Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pret patiesību – neizķepurosies

Pret patiesību – neizķepurosies
Mihails Tāls (pa labi) savos kaujas gados bija bieds visiem pasaules labākajiem šahistiem - arī amerikānim Bobijam Fišeram.

Foto: chess.com

Diskutējot par to, kas uzvarām pārāks – senlaiku vai jaunlaiku sports – Namejs uzrakstīja: „Cik no senajām medaļām izcīnīja sportisti, kas piedalījās komandu spēlēs? Lai adekvāti salīdzinātu, būtu jānoņem Balderis, Semjonova un citi, kas pa vienam, diviem dabūja medaļas spēlējot PSRS izlasēs, jo šobrīd mūsu meistariem, kā K. Valters, Dārziņš, Daugaviņš nav tādas izlases, kur tās medaļas pelnīt.”
Lai piedod cienījamais oponents, bet tas nu ir galīgs fufelis!

Vispirms noapaļosim pilnīgu taisnību un patiesību: ne tikai sporta spēlēs Latvijas pārstāvji tika pie olimpiskām un visādām citādām medaļām kā PSRS izlases komandu dalībnieki. (Runa, atcerieties, ir par laikaposmu no 1956. līdz 1976. gadam.) Komandas olimpiskās medaļas tika ne vien basketbolā un volejbolā, tāpat stafetes skrējienos (Inta Kļimoviča, Juris Silovs) airēšanā (Aivars Lazdenieks), riteņbraukšanā (Imants Bodnieks). Bet... vai patiesi viņi savas, pasaulē visaugstāk vērtētās olimpiskās godalgas tikai „dabūja”, vai tiešām tās latviešiem sagādāja laipnie cittautieši?

Cienījamie agrākie biedri, tagadējie kungi – attopieties! Ejiet un pavaicājiet ikvienam un visiem tiem mūsu sporta veterāniem, kas savu reizi tērpu ar burtiem CCCP uzvilkuši. Katrs atbildēs: Latvijas un vispār Baltijas sportistam, lai iekļūtu PSRS izlasē, vajadzēja būt redzami pārākam par krievvalodīgo sāncensi uz to pašu vietu. Par to vien ir jādod trekns pluss. Un tad, ja biji tur izcīnījies, tad arī kļuvi komandas līderis.
Uljana Semjonova uz saviem pleciem iznesa visas PSRS izlases uzvaras un medaļas, sākot ar Eiropas čempionātu 1968. gadā un beidzot ar olimpiskajām spēlēm 1980. gadā. Pēdējais Eiropas zelts ar Uļas pūlēm impērijai tika sagādāts 1985. gadā – tātad vismaz 18 gadu ilgi pūliņi PSRS izlasē, par ko Mikai Maskava pat pliku paldies nepateica. Toties amerikāņi viņu kā pirmo eiropieti uzņēma Basketbola slavas zālē. Mēs viņu 12 reizes iebalsojām par Latvijas populārāko sportisti. Vot, tā!
Helmūts Balderis (tagad arī Sildedzis) septiņdesmito un astoņdesmito gadu mijā bija izteikts PSRS hokeja izlases vilcējspēks, kuru 1980. gadā Maskavas funkcionāri nopēla: kā tāds līderis drīkstējis nesaņemties un neizraut uzvaru olimpiskajā arēnā pret ASV studentiem?! Toties trīs pasaules un Eiropas čempionu godus Helmūts PSRS izlasei (nevis izlase – viņam) palīdzēja izcīnīt. Un kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kas, tiklīdz bija iespējams, devās pāri okeānam uz NHL, nobruģējot ceļu turpmākajiem latviešu pūliņiem hokeja Mekā. (Balderis gan paliek ārpus laika iekavām, taču – tā ir atbilde Namejam.)
Ivans Bugajenkovs, naturalizējies Latvijā, kļuva par vienu no divu olimpisko zelta medaļu ieguvējiem mūsu zemītei (otra ir Uļa, vairāk nav.) Par lidojošo starptautiski sauktais volejbolists bija nepašaubāms PSRS izlases līderis un punktu guvējs ar graujošām gremdēm.
Maigonis Valdmanis, Valdis Muižnieks un Jānis Krūmiņš bija basketbola izlases pamatbalsti vairākās olimpiskās spēlēs. Bez latviešiem PSRS izlases sudraba medaļas olimpiskajās spēlēs nebija iedomājamas. Kas te kuram ņemsies ko atskaitīt nost?
Mūsu stafetes skrējēji, ja skrupulozi ieskatāmies, savus posmus allaž pabeiguši godam, piekāpšanās (kad tādas bija), notika citu darbības personu izpildījumā.
Un tā tālāk...

Un atkal – jāpiebilst kādu vārdu patiesības labad.
Ir mums bijuši sportisti (ārpus konkrētā laikaposma), kuri patiešām medaļas saņēmuši tikai par piedalīšanos. 1952. gadā Maigonis Valdmanis, būdams tikai 18 gadus vecs, olimpiskajā Stokholmā basketbola laukumā tika izlaists reti. Viņa sudraba medaļu pievāca Maskavas kungi, piedodiet – biedri. Toties vēlāk Maigais kļuva par PSRS izlases autoritatīvu kapteini un līderi.
Savukārt hokeja vārtsargs, par Rīgas Baronu izlasē sauktais Vitālijs Samoilovs, visu 1988. gada olimpisko turnīru palika rezervē, bet zeltu – saņēma. Tad nu atgādināšu bez kautrēšanās: iekļūt PSRS izlasē rīdziniekam bija dažkārt grūtāk, nekā vinnēt olimpiskajās spēlēs.
Tajā pašā 1988. gadā Igors Miglenieks, tobrīd Maskavas CSKA pārstāvis, basketbola olimpisko zeltu arīdzan saņēma par dažām nospēlētām minūtēm. Taču līdz PSRS izlases slieksnim kārