Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" pret MVD. Ko viņi izdarīja?

"Dinamo" pret MVD. Ko viņi izdarīja?
Martins Pruseks šodien kapitulēja četras reizes
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīdziniekiem neizdevās Gagarina kausa izcīņas otro kārtu iesākt tāpat kā pirmo - ar uzvaru. Divas trešdaļas savās rokās turējusi spēles pavedienu, pēdējā trešdaļā nepilnu četru minūšu laikā tika zaudēti četri vārti un līdz ar to arī visa spēle.

Martins Pruseks
metieni: 4/28

Pirmajās trīs minūtēs Prusekam vismaz trīs reizes vajadzēja iespringt, lai komanda ātri nenonāktu zaudētājos. Pēc tam līdz trešdaļas beigām un visu otro trešdaļu Prusekam nebija īsti ko ķert. Kaut kādi metieni bija, taču pagalam nenopietni un bez reālām briesmām. Vainot pirmajos zaudētajos vārtos nebūtu korekti - ej nu noreaģē uz pielaboto pa gaisu lidojušu ripu. Toties otrajos zaudētajos vārtos jāatgādina par vārtu priekšā atsistajām ripām. Tiesa, Pruseks var pajautāt, kur šajā brīdī atradās aizsargi? Trešajā trešdaļā, kad MVD bija izdarījuši tikai septiņus metienus, Pruseka vārtos sabira četras ripas pēc kārtas. Prasījās pēc vārtsagru nomaiņas un Šuplers neko ar to nezaudētu. Spēle bija jau zaudēta...

Sandis Ozoliņš
spēles laiks: 21:20
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 2

Tieši Ozoliņam radās pirmā nopietnā iespēja gūt vārtus un izvirzīt vadībā "Dinamo". Ņiživijs kritienā tomēr pamanījās izspēlēt Sandim uz brīvu metienu, taču Gārnets patrāpījās ripas ceļā.

Oļegs Sorokins
spēles laiks: 21:50
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 2

Katrā spēlē no Sorokina netiek gaidīts vārtu guvums. Tāpat arī piruete. Šoreiz nebija ne viena, ne otra. Garlaicīgi...

Krišjānis Rēdlihs
spēles laiks: 18:29
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 0

Otrās trešdaļas septītajā minūtē nogulēja izrāvienu pa savu malu atstājot pretspēlētāju Sotniekam. Arī viņš nepaspēja un beigās sanāca izgājiens viens pret vienu. Toties Pruseks bija savā vietā.

Kristaps Sotnieks
spēles laiks: 19:38
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Visiem aizsargiem kopā izdevās izdarīt septiņus metienus pa vārtiem. Varbūt kāds no mestajām ripām arī aizlidoja līdz Gārnetam, taču tie bija vai nu pārāk maigi, vai vispār netika līdz vārtiem. Izskatās, ka mūsu aizsargi pārlieku uztraucas par to, ka tikai pretiniekam netrāpītu ar ripu un viņam nebūtu sāpīgi. Tas attiecināms uz visiem aizsargiem, ne tikai uz Sotnieku.

Jēkabs Rēdlihs
spēles laiks: 19:36
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 2

Mirkli pirms Cipuļa vārtu guvuma, Gārnetu par briestošajām nepatikšanām paspēja brīdināt Jēkabs. Skaits izgājiens pa labo malu, kurš labāk piestāv uzbrucējiem, beidzās bez vārtu guvuma.

Guntis Galviņš
spēles laiks: 18:17
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 0

Nav slikti, ja spēlētājs izpilda trenera norādījumus vairāk domāt par aizsardzību. Ar saviem tiešajiem uzbrukumiem Galviņš tika galā, bet reizēm asumam pietrūkst viņa avantūras pretinieku zonā. Varbūt Šupleram pēc otrajiem vai trešajiem zaudētajiem vārtiem vajadzēja palaist vaļīgākus grožus un lai Galviņš visādiem veidiem pajauc MVD zonas gaisu.

Lauris Dārziņš
spēles laiks: 15:29
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Ne tikai Laurim, bet visai maiņai pietrūka vajadzīgā asuma. Kaut puse no tās enerģijas, ar kādu tika spēlēts pret SKA.

Martins Karija
spēles laiks: 13:43
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

29. minūtē Karijam bija ļoti laba iespēja panākt 2:0, taču metiens virsū vārtsargam. Pirmās "play off" kārtas vērtīgākais uzbrucējs šoreiz meta no sev ērtās puses un, iespējams, ka tā bija lielākā kļūda.

Miķelis Rēdlihs
spēles laiks: 15:37
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 0

Ja Miķelim būtu brāļa Jēkaba vai Krišjāņa augums un masa, iespējams, pietiktu spēka noturēt Mosaļova reidu uz vārtiem. Tā trīs minūšu laikā tika zaudēti trešie vārti un, līdz ar to, arī pirmā spēle.

Aleksandrs Ņiživijs
spēles laiks: 18:23
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

37. minūte. Piemērs, ka katrā epizodē, pat ja tā izskatās jau zaudēta, ir jācīnās līdz galam. Ņiživijs kritienā pamanās izdarīt gana labu metienu, kuru Gārnets pamana tikai pēdējā brīdī. Par laimi pretiniekiem, ripa lidoja garām vārtiem.

Roberts Petrovickis
spēles laiks: 15:52
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 0

Daudz dzīvāks, nekā visā pirmajā sērijā. Pieklājīgi pastrādāja pretinieku vārtu priekšā, arī ātrums bija pieklājīgs, otrajā trešdaļā pat trāpīja pa vārtu pārlikni... Pirmajā sērijā ar nūju pa seju dabūja Galviņš. Šodien ar nūju tika uzplēsta Petrovicka seja. Interesanti, vai, lai piešķirtu noraidījumu, jānorauj galva?

Marsels Hosa
spēles laiks: 17:03
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Vienu reizi mēģināja trāpīt pa atlēkušo ripu. Vēl vienu reizi mēģināja aizmukt no aizsargiem... Tas arī viss, ko šajā spēlē iespēja Hosa.

Mārtiņš Karsums
spēles laiks: 15:37
punkti: 0+1
metieni: 2
soda minūtes: 0

Karsums veiksmīgi pielaboja Sprukta metienu, Gārnets to tvēra, taču ne līdz galam. Kamēr MVD aizsargi jau bija atslābuši cerībā uz droši noķerto ripu, tā pēkšņi iznira vārtsargam aiz muguras un tad savu ātrumu ieslēdza Cipulis.

Jānis Sprukts
spēles laiks: 18:14
punkti: 0+1
metieni: 2
soda minūtes: 2

Iesāka uzbrukumu pirmajos gūtajos vārtos. Tieši tāpat, kā Rīgā pret SKA Ozoliņš un Sorokins, Jānis kaut kādā veidā prata noturēt ripu pretinieku zonā un pēc tam arī iedot acīgu piespēli Karsumam.

Mārtiņš Cipulis
spēles laiks: 15:25
punkti: 1+0
metieni: 2
soda minūtes: 0

Kamēr Gārnets meklēja, kur palikusi Karsuma mestā ripa un to pašu darīja arī MVD aizsargi, "ātrās kājas" Cipulis pirmais tika pie pavisam vientuļās ripas un pirmie vārti Gagarina kausa izcīņā.

Maiks Iguldens
spēles laiks: 7:11
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 0

Pēdējās divās spēlēs ar SKA izskatījās dzīvāks. Iespējams, ka Iguldenam nepatika pārkvalificēšanās par malējo uzbrucēju.

Armands Bērziņš
spēles laiks: 6:32
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Jau bija piemirsies, kā Bērziņš izskatās "Dinamo" formā. Vairāk nekā trīs mēnešus viņš nebija izbaudījis KHL hokeju un, visticamāk, līdz pat sezonas beigām paliktu rezervē, taču robi sastāvā lika Šupleram meklēt svaigas asinis. Diezgan prātīgs trenera lēmums. Kādam piespiedu kārtā nebūs jāraujas divās maiņās. Veco niķi tomēr nav atstājis Baltkrievijas laukumos - pirmo noraidījumu komandā nopelnīja tieši viņš, un kā vairums līdzīgos gadījumos, bez jebkāda loģiska pamatojuma. Tāpat diezgan regulāri Bērziņš nonāk situācijās, kad jāgūst vārti. Arī šajā mačā atrodoties vārtu priekšā pietrūka roku veiklības, lai Cipuļa piespēli pārvērstu par 2:0... Arī iemetienos nespīdēja - uzvarēti tikai 2 no 10.

Gints Meija
spēles laiks: 7:14
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 0

Malacis, puika. Meija nav samierinājies ar par iepriekšējās spēlēs saklausītajām slavas dziesmām un turpina būt tikpat aktīvs. Arī šajā mačā Gints tika līdz vārtu gūšanas iespējai (otrajā trešdaļā), taču pārāk daudz kaklā bija uzkāries kāds no pretiniekiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-19 21:12, pirms 14 gadiem
Pirdienanalīze. Būtu labāk laiku netērējis, bet vakara krosu izskrējis! Sēdies-2!

  +4 [+] [-]

, 2010-03-19 21:13, pirms 14 gadiem
Sorokins 3. periodā uztaisīja ļoti skaistu pirueti. Pat tādu kā dubulto. Prieks skatīties!

