  +4 [+] [-]

, 2012-10-24 13:25, pirms 12 gadiem
Dažreiz jāpasēž ir arī kapteinim, tas nav nekas TĀDS, lai no tā taisītu kaut kādu baigo notikumu.

P.S.
Savulaik Jūlis R2000 kapteini Noriku arī nolika malā, kad tas nogāza podus ar visu savu lielo pieredzi. Kaut kā man palikusi atmiņā tieši tā viena spēle pret Sokil. Un neko, atlikušās divas trešdaļas nosēdēja, pēc tam nākošajā spēlē atkal bija sastāvā. Reizēm tā vajag.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-24 13:48, pirms 12 gadiem
Nu, nezinu gan vai kapteinim ir TIK izšķiroša loma, kā tagad visi mēģina uzsvērt. Bez viņa jau vēl ir 20 puikas, kas mēģina pa laukumu skraidīt, ir arī bars ar treneriem. Nevar neko gaidīt punktus no komandas, kura ir gandrīz vai vissliktākā līgā vairākumā, mazākumā, iemestajos vārtos, metienu realizācijā, un nu jau pēdējās 4 spēlēs arī aizsardzībā. Nedomāju gan, ka nomainot kapteini kautkas radikāli uzlabotos. Starp citu man izskatās, ka gandrīz visi pēdējos mačos gūtie vārti radušies pretuzbrukumos, kā RD spēlēja Jūļa laikos, bet Pekas spēka spiediena rezultātā kautkā goli nekrīt...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-24 14:50, pirms 12 gadiem
lazyeye rakstīja: Ļoti gribētu, lai Pekku nomaina Teds. Tik nezinu vai būtu pareizi, ja viņš trenētu arī izlasi, tas reti beidzās labi.
bik sasmējos pēdējo dienu RD un Lipmana paziņojumu dēļ

  +3 [+] [-]

, 2012-10-24 14:52, pirms 12 gadiem
Puče jau sen nav objektīvs. Labprātāk uzzinātu kāda uber-profesionāla ārzemju (NHL,KHL) speciālista vērtējumu no malas. mazāk emociju, vairāk sausu faktu - to es gribu!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 15:02, pirms 12 gadiem
niksj rakstīja: Puče jau sen nav objektīvs. Labprātāk uzzinātu kāda uber-profesionāla ārzemju (NHL,KHL) speciālista vērtējumu no malas. mazāk emociju, vairāk sausu faktu - to es gribu!
Sausais fakts?
Budžets - vieta - spēlētāji.
Un tā piecu gadu griezumā, rezultāti - vairāk kā labi.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 15:09, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Sausais fakts?
Budžets - vieta - spēlētāji.
Un tā piecu gadu griezumā, rezultāti - vairāk kā labi.
fakti? Lūdzu - Novokuzņeckai ir vēl uz pusi mazāks budžets , kā Rīgai, daudz vairāk jauno hokejistu, bet 29 punkti tabulā un vieta play-off zonā!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-24 15:10, pirms 12 gadiem
Par budžetu - kāds ir RD budžets salīdzinot ar citām komandām, skaitļos? Ja jau sāki par to runāt, tad līdz galam.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 15:15, pirms 12 gadiem
Faktiski gribētu zināt viedokli par spēles taktiskajiem risinājumiem.

  -4 [+] [-]

, 2012-10-24 15:17, pirms 12 gadiem
Kapteinim ir ļoti simboliska loma, ne tāda, kā šajā rakstā tas pasniegts.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-24 15:20, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: fakti? Lūdzu - Novokuzņeckai ir vēl uz pusi mazāks budžets , kā Rīgai, daudz vairāk jauno hokejistu, bet 29 punkti tabulā un vieta play-off zonā!
Pasaki veel, ka Novokuznecka 4 gadus jau bijusi playofos un buus arii shogad. Viens gads neko neizshkjir. Un shii sezona arii nav beigusies....

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 15:22, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kapteinim ir ļoti simboliska loma, ne tāda, kā šajā rakstā tas pasniegts.
Kapteinim ir liela noziime un ja komandai neiet tad taa loma tikai palielinaas....

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 15:55, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: fakti? Lūdzu - Novokuzņeckai ir vēl uz pusi mazāks budžets , kā Rīgai, daudz vairāk jauno hokejistu, bet 29 punkti tabulā un vieta play-off zonā!
Paskaties piecu gadu griezumā...
Par Jaunajiem hokejistiem - tur nav ko salīdzināt...
Fakti par vienu sezonu ir skaisti, kuri var mainīties trīs nedēļu laikā, turklāt diezgan krasi.
Bet par play-off - sezona vēl jānospēlē līdz galam...

  -2 [+] [-]

, 2012-10-24 16:04, pirms 12 gadiem
mulkiibas.Vainiigie abols, ignatjevs, rautakallio

  +4 [+] [-]

, 2012-10-24 16:44, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Paskaties piecu gadu griezumā...
Par Jaunajiem hokejistiem - tur nav ko salīdzināt...
Fakti par vienu sezonu ir skaisti, kuri var mainīties trīs nedēļu laikā, turklāt diezgan krasi.
Bet par play-off - sezona vēl jānospēlē līdz galam...
pēdējo gadu griezumā Rīga spēlē aizvien vājāk. Tas arī ir fakts ! Ko komanda darīja ar ieekonomētajiem līdzekļiem, kas palika pāri , aizejot Ozoliņam, Spruktam, Miķelim, visiem leģionāriem? Vai ir pārdomāta spēlētāju atlase? Tie arī ir fakti! Un jāskatās ir patreizējā situācija ar domu par nākotni, nevis jāsajūsminās par pagātni - to mēs mainīt vairs nevaram! Vai kādam ir sajūta, ka būs labāk? Pamatojoties uz kādiem faktiem un pārbaudītiem argumentiem? Savickis tikko intervijā krievu TV NET saka, ka iemesli sliktajai spēlei ir IESPĒJAMS nav atrasta pareizā pieeja kādam spēlētājam, VARBŪT kāds nejūtas komfortabli komandā utt.... Tā ir komandas pirmā persona ! par problēmām runā ar IESPĒJAMS, VARBŪT.... Nav ne sajēgas kas notiek, ne kā to labot, tādēļ ar Dinamo ir pilnīgā bezizejā, un, pat ja izdosies izķepuroties, tā būs laimīga sagadīšanās, nevis mērķtiecīgs darbs, apzinot problēmas cēloni. Lai veicas mums visiem!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-24 17:25, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: pēdējo gadu griezumā Rīga spēlē aizvien vājāk. Tas arī ir fakts ! Ko komanda darīja ar ieekonomētajiem līdzekļiem, kas palika pāri , aizejot Ozoliņam, Spruktam, Miķelim, visiem leģionāriem? Vai ir pārdomāta spēlētāju atlase? Tie arī ir fakti! Un jāskatās ir patreizējā situācija ar domu par nākotni, nevis jāsajūsminās par pagātni - to mēs mainīt vairs nevaram! Vai kādam ir sajūta, ka būs labāk? Pamatojoties uz kādiem faktiem un pārbaudītiem argumentiem? Savickis tikko intervijā krievu TV NET saka, ka iemesli sliktajai spēlei ir IESPĒJAMS nav atrasta pareizā pieeja kādam spēlētājam, VARBŪT kāds nejūtas komfortabli komandā utt.... Tā ir komandas pirmā persona ! par problēmām runā ar IESPĒJAMS, VARBŪT.... Nav ne sajēgas kas notiek, ne kā to labot, tādēļ ar Dinamo ir pilnīgā bezizejā, un, pat ja izdosies izķepuroties, tā būs laimīga sagadīšanās, nevis mērķtiecīgs darbs, apzinot problēmas cēloni. Lai veicas mums visiem!
Kāda individuālā pieeja profesionālajā komandu sportā ir nepieciešama? Tad vajag papildu trenerus, galvenajam tas nav jādara... Tur kāds velk uz Malkinu, kam vajag tikai uzpliķēt uz pleca un vairāk vietas laukumā? Par individuālo darbu un meistarību ir atbildīgi sportisti paši. Individuāli ar viņiem strādā jaunībā, vai paši/klubs algo trenerus kādas īpašas prasmes attīstīšanai
Peka jau tapēc tika ņemts, ka vajag komandu pieradināt spēlēt tādu hokeju, kurā viņi var kaut ko parādīt.
Pirms sezonas jau pirmā maiņa bija paredzēti leģionāri, kas taisīs rezultātu. Tātad ar mūsējiem bija rēķinājies treneris, kā ar darba rūķiem. Darbs jau ir, nav tikai, kas to rezultātu taisa - pie tā nav vainīgs treneris, tas ir Jura nopelns.
Liekā nauda? Man aizvien nav pārliecības, ka nauda vispār ir lieka un ka Dinamo ir pietiekoši naudas, lai veiktu kaut kādas darbības. Teorētiski ir 15 miljoni, cik ir praktiski nav skaidrs, vai nu viņa tiek dota mazāk, vai vispār netiek dota, vai visi bāž kabatās - ierasta taciņa.
Nākotne? Gan jau Dārziņš, Sprukts, Miķelis un citi gribēs spēlēt KHL, izņemot Kuldu un varbūt Miķeli, tur diezin vai kāds no mūsējiem būs vajadzīgs krieviem vēl... Labi, vēl ir Donbasi un Levi, kas var viņus paņemt, citam nevienam šie vajadzīgi nav. RD viņiem pogas uzspodrināja, tas arī viss.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-24 17:32, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: pēdējo gadu griezumā Rīga spēlē aizvien vājāk. Tas arī ir fakts ! Ko komanda darīja ar ieekonomētajiem līdzekļiem, kas palika pāri , aizejot Ozoliņam, Spruktam, Miķelim, visiem leģionāriem? Vai ir pārdomāta spēlētāju atlase? Tie arī ir fakti! Un jāskatās ir patreizējā situācija ar domu par nākotni, nevis jāsajūsminās par pagātni - to mēs mainīt vairs nevaram! Vai kādam ir sajūta, ka būs labāk? Pamatojoties uz kādiem faktiem un pārbaudītiem argumentiem? Savickis tikko intervijā krievu TV NET saka, ka iemesli sliktajai spēlei ir IESPĒJAMS nav atrasta pareizā pieeja kādam spēlētājam, VARBŪT kāds nejūtas komfortabli komandā utt.... Tā ir komandas pirmā persona ! par problēmām runā ar IESPĒJAMS, VARBŪT.... Nav ne sajēgas kas notiek, ne kā to labot, tādēļ ar Dinamo ir pilnīgā bezizejā, un, pat ja izdosies izķepuroties, tā būs laimīga sagadīšanās, nevis mērķtiecīgs darbs, apzinot problēmas cēloni. Lai veicas mums visiem!
Nu, kādi ienākumi komandai? Makarovam patīkami, ka arī atlec atpakaļ kāda kapeika no desmitiem ļimonu ieguldījumiem komandā, par budžetu nevar būt ne runas, ja viss notiek par ziedojumiem, un par vadības kompetenci arī nebūtu korekti runāt, jo tur speciāli ir ieliktas manipulējamas lelles...

     [+] [-]

, 2012-10-24 20:19, pirms 12 gadiem
es pilnībā piekrītu tekstam: " kapteiņi jau nepiedzimst, tie izaug... "
Protams, nevar jau likt vienā plauktā, pat ne skapī vai istabā, ja salīdzina Galviņu ar Aizermanu, bet Stīvs Aizermans (viens no izcilākajiem kapteiņiem sporta vēsturē) kļuva par kapteini 21 gada vecumā un tāds palika 19 gadus. Es stipri šaubos, ka viņš bija izcils kapteinis jau 21 gada vecumā. Tāpēc par tādiem kļūst....būšu tikai priecīgs, ja Galviņš kļūs, ja ne par izcilu, tad par labu kapteini savai komandai.

     [+] [-]

, 2012-10-24 23:29, pirms 12 gadiem
vot Marks Mesjē bija kapteinis.
par Guņu neo nevaru īsti pateikt, jo viņu nezinu, bet intervijas klausoties liekas, ka vinss ir lecīgs.

  -2 [+] [-]

, 2012-10-24 23:30, pirms 12 gadiem
ā man kapteini atgādina Cibuļskis, viņš arī U izlasēs bija kapitans.
tikai pašam bišku spēlīte jāuzlabo.
viņš arī intervijas tīr labas dod.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-25 20:44, pirms 12 gadiem
es drīzāk domāju, ka kapteiņa palīgs par kapteini jāieceļ. domāju arī viņš ir autoritāte komandā, ne tikai Daugaviņš
1 2 37 komentāri