Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bertāna pēdējā spēle?

Bertāna pēdējā spēle?
Iespējams, ka rīt Dairis Bertāns aizvadīs savu pēdējo spēli Bilbao komandas sastāvā.
Foto: Philipp Korting, Sportacentrs.com

Rīt Eiropas kausa izcīņā Bilbao basketbolisti ar Dairi Bertānu aizvadīs kārtējo spēli savā laukumā tiekoties ar Krievijas klubu no Ņižņijnovgorodas. Iespējams, ka Bertānam šī būs pēdējā spēle Bilbao komandas sastāvā, taču bez darba viņš nepaliks.

Bilbao basketbola klubs šobrīd pārdzīvo tos pašus laikus, ko vairākus gadus Latvijā pazina ar vārdu "krīze". Klubu ir skārusi pamatīga finansiālā sūce un šobrīd aiz grimstošā kuģa apmales nav redzams kāds labvēlis, kurš pasviedīs glābšanas riņķis. Spēlētāji jau ilgāku laiku nesaņem līgumā paredzētās summas un arī Bertāns velti kavējas pie kluba kases lodziņa cerībā sagaidīt aizkavējušos naudu. Klubs ar Bertānu ir norēķinājies tikai par sezonas sākuma, taču ir vairāki spēlētāji, kuri savu algu nav saņēmuši vēl par pagājušo sezonu. Saprotot, ka finansiālo problēmu risināšanas tumšajā tunelī nav ieskrūvēta pat visvājākā spuldzīte, spēlētāji nolēmuši rīkoties un noteikuši X stundu - pirmdienu. Šodien ir otrdiena, taču spēlētāji joprojām nav saņēmuši ne eiro centa no iekrātajiem parādiem. Nākamā X stunda gaidāma rīt, kad klubs aizvadīs Eiropas kausa izcīņas spēli un parādot savu lojalitāti pret klubu, visi nolēmuši vēl pēdējo reizi kopā aizvadīt pēdējo maču šajā komandā. Kas notiks pēc tam, katram spēlētājam ir dota brīva vaļa jaunu darba vietu meklējumos un starp viņiem ir arī mūsu Dairis Bertāns:
- Spēlētāji kluba vadībai bija izvirzījuši prasību līdz pirmdienai izrādīt kaut kādas iniciatīvas situācijas risināšanai, taču vakar šajā sakarā nebija nekādu izmaiņu. Tagad esam nolēmuši, ka rīt vēl aizvadām Eiropas kausa spēli un tad skatāmies, kā rīkoties tālāk. Vēl agrāk tika panākta vienošanās, ka, ja nebūs nekādu izmaiņu, nevienam netiks liegta iespēja pāriet uz citu komandu. Vienīgais, ko kluba vadība ir pateikusi, ka kaut kādas finanses klubā varētu parādītes martā. Spēlētājus tas neapmierina.
Dairis labprāt paliktu Bilbao arī turpmāk, taču par baltu jebkuram entuziasmam reiz pienāk beigas un mainīt komandu ir noskaņots arī Bertāns. Zinot, ka Bilbao ir finansiālas problēmas, pavisam nesen Dairi pie sevi aicinājusi cita Spānijas ACB līgas komanda "Valencia", taču piedāvājums tika atteikts, jo "Valencia" piedāvāja līgumu tikai līdz sezonas beigām. Toties daudz nopietnāks piedāvājums saņemts no Belgradas "Partizan", kur savu lomu nospēlējis Daira jaunākais brālis Dāvis.
- "Partizan" galvenais treneris bieži Dāvim apjautājas, kā man klājas Spānijā un no brāļa viņš uzzināja, ka man ir piedāvājums no "Crvena Zvezda". Tā nebija blefošana, jo "Crvena Zvezda" tik tiešām bija izrādījusi interesi par mani. Ar šo komandu mēs spēlējām Eiropas kausa izcīņas pirmajā kārtā un pēc savstarpējās spēles viņi mani uzrunāja. Kad par "Crvena Zvezda" interesi par mani uzzināja "Partizan", ilgi nebija jāgaida piedāvājums no "partizāniem". Ja tuvāko stundu laikā Bilbao nekas nemainīsies, ja līdz rītdienas spēlei ar Ņižņijnovgorodu nebūs nekādas kustības no kluba vadības, došos uz Belgradu. Laušanas līgums ar Bilbao jau ir sagatavots.
Arī par "Partizan" finansiālo (maz)spēju klīst visvisādi nostāsti un par to ļoti labi informēts ir arī Dairis:
- Arī es esmu dzirdējis, ka "Partizan" ir zināmas finansiālas problēmas, taču šobrīd "Partizan" spēlē Eirolīgas TOP"16 turnīrā un visas sava laukuma spēles ir pārcēlusi uz lielo halli, kur ir vietas vairāk kā 20 000 skatītājiem un tas, savukārt, nozīmē to, ka klubam būs papildus ienākumi. Reiz jau šāda situācija ir bijusi, kad iekļūšana Eirolīgas nākamajā posmā krietni uzlabojusi kluba finansiālo pusi. "Partizan" otrajā posmā ir iekļuvusi ļoti interesantā grupā un, ja iepriekšējā kārtā savā laukumā izdevās uzvarēt CSKA, tad tas nozīmē, ka mājās var cīnīties ar ikvienu pretinieku. Ja pārcelšos uz Belgradu, noteikti būšu ieguvējs. Pirmkārt - varēšu spēlēt Eirolīgā. Otrkārt - man tiek piedāvāts līgums līdz šīs sezonas beigām un vēl uz divām sezonām ar saprātīgu izpirkuma maksu un tas, savukārt, paver labas iespējas no "Partizan" atgriezties, piemēram, Spānijā.

     [+] [-]

, 2014-01-21 20:11, pirms 10 gadiem
lai veicas patiktu ja spēlētu Partizan :0

     [+] [-]

, 2014-01-22 15:41, pirms 10 gadiem
Kāds to rakstu pārlasa pirms publicēšanas? Vai arī klaji kļūdains raksts vairs nevienu neuztrauc?
Katram, kurš nevēlēšanos rakstīt gramatiski pareizi pamato ar argumentu, ka neesam jau latviešu valodas stundā, novēlu satikt ķirurgu, kurš, viņu operējot, teiks: "Kāpēc gan precīzi griezt un šūt, neesam jau šūšanas kursos."

  -1 [+] [-]

, 2014-01-22 22:20, pirms 10 gadiem
2alvis rakstīja: Kāds to rakstu pārlasa pirms publicēšanas? Vai arī klaji kļūdains raksts vairs nevienu neuztrauc?
Katram, kurš nevēlēšanos rakstīt gramatiski pareizi pamato ar argumentu, ka neesam jau latviešu valodas stundā, novēlu satikt ķirurgu, kurš, viņu operējot, teiks: "Kāpēc gan precīzi griezt un šūt, neesam jau šūšanas kursos."
sveiks pareizais

     [+] [-]

, 2014-01-23 21:27, pirms 10 gadiem
Nenormāli daudz kļūdu rakstā! Šī tomēr ir maksas sadaļa, tāpēc saturu gribas kvalitatīvu.