Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" vērtīgie punkti Rietumu frontē

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Dinamo" vērtīgie punkti Rietumu frontē
Mikaels Telkvists ir viens tiem trumpjiem, kas ļauj dinamiešiem gozēties KHL Rietumu konferences tabulas augšdaļā.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Zobgaļi smej, ka bada laikā arī muša esot gaļa. Rīgas "Dinamo" hokeja meistariem šoruden par mušām nav jādomā, viņi pelna vietu pie pilniem gaļas katliem. It kā jau principā ir vienalga, kurš pretinieks uzvarēts, taču ir vismaz viens bet.

Proti, KHL ir divas konferences - Austrumu un Rietumu, un visas 28 komandas tiek rindotas divās tabulās. Austrumi un Rietumi atsevišķi. Tikai pirmajā sezonā visas 24 komandas bija vienā tabulā, nākamos četrus un arī šogad - Austrumi un Rietumi atsevišķi. Šogad tam vispār nav nekādas jēgas, jo visas komandas katra ar katru spēlē divus apļus.

Principā Rīgas "Dinamo" treneriem ir vienalga, kā savā starpā plēšas Austrumu klubi, tieši tāpat Austrumu klubiem ir mazliet vienaldzīgs, kas notiek Rietumos. Toties ir ļoti būtiski paņemt punktus no tiešajiem konkurentiem. Kā tas pagaidām gandrīz ideāli izdevies mūsu komandai. Visi 18 punkti ir atņemti tiešajiem konkurentiem Rietumu konferencē. Un visas šīs spēles - 2:1 ar Minsku, 5:1 ar "Medveščak", 3:1 ar "Spartak", 4:2 ar "Donbasu", 1:2 (b) ar CSKA, 3:2 (b) ar Maskavas "Dinamo" un 6:1 ar "Vitjaz" ir t.s. sešpunktu spēles. Paņemot punktus no Rietumu konferences komandām, bagātāki kļūstam ne tikai paši, bet neļaujam tabulā treknākiem kļūt konkurentiem. Visi konkurentiem atņemtie punkti tabulā attālina viņus no mums. Un Austrumu konference ir tikai tāda kā rezerves lādīte, kur pasmelt. Ideāli, protams, ir uzvarēt arī austrumniekus, taču zaudējums "AK Bars" (1:3) ir tikai tāds puszaudējums.

Bagātajiem oligarhiem, kuri tāpat zina, ka spēlēs Gagarina kausā, šādi rēķini ir mazsvarīgi, taču Ābola ''Dinamo" vismaz pagaidām nav starp bagātajiem. Kas tikšanu "play-off" garantē ar biezajiem makiem, nopērkot visus sev nepieciešamos spēlētājus.

Kura konference šogad stiprāka? Austrumi vai Rietumi? Dzīvojot Rietumu komandas pilsētā, liekas, ka rietumnieki nu ir šuncīgāki. Iepriekšējās sezonās, kad veidotas divas tabulas, tikai 2010./2011. gadā katras konferences astoņas vienības arī bija labākās ne tikai savā konferencē vien. Ja visus gadus tiktu veidota kopējā tabula, tad 2009./2010. gadā ārpusē būtu jāpaliek diviem austrumniekiem - "Traktor" un "Automobilist" (pa 64 punktiem), viņu vietas ieņemot rietumniekiem - "Torpedo" (75) un "Severstaļ" (74). 2011/.2012. gadā "play-off" netiktu Šuplera CSKA (70), kuru apsteigtu pat divi austrumnieki - Novokuzņecka (75) un Ņižņekamska (74), bet pērn Edgara Masaļska "Jugra" (74) būtu priekšā Sanda Ozoliņa "Atlant" un spēlētu Gagarina kausā.

Pirms sezonas prognozēs rietumniekus rindoju šādā secībā
1. SKA
2. Di, Maskava
3. CSKA
4. Lokomotiv
5. Donbass
6. Severstaļ
7. Lev
8. Rīga
9. Atlant
10. Vitjaz
11. Spartak
12. Slovan
13. Di, Minska
14. Medveščak

  +3 [+] [-]

, 2013-09-22 21:30, pirms 11 gadiem
Armand, lūdzu nāc atpakaļ ar savu redzējumu uz Dinami un hokeju!
Atvainojos Matuļa savārstījumi jau sāk piegriezties...

  +2 [+] [-]

, 2013-09-22 21:41, pirms 11 gadiem
un kas ar šo tika pateikts? divos teikumos varēja uzrakstīt to, ka Dinamo ir svarīgāk uzvarēt Rietumu komandas nekā Austrumu pretiniekus. nu, uzskatot, ka neviens cits šī raksta lasītājs pats to elementāri nesaprot. bet spriedelējumi par konferenču spēku vispār ne par tēmu pievienota un nav nekas vairāk par ''kā būtu, ja būtu''. spēcīgāka konference ir tā, kuras lejasgala komandām vairāk aču vai tā, kurā līderiem ir vairāk? un arī tas neko daudz nenorāda uz konferenču spēka salīdzinājumu, bet gan tikai uz konferences vienmērīgāku spēku sadali. krč raksts samērā pašķidrs un saturiski tuvu nullei.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-22 21:49, pirms 11 gadiem
Matulis šodien analīzē pavājš... Nu nekas, nevar vienmēr izdoties raksti.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-23 00:40, pirms 11 gadiem
beidziet piekasities,apnicis jau! raksts normals un nav jegas te tos debilos komentarus bazt...visi raksti pec butibas ir spriedelejumi un ja nevelaties lasit,vienkarsi nedariet to!!

  +5 [+] [-]

, 2013-09-23 10:53, pirms 11 gadiem
Šķiet, kad beigsies SA+ abonaments kādu brīdi to neabonēšu .... galīgi blāvi. Pirms 2 gadi bija daudz labāk...