Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

12h pēc spēles: Uz uzvaras takas

12h pēc spēles: Uz uzvaras takas
Trešajai maiņai ar vien biežāk ir iemesls priekam.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas „Dinamo” izbraukumu uzsākuši ar uzvaru pār pašreizējo līgas līdervienību Maskavas „Dinamo”. Rīdziniekiem šī bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas.

Par spēli
Spēles sakums neko labu dinamiešiem neliecināja. Maskavas „Dinamo” pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, bet par laimi rīdziniekiem, nespēja realizēt savu pārsvaru. Vienus vārtus maskavieši guva, bet arī rīdzinieki spēja realizēt vienu no saviem trīs metieniem pirmajā periodā. Spēles turpinājumā iniciatīva lēnām, bet pārliecinoši pārgāja jau Rīgas „Dinamo” rokās un Maskavas „Dinamo” centās atbildēt ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Tieši straujā un lieliski izspēlētā pretuzbrukumā arī tika gūti otrie un, kā izrādījās, uzvaras vārti, tikai tos guva rīdzinieki. Spēles beigu daļā Rīgas klubs veiksmīgi nospēlēja no aizsardzības, nosargājot nelielo pārsvaru.

Panākuma atslēga
Jau vairākas spēles pēc kārtas komanda nodemonstrē milzīgu pārliecību par savām spējām un, neskatoties uz pretinieka izdarīto spiedienu, spēj saglabāt vēsu galvu, pašaizliedzīgi pieturēties pie savas spēles un tādā veidā nosvērt svaru kausus savā pusē.

Lūzuma punkts
Spēle kopumā bija ļoti līdzvērtīga, uzvarēt varēja kā viens, tā otrs. Spēles izšķirošais pavērsiens notika pirmā perioda izskaņā, kad, neskatoties uz salīdzinoši lielo maskaviešu pārsvaru, rīdzinieki, vienā no retajiem uzbrukumiem, spēja izlīdzināt rezultātu. Spēles turpinājumā jau norisinājās krietni līdzīgāka spēle un tās lielākajā daļā, pat ar Rīgas „Dinamo” pārsvaru.

Vairākums/ mazākums
Rīdziniekiem bija trīs vairākuma iespējas, bet pietrūka veiksmes izšķirošajā metienā un šī bija jau otrā spēle pēc kārtas, kad neizdodas pretinieku sodīt par pārkāpumu.

Savukārt mazākumā, jau otro spēli pēc kārtas ar kopējām pūlēm izdodas saglabāt savus vārtus neskartus. Un tas, neskatoties uz to, ka Maskavas „Dinamo” ir starp līderiem skaitliskā vairākuma realizācijā un rīdzinieku sastāvā nespēlēja viens no mazākuma speciālistiem - Mārtiņš Karsums.

Treneru lēmums
Pēc trīs uzvarētām spēlēm ar nemainīgiem virknējumiem, treneri nolēma tomēr mainīt uzvarētāju sastāvu. Malā palika Laviņš, bet, pēc ilgākas pauzes, spēlēja Guntis Galviņš. Arī uzbrukuma līnijā bija viena izmaiņa, Karsumu aizvietoja Karamnovs. Ar Galviņa izvēli treneri trāpīja, jo Guntis aktīvi piedalījās abos vārtu guvumos.

Spēles izšķirošajā trešdaļā, lai neitralizētu pretinieka centienus atspēlēties, treneri izvēlējās pāriet uz spēli ar trīs maiņām. Šoreiz malā palika visi jaunie - Karamnovs, Meija un Bukarts, Mikušs spēlēja Sprukta maiņā.

Ļoti būtisks lēmums treneriem bija jāizdara attiecībā uz vārtsarga izvēli. Neskatoties uz prognozēm, ka vārtos varētu atkal stāties Holts, izvēle bija par labu Telkvsitam un Mikaels nepievīla.

Trīs labas lietas
1. Troters. Visās pēdējās spēlēs Broks ir bijis ļoti pamanāms. Arī šajā spēlē Troters turpināja tādā pašā garā un šoreiz viņa centieni arī vainagojās ar rezultātu – precīza piespēle Miķelim un neatvairāms metiens pēc Dārziņa piespēles.

2. Galviņš. Vairākas spēles pēc kārtas Guntis bija palicis rezervē. Apārstēja vainas un, ticis atpakaļ laukumā, nospēlēja aktīvi un atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī lietderības koeficientu +2.

3. Taktiskā gudrība. Komanda ir sapratusi, kā gūt panākumu. Attiecīgi tās darbībās vairs nav uzkrītošu drudžainu individuālu centienu. Komanda ir uztaustījusi savu spēles pavedienu un pie tā arī pieturās. Spēlētāji spēlē ar ticību un pārliecību, ka pozitīvs rezultāts neizpaliks.

Ko viņi izdarīja?
Telkvists - arī šajā spēlē, komanda ļoti veiksmīgi uz pašaizliedzīgi cīnījās savā zonā, neļaujot pretiniekam no ērtām situācijām apšaudīt Telkvistu. Tajos brīžos, kad dinamieši kļūdījās un pretiniekam sanāca ātrs pretuzbrukums, maskavieši paši pārkombinējās un bieži pat palika bez bīstama metiena. Telkvists ķēra visu ko varēja un vairāk par vienu ripu savos vārtos neielaida. Pašlaik, pēc atvairīto metienu procenta, Telkvists ar 93.1% ir piektais veiksmīgākais vārtsargs līgā.

Ozoliņš – Cibuļskis - ja iepriekšējā spēlē Ozoliņam gāja cauri praktiski visas piespēles, tad šajā spēlē pretinieki bija uzmanīgi un spēja neitralizēt Ozoliņa iecerēto. Abi spēlēja ierasti aktīvi pieslēdzoties uzbrukumam, bet šoreiz pie rezultivitātes punktiem neizdevās tikt, jo uzbrucējiem pietrūka veiksmes noslēdzošajos metienos. Bija laukumā ielaistajos vārtos, kad Oskaram neizdevās noturēt Mosaļovu. Cibuļskis arī vairākkārtīgi palika vienatnē pret diviem pretiniekiem, bet, sarežģītajās situācijās, veiksmīgi tika galā.

Sotnieks – Reķis - kā jau ierasts, cītīgi darbojās savā laukuma pusē. Veiksmīgi jauca pretinieka ieceres gan vienādos sastāvos, gan skaitliskajā mazākumā.

Galviņš – J.Rēdlihs - Guntis šajā pārī nomainīja iepriekšējās spēlēs veiksmīgi spēlējošo Laviņu un ienesa virknējumā papildus elementu – pirmo piespēli. Jēkabs pēdējās spēlēs raženi krāj plusus un komandas četrās uzvarētajās spēlēs ir iekrāji +8.

Ņiživijs – Hartigans – Surovijs - rīdzinieku pārliecinoši rezultatīvākā maiņa šoreiz palika bez punktiem. Vārtu gūšanas iespējas bija visiem. Labākās iespējas gūt vārtus bija Hartiganam, pie tam vairākas, tai skaitā arī izgājiens vienatnē pret vārtsargu, tomēr šoreiz neizdevās. Arī vairākums palika nerealizēts.

Karamnovs – Sprukts – Ankipāns - lai kā arī Karamnovs centās, bez Karsuma, šai maiņai pietrūka asuma un spēka. Sprukts ar Ankipānu bija pamanāmi, bet pārliecinošas vārtu gūšanas iespējas izveidot neizdevās. Atlika cīnīties savā zonā, kur paveica lielu darba apjomu. Vienā no situācijām Ankipāns rupji kļūdījās ar piespēli pie izejas no savas zonas, par laimi pretinieks kārtējo reizi pārkombinējās.

Dārziņš – Troters – M.Rēdlihs - maiņa, kas izveidoja spēles rezultātu. Aktīvi darbojās viss virknējums, tomēr Troters izcēlās īpaši. Sākumā tieši no Broka nūjas ripa nonāca pie nepiesegtā Moseļova, bet turpinājumā Troters reabilitējās pilnībā, izvirzot Miķeli metiena pozīcijā un pats realizējot lielisku Dārziņa piespēli.

Bukarts – Mikušs – Meija - šī maiņa savā nelielajā spēles laikā galvenokārt cīnījās savā zonā un lielus viļņus pie pretinieka vārtiem radīt nespēja.

Spēlētāju statistika spēlē pret Maskavas „Dinamo”

SpēlētājsMetieniIelaistieAtvairītieAtvairīto %Vidēji ielaistsSodsSpēles laiks
Telkvists3012996.7%1.00060:00
SpēlētājsVārtiPiespēlesPunkti+/-SodsMetieniUzvarēto iemetienu %Spēles laiks
Troters11210117:09
Galviņš02220219:07
M.Rēdlihs10110215:34
Dārziņš01112115:08
J.Rēdlihs00020019:48
Hartigans00000318:23
Ņiživijs00000118:12
Sotnieks00002318:00
Sprukts00000117:48
Surovijs00002116:25
Reķis00002015:58
Ankipāns00000115:15
Karamnovs00000111:46
Mikušs0000009:17
Meija0000016:50
Bukarts0000206:48
Ozoliņš000-12123:09
Cibuļskis000-10022:46

Vai rīdziniekiem izdosies pagarināt uzvaru sēriju?

  • 112

  • 5

  • 7


     [+] [-]

, 2010-10-17 09:03, pirms 14 gadiem
Par nākamo uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-10-17 10:50, pirms 14 gadiem
Diez Karsumam tiešām trauma vai arī tā ir kārtējā Jūļa "taktiskā rotācija"? Katrā ziņā Karsums jau nu nebūtu tas, kas būtu malā jāsēdina....

  +2 [+] [-]

, 2010-10-17 11:11, pirms 14 gadiem
komanda vinneja,tik un ta dzird specialistu komentus par sastavu!FANI!

     [+] [-]

, 2010-10-17 13:26, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Diez Karsumam tiešām trauma vai arī tā ir kārtējā Jūļa "taktiskā rotācija"? Katrā ziņā Karsums jau nu nebūtu tas, kas būtu malā jāsēdina....
Spēlē pret Atlant saņēma metienu ar ripu pa potīti.