Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva nav no tērauda

Isinbajeva nav no tērauda
Pasaules rekordiste Jeļena Isinbajeva gatavojas izlaist šo sezonu
FOTO: "Reuters"/"Scanpix"

Pasaules rekordiste kārtslēkšanā sievietēm Jeļena Isinbajeva gatavojas izlaist šo sezonu, lai psiholoģiski sagatavotos nākamā gada pasaules čempionātam un 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm. "Šobrīd ar mani notiek kaut kas nepareizs," atzīst zvaigzne.

Atcerēsimies pagājušā gada pasaules čempionātu Berlīnē, kad Isinbajeva netika galā ne ar 4,75 m, ne 4,80 m augstumu, paliekot bez ieskaites, un pirmo reizi piecu gadu laikā piedzīvojot neveiksmi lielajās starptautiskajās sacensībās. Atgādināšu - viņa ir 2004. un 2008. gada olimpiskā čempione, 2005. un 2007. gada pasaules čempione.

Pēc izgāšanās Berlīnē Isinbajeva nespēja valdīt asaras: "Biju sagatavojusies ļoti labi, man nav izskaidrojuma, domāju, ka pie vainas ir lēciena kājas savainojums. Tomēr šis zaudējums mani motivēs vairāk koncentrēties. Tā man būs mācība".

Mācība tika ņemta vērā, jo pagājušo gadu, ko viņa sāka ar pasaules rekordu telpās, kā pirmā pārvarot piecus metrus, Isinbajeva noslēdza ar jauno planētas labāko sasniegumu stadionā - 5,06 m. Un tagad atkal neveiksme.

Pasaules čempionātā telpās Dohā pēc kvalifikācijā izmocītajiem 4,55 m viņa nolēma sacīkstes sākt ar sev pieticīgo augstumu 4,60 m. Pēdējo trīs gadu laikā Isinbajeva sacensības šādā "nieka"
augstumā nebija sākusi.

Sacīkstēs pēc viegli pārvarēta 4,60 m augstuma Isinbajeva paņēma ilgāku pauzi ar domu par savu tradicionālo pieeju - sākuma augstums, uzvara, pasaules rekords. Nākamais piegājiens - 4,75 m, un tas atkal paliek nepārvarēts. Tribīnes tik varēja nopūsties.

Kā raksta krievu apskatnieki, atšķirībā no Berlīnes, Dohā Jeļena smaidīja un jokojās. Paskaidrojot otro izgāšanos pēc kārtas ar psiholoģisko nogurumu, Isinbajeva piebilda: "Un vispār, ziniet, cik nepatīkami ir taisnoties?"

Krievijas izlases galvenais treneris Valentīns Maslakovs skaidro: "Ļena vienkārši nav gatava fiziski. To varēja redzēt jau kvalifikācijā. Kāpēc tādā stāvoklī startēt pasaules čempionātā, nezinu".

Rudenī pēc aktīvas piedalīšanās dažādos korporatīvos pasākumos un balvu pasniegšanās, 21. novembrī viņa atsāka treniņus. Jau pēc pāris nedēļām devās uz Ziemeļameriku, lai piedalītos Vankūveras olimpiskās lāpas stafetē. Divi tāli pārlidojumi, mazāk nekā divi mēneši treniņu Itālijas Formio, un Isinbajeva jau startē Maskavā ("Krievu ziema"). 4,85 m - nav slikti. Un atkal lidojums uz Honkongu uz filmēšanos sponsoriem...

"Šobrīd ar mani notiek kaut kas nepareizs," filozofē pasaules rekordiste. "Zaudēju, taču pat raudāt negribas... Esmu ļoti nogurusi. Psiholoģiski. Nevaru vairs paciest pastāvīgo "uz priekšu, uz priekšu, vajag!" Lai uzvarētu, jābūt skaidrai galvai. Gribu atkal sektorā iziet ar azartu. Ar domu, ka visus tūlīt saplosīšu! Bet tā, izeju arēnā, un galvā: "Viss, es uzvarēšu". Zaudēju un domāju: "Nu un tad, neuzvarēju"... Nē, protams, meloju. Tā gluži nav. Taču esmu tik nogurusi!"

Un ko tālāk? "Domāju, ka jāizlaiž sezona. 2011. gadā būs pasaules čempionāts, 2012. - Londonas olimpiāde. Tie ir mani galvenie starti. Bet tagad riskēju ar vienu rāvienu izšķiest visu, kas man ir."

Bet kā ar sponsorsaistībām? "Ziniet, dažkārt veselība un medaļas ir svarīgākas. Nākamo uzvaru vārdā kaut kas ir jāziedo."

     [+] [-]

, 2010-03-19 11:13, pirms 14 gadiem
sportistes-sievietes parasti ņem gadu brīvu, lai rastos bērni, nevis lai atpūstos. Varbūt var arī tā, lieliem putniem augsts lidojums!

  +3 [+] [-]

, 2010-03-19 13:48, pirms 14 gadiem
Manuprāt šādam lūzumam vajadzēja nākt, jo cilvēks nav mašīna un nevar visu laiku nonstopā tikai uzvarēt un stādīt vienu rekordu pēc
otra. Cilvēks nogurst gan fiziski, gan psiholoģiski un tas ir tikai loģiski,
ka jāņem pauze. Vienīgi šaubas rada atgriešanās..... pēc tik lieliem
panākumiem vai būs gana daudz motivācijas sākt atkal visu no gala.

     [+] [-]

, 2010-03-19 14:44, pirms 14 gadiem
Nu... Kaut kad jau bija jāpienāk tiem "griestiem". Varbūt pēc atpūtas būs vēl viens rekordu "rāviens", tomēr uzskatu, ka nez vai... Uzvaras gan būs, tomēr klasi augstāka par pārājām.