  +4 [+] [-]

, 2010-03-19 21:16, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Pirdienanalīze. Būtu labāk laiku netērējis, bet vakara krosu izskrējis! Sēdies-2!
Tik traki jau nav. Lai gan jāatzīst, pēdējā laikā lasu tikai tādēļ, lai kārtējo reizi atrastu kādu kļūdu. Nekvalitatīvi.

     [+] [-]

, 2010-03-19 21:19, pirms 14 gadiem
emiils rakstīja: Tik traki jau nav. Lai gan jāatzīst, pēdējā laikā lasu tikai tādēļ, lai kārtējo reizi atrastu kādu kļūdu. Nekvalitatīvi.
Nu, kas tur ir izanalizēts? Kaut vienu piemēru iedod!

     [+] [-]

, 2010-03-19 21:19, pirms 14 gadiem
Var piekrist par tiesāšanu - vai tiešām mūsējiem ir jāatrauj galva, lai pēc šādiem sitieniem pa seju noraidītu. Spēles turpinājumā gan soģi pamanījās noraidīt arī tur, kur varēja "paklusēt". Bet Robis malacis - šodien bija ne tikai "dzīvīgāks" nekā 1. play off sērijā, bet arī cīnījās kā tas ir jādara play off'ā. Gan jau Robis rīt "atspēlēsies" ar kādiem gūtajiem vārtiem vai elegantu piespēli. Arī Saša Ņiživijs šajā maiņā un kopumā izskatījās ļoti Ok, tikai Hossa.... Būs labi, RD vēl parādīs miličiem zobus!

     [+] [-]

, 2010-03-19 21:23, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Pirdienanalīze. Būtu labāk laiku netērējis, bet vakara krosu izskrējis! Sēdies-2!
piekrītu

     [+] [-]

, 2010-03-19 21:28, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Nu, kas tur ir izanalizēts? Kaut vienu piemēru iedod!
Bieži vien gribās palasīt cita cilvēka domas. Iecienījis esmu Armanda Pučes darbus, kas gan ir daudz interesantāki un pats galvenais KVALITATĪVI!
Neviens jau tev nespiež lasīt.

     [+] [-]

, 2010-03-19 21:53, pirms 14 gadiem
pilnīgi piekrītu par A. Bērziņa novērtejumu. Vārtus negūst, bet muļķigus noraidījumus gan .............

     [+] [-]

, 2010-03-19 22:16, pirms 14 gadiem
kā vienmēr- Strauss, lūdzu, beidz piesārņot hokeja ziņas!

     [+] [-]

, 2010-03-20 01:34, pirms 14 gadiem
Bija piruete, Ērik, pie tam svarīgā brīdi un tā bija laba spēle. švaks Tu esi...

     [+] [-]

, 2010-03-20 01:36, pirms 14 gadiem
Krišjānis. Neredzēji, ka viņš pie pirmajiem vārtiem bija vainīgs, jo skatijās apkārt kā pusaizmidzis bebis? Atļāva pielabot metienu? Par šito ir nauda jāmaksā?

     [+] [-]

, 2010-03-20 01:39, pirms 14 gadiem
utt

     [+] [-]

, 2010-03-20 09:38, pirms 14 gadiem
Nesaprotu, nu kāpēc sastvāva atkal ņem Bērziņu - vai lai būtu kāds kas pelna nevajadzīgus noraidījumus. Bija centrā labs Iguldens un vajadzēja no DJ ņemt klāt malējo - gan jaunajam spēlētājam pieredze, gan gan virknējums neizjaukts. Bet Bērziņš - ja viņš savā tagadējā vecumā un spēlētāja pieredzē ko tādu atļaujas, tad jau labāk lai to dara jauns spēletājs, jo ir cerība, ka Bērziņa šodienas vecumā viņš sapratīs ko darīt laukumā ar ripu.

     [+] [-]

, 2010-03-20 11:00, pirms 14 gadiem
īsi, kodolīgi...un plusmīnuss neprecīzi.

     [+] [-]

, 2010-03-20 12:57, pirms 14 gadiem
Spēles skatos krievu kanālā un esmu pat ļoti apmierināts.Tur vismaz lietas nosauc īstajā vārdā neslavinot visus bezjēdzīgi.Ja Galviņš un Kr.Rēdlihs visu nokavē un nekad neatrodas savā vietā,tad to tā arī pasaka.Ja Cipulis pamanās gūt vārtus,tad viņu par to paslavē.Pēc šī raksta izklausās,ka visu vakar esam padarījuši godam.Sviests!Lai arī cik man tas patiktu,vai nepatiktu - uzskatu,ka vakar viltīgāka bija Znaroka taktika un MVD meistarīgāki.