Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Trāpīt vai iebraukt auzās

Trāpīt vai iebraukt auzās
Kas to būtu domājis, ka jau UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā tiksies pagājušās sezonas finālisti "Inter" (priekšplānā Djego Milito) un "Bayern" (Daniels van Buitens) futbolisti. Foto: AFP

Viss, kas notiek futbola laukumā, ir labākais, ko šā sporta spēle spēj dot. Tomēr nevar noliegt, ka ievērojamu daļu futbola atmosfēras veido arī pirms un pēc spēlēm notiekošais. Ja runājam par pirmsspēļu gaisotni, ļoti interesanta futbola sastāvdaļa ir prognozes. Tāpēc nolēmu pieķerties piektdien izlozētajiem UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pāriem, lai no šā brīža prizmas pazīlētu - kuras komandas spēlēs ceturtdaļfinālā?

Virknei sporta lapu visā pasaulē ir eksperti, kuri prognozē spēļu rezultātus. Piemēram, BBC sporta sadaļā Marks Lovrensons izmēģina veiksmi Anglijas premjerlīgas spēļu rezultātu prognozēšanā. Ķerties klāt tik smalkai padarīšanai divus mēnešus pirms astotdaļfināla spēlēm būtu neprāts. Taču mēģināt prognozēt, kuras komandas izstāsies un kuras iekļūs nākamajā kārtā, neviens nevar liegt.

"AS Roma" - "Shakhtar"
Roma ir Roma. Klubs ar vārdu, taču nevar noliegt, ka pēdējos gados Roma tiek ieņemta pārāk bieži... Šoreiz gan ir pamatotas cerības, ka astotdaļfinālā tas vēl nenotiks, jo "Shakhtar" tomēr nav tas pats, kas "Barcelona", "Real", "Manchester United" vai "Chelsea"... Tiesa, arī "Shakhtar" var lūkoties tieši caur tādu pašu prizmu...
"AS Roma" priekšrocība ir lielāks rūdījums Eiropas elitē, arī tas, ka ikdienā ir regulāra prakse augstāka līmeņa turnīrā Itālijas čempionātā. Teikt, ka tajā klājas spīdoši, gan nevar. Astotā vieta un ne pārāk spožā vārtu bilance "Serie A" tabulā skaidri un gaiši norāda, ka spēle jāsakārto gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Itālijā katrs punkts jāizplēš ar zobiem, tāpēc romieši būs gatavi, ka līdzīgs liktenis piemeklēs arī Doņeckā...
"Shakhtar" trumpis ir saspēlēta aizsardzība un vidējā līnija ar rūdītiem vīriem, komandā ir radoši brazīlieši. Līdz februārim noteikti labāk būs iejuties arī bijušais "Arsenal" uzbrucējs Eduardu. Tomēr vai ar to pietiks, lai sprēgātu Eiropas elitē? Neesmu par to tik drošs. Var sarežģīt fakts, ka Ukrainas čempionāts atsāksies tikai martā sākumā, bet pirmā izslēgšanas spēļu kārta būs jau februārī. Ukraiņiem būs svaigas emocijas un spēki, arī apetīte, taču var pietrūkt regulāra spēļu ritma. Romai tāds būs.
Prognoze: ceturtdaļfinālā iekļūs "AS Roma".

"AC Milan" - "Tottenham Hotspur"
Eh, atkal grūta izvēle. "AC Milan" uzbrukums balstās uz Zlatana Ibrahimoviča pleciem. Ja viņš būs rezultatīvs, Milānai ir labas izredzes, jo gan jau aizsargi tiks galā ar saviem pienākumiem. Milānai jācer, ka veselību atgūs Patu, lai uzbrukums būtu daudzveidīgāks. Uz Filipo Inzagi šoreiz paļauties nevarēs - viņam jāārstē nopietns savainojums.
"Tottenham" spēlē skaistu uzbrukuma futbolu, taču sniegums ir pārāk nestabils. Ej nu uzmini, kā viņi spēlēs konkrētajos datumos februārī un martā. Par to, ka izcelsies uzbrukumā, it kā šaubu nav, bet vai nesavārīs ziepes aizsardzībā? Malējais pussargs Gerets Beils būs motivēts atkārtot solo, ko "San Siro" stadionā jau nodemonstrēja grupu turnīra mačā pret "Inter" - trīs vārti spēlē!
Prognoze: "AC Milan" (mani vairāk pārliecina itāliešu prasmes aizsargāties, pieredzes bagātā vidējā līnija)

