Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Punkti uz „i” sezonas pēdējā nedēļā

Punkti uz „i” sezonas pēdējā nedēļā
Jānis Sprukts - kā Latvijas izlases labākais spēlē pret Francijas izlasi 13. maijā. Foto: iihf.com

Šīs sezonas pēdējās nedēļas Latvijas labāko hokejistu Topā visas krāsas un kontūras nāk no sezonas deserta – izlases snieguma pasaules čempionātā. Kam saldais bijis garšīgs, kam – rūgts, bet kāds nu ir. 13. - 19. maija nedēļas Latvijas labāko hokejistu Top 4. Faktiski – divu dienu Top 4.

1. Jānis Sprukts

Latvijas izlases divu noslēdzošo spēļu summā pasaules čempionātā rezultatīvākais valstsvienības spēlētājs bija uzbrucējs Jānis Sprukts. Viņam divās spēlēs uzkrāti 3 rezultativitātes punkti (1+2), pozitīva lietderība (+1) un priecējoša mikromaču starpība (3:1), kā arī komandas labākā spēlētāja tituls Latvijas izlases spēlē pret Francijas nacionālo valstsvienību. Sprukta ieguldījums rezultāta taisīšanā bija viens no izšķirošajiem principiālā duelī pret konjaka un šampanieša dzimtenes pārstāvjiem. Vai precīzāk Latvijas izlases gadījumā – par palikšanu pasaules elitē.

2. Kristers Gudļevskis

Šī gada pasaules čempionāta pamanāmākā debija ir izdevusies 20-gadīgajam vārtsargam Kristeram Gudļevskim, kurš izlasē „ienāca” faktiski no Jaunatnes līgā (MHL) spēlējošās vienības HK Rīga sastāva. Atgādinājumam: Dinamo ierindā Gudļevskis „pie darba” tika vien divās nepilnās spēlēs ar kopējo laiku 82 minūtes 27 sekundes. Bet pasaules čempionātā „līdz Dinamo neizaugušais” Kristers Gudļevskis stājās vārtos 4 spēlēs, sarūpējot uzvarētu un zaudētu spēļu bilanci 2-2.

Savukārt pasaules čempionāta pēdējo 2 spēļu summā Gudļevskim 93,22% atvairītu metienu (55 no 59), vidēji spēlē piedzīvotu vārtu zaudējumu koeficients (GAA) 1.94 ar kopējo spēles laiku 123:46. Ļoti pieklājīgs sniegums, ņemot vērā, ka viena no spēlēm bija pret Somijas valstsvienību. Ne velti Kristers Gudļevskis tika nosaukts starp Latvijas izlases 3 labākajiem hokejistiem šajā pasaules čempionātā.

3. Krišjānis Rēdlihs

Lai arī pirmajam aizsargu pārim (Kulda - Kr. Rēdlihs) pasaules čempionāta pirmās spēles ienācās ar diezgan paskarbu statistiku – stipri negatīviem lietderības koeficientiem un mikromaču summām, čempionāta turpinājumā abu aizsargu statistika liekus jautājumus vairs neradīja. Tiesa, konkrētais aizsargu pāris bija izkomplektēts. Čempionāta divu pēdējo spēļu summā Krišjānim Rēdliham izdevies labākais lietderības koeficients starp Latvijas izlases aizsargiem. Tātad: 2 spēlēs +2, mikromaču summa 3:2 (bez rezultativitātes punktiem). Ja vēl ņem vērā, ka Rēdlihs-vecākais čempionātā spēlēja ar traumu...

4. Ralfs Freibergs

Aizvadītās nedēļas spēļu kontekstā atzīmējams arī cits Latvijas izlases debitants – aizsargs Ralfs Freibergs. Čempionāta divu pēdējo spēļu summā R. Freibergam bija labākā mikromaču attiecība valstsvienības aizsargu ierindā (3:1); viņš bija arī rezultatīvākais aizsargs, kam pietika ar vienu rezultatīvu piespēli. Lietderības koeficients – normas robežās (+1). Taču neskatoties uz visu statistiku, priecēja Ralfa Freiberga iekļaušanās izlasē, līdzdalība arī atbildīgākās epizodēs, t.sk. vairākumā. Tas bija viņa pirmais pasaules čempionāts; atliek novēlēt progresu un gaišu skatu arī nākotnē.

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (Šoreiz gadījās „atkāpties”, un Tops ir bez junioru vecuma izvēles trūkuma dēļ – aizvadītajā nedēļā oficiālas spēles augstākajā līmenī aizvadīja tikai Zemgus Girgensons.) Šis bija sezonas pēdējais nedēļas Top 4, jo sezonu augstā līmenī nomināli turpina tikai viens Latvijas spēlētājs – Kaspars Daugaviņš, kurš ir NHL vienības Boston Bruins rīicībā.

Sānskatam:

- Citu nedēļu Top 4:
Nedēļas Top 4 « Petrovich27 blogs
- Latvijas izlases spēlētāju statistika pēc čempionāta visām 7 spēlēm:
stats.iihf.com
11. vieta – tas ir daudz vai maz? «...

  +5 [+] [-]

, 2013-05-21 20:45, pirms 11 gadiem
Divi no šiem TOP 4 ir Nolana nopelns.
Jo Nolans dod iespēju jaunajiem. Ne visi iespējas izmanto, vai Nolanam iepatīkas, bet iespēja sevi parādīt tiek dota. Indrašis, Freibergs, Gudļevskis tomēr ir vērtīgs pienesums izlasei.
Par Gudļevski labi, apstākļi spieda, bet ja hokeja izlasi vadītu tāds stagnāts kā futbola Starkovs, tad Masaļskis ar lauztu kāju vārtos stāvētu un tāds Gudļevskis pie savas iespējas nemaz netiktu. Visu cieņu Nolanam tāds trenneris mums ir vajadzīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-22 08:55, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Bez Nolana Latvijai ietu grūti. Varbūt būtu 10. vieta bez Nolana, bet nebūtu mums tādu Indrašu, Gudļevsku un Freibergu. Cerams nākamajā PČ atklāsies jaunas zvaigznes.
Tur jau tā lieta... mēs gaidām nākamo čempi ne jau ar domu, ka izcīnīsim zeltu, bet gan - kurš šoreiz no jaunajiem paspīdēs!
Nolans jūt to drēbi!

  +3 [+] [-]

, 2013-05-22 11:05, pirms 11 gadiem
Un bez Sprukta mums nebūtu:

1/ kvalifikācijas Sočiem (izčakarējot KAZ jaunizcepto pilsoni pie paša vārtiem un iemetot izšķirošo ripu),
2/ kvalifikācijas Turīnai tajā trakajā spēlē ar BEL (ne galvenais, bet tomēr roku pielika),
3/ Elites Minskā (skat. rakstu)

Janka ir vecis, kas LV hokejam svarīgos brīžos ir grauzis ledu un cīnījies kā lauva un, galu galā, no sirds dziedājis himnu, bet pretīm saņēmis nievas par nepiedalīšanos vienā PČ (nevajadzēja viņam toreiz neko skaidrot, vienkārši pateikt, ka traumēts, kā to dara citi mūsu stāri, un āmen) un "pilsētas leģendu" par slidotprasmi... paldies viņam par to, un lai nekad neņem galvā visus pamuļķus!