"Valencia" - "Schalke 04"
Nāk prātā nesenā "Valencia" cīkstēšanās ar "Real" Spānijas čempionātā. Labi turējās pretī, taču beigu beigās Krištianu Ronaldu ar diviem gūtiem vārtiem Valensijas komandu nolika uz dēļiem. "Schalke 04" nav tik jaudīgs kā "Real", turklāt šī nav pārāk veiksmīga sezona. Vācijas komandai ir labs uzbrukums ar lielu potenciālu (Rauls, Farfans, Huntelārs), taču ir problēmas aizsardzībā. Pat supertalants Manuels Noiers vārtos ne vienmēr ir glābējs. "Schalke 04" nebūs viegli spēlēt atraisīti, jo milzīgs spiediens par neveiksmēm Vācijas bundeslīgā. Tur ielaists milzīgs punktu deficīts. Treneris Fēliks Magats, protams, ir meistars, taču neesmu drošs, ka šosezon viņam izdosies izlieto sasmelt.
Prognoze: "Valencia".

"Inter" - "Bayern"
Izloze ir nežēlīga, bet "prātīga", jo nekas taču nestāv uz vietas. Īpaši tas attiecas uz konkurentiem. Abas komandas sezonas pirmajā pusē ir tālu no pērnā sniegumu, tāpēc arī nav vēlamo rezultātu. "Inter" šajā ziņā ir grūtāk, jo viņi tomēr ir čempioni. Viņiem gulstas smaga atbildības nasta. Rafaels Benitess sevi ir apliecinājis kā labas klases treneris, taču nemitīgas kritikas un milzīga spiediena apstākļos strādāt ir grūti. Tā būtu jebkuram. Turklāt vēl seko "Liverpool" neveiksmīgās iepriekšējās sezonas ēna. "Inter" atslēgas spēlētājs ir Veslijs Sneiders. Ja viņš turpinās cīnīties ar traumām, nevis laukumā, nekas labs čempionus negaida. Kādam taču snaiperi Samuels Eto ir jāapgādā ar munīciju! Sevis paša ēna šosezon ir Djego Milito, kritums spēlē ir vēl vairākiem. Tai skaitā vārtsargam Žūliu Sēzaram, kurš šosezon pamanījies sastrādāt visādus brīnumus.
"Bayern" arī nav gluži tāds kā pagājušajā sezonā, taču potenciāli var būt monstrs. Februārī beidzot labā formā varētu būt Arjens Robens un Franks Riberī. Līdz tam laikam vajadzētu būt sakārtotai arī spēlei aizsardzībā - īpaši tās centrā. Ja no iepriekšējās sezonas (tai skaitā Vācijas valstsvienības sekmīgā dalība Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā) beidzot uz šo pārslēgsies vācieši, "Bayern" būs grūti apturēt. Turklāt Minhenes komandai būs milzīga motivācija - zaudējums iepriekšējā turnīra finālā nevar būt lielāks kairinājums revanšam.
Prognoze: "Bayern".

"Lyon" - "Real"
"'Lyon" spēle pagājušajā sezonā man patika labāk. Šosezon komanda pagaidām nedarbojas kā vienots mehānisms. To var saprast, jo pārmaiņas skārušas divas svarīgas pozīcijas - aizsardzības (prom ir Žans Alēns Bumsongs) un vidējās līnijas centru (jaunajā komandā jāiejūtas "Bordeaux" uzspodrinātajam talantam Joanam Gurkufam).
Tomēr nedomāju, ka "Real" vēlreiz uzkāps uz tā paša grābekļa. Žozē Morinju to nepieļaus, jo "Lyon" tomēr nav "Barcelona"... "Real" jau sešas sezonas nav spējis pārvarēt astotdaļfinālu. Bez liekuļošanas, pagājušajā sezonā biju diezgan pārliecināts, ka "Real" uzrausies uz "Lyon" un tā arī notika. Tagad esmu pārliecināts, ka šosezon tas vairs nenotiks, jo "Lyon" vairs nav tik laba spēle aizsardzībā (daudz darba solās būt talantīgajam vārtsargam Igo Lorisam), lai apturētu "Real" superuzbrukumu, turklāt pagājušās sezonas pusfinālistiem nav tik jaudīgs uzbrukums, lai iesistu vairāk vārtu nekā "Real".
Prognoze: "Real".

"Arsenal" - "Barcelona"
Eh, Londonas klubam neveicas ar izlozi. Šogad "Arsenal" tik bieži runāja, ka beidzot ir gatavi uzvarēt UEFA Čempionu līgā... Ja patrāpītos saudzīgāks izlozes tīkls, es pat teiktu, ka šādai apņēmībai varēja saskatīt racionālu graudu. Bet tagad? Pret "Barcelona"? Abas ir uzbrukumu mīlošas komandas. "Barcelona" nebūt nav tā labākā aizsardzība, taču klase, kas piemīt šai komandai ar Lionelu Mesi priekšgalā... Lai man piedod "Arsenal" līdzjutēji, bet "Barca" ir meistarīgāka par lielu potenciālu apveltīto "Arsenal".
Prognoze: "Barcelona".

"Marseille" - "Manchester United"
Arī Marseļai nepaveicās ar izlozi, jo komanda tiešām ir laba, taču ne jau tik spēcīga, lai no turnīra izslēgtu "MU". Anglijas čempionāta vicelīderi šosezon it kā neko īpašu nerāda. To ietekmē jauno iesaistīšana, arī snaipera Veina Rūnija nedienas. Tomēr joprojām redzams, ka aiz "sarkano velnu" mugurām slēpjas klase un, protams, treneris Sers Aleks Fergusons. Fakts, ka "MU" šosezon piedzīvojis tikai vienu zaudējumu (Anglijas Līgas kausa izcīņā...), ir ko vērts, vai ne? Par to nevajag brīnīties, jo komandā ir viens no šā brīža labākajiem vārtsargiem (Edvīns van der Sārs) un aizsardzības centra duetiem (Rio Ferdinands un Nemanja Vidičs) pasaulē...
Prognoze: "Manchester United".

"Copenhagen" - "Chelsea"
Dānijas čempions pārsteidzis gana daudz, un, ja astotdaļfināla spēles notiktu jau rīt, iespējams, vismaz vienā spēlē pārsteigtu vēl... Pēc žilbinošā sezonas starta premjerlīgā "Chelsea" patrāpījusies melnā josla, taču gan jau martā viss būs savās sliedēs. Ja atgūs koncentrāciju un uzvaras garšu, Londonas klubs pretendēs ne tikai uz ceturtdaļfinālu vien...
Prognoze: "Chelsea".

Pie UEFA Čempionu līgas prognozēm atgriezīsiemies februārī, kad būs pateicīgāks fons katras komandas varēšanas vai nevarēšanas izvērtēšanai.

     [+] [-]

, 2010-12-18 02:06, pirms 13 gadiem
intrigas nekaadas prognozees, kaut vai "Shakhtar"es lieku ies taalaak

     [+] [-]

, 2010-12-18 02:17, pirms 13 gadiem
interesants viedoklis

     [+] [-]

, 2010-12-18 03:21, pirms 13 gadiem
es lieku 40:60 Roma-Shakhtar pārī

     [+] [-]

, 2010-12-18 04:20, pirms 13 gadiem
Spēlē Inter - Bayern liktu uz Inter. Pārējā visā piekrītu autoram. Īpaši interesē pāris Roma - Shakhtar.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-18 09:31, pirms 13 gadiem
Nu es arī tāpat prognozēju, bet dueļi būs tiešām interesanti. Nav, ko piebilst... Reāli nekas nav 100% paredzams. Domāju, ka Shakhtar tai pašai Romai nervus pakutinās kārtīgi. Ko, lai vēl saka par spēli Inter-Bayern. Pilnīgi 50:50. Abām komandām nacionālajos čempionātos pēdējā laikā vēl pie tam nav diez ko veicies... Lyon-Real, OM-MU - nu pilnīgi futbola saldie ēdieni. Ar interesi varēsim vērot.

     [+] [-]

, 2010-12-18 14:20, pirms 13 gadiem
o paldies jaskrien toto spelet

     [+] [-]

, 2010-12-18 14:48, pirms 13 gadiem
Tottenham ierādīs vietu Milānai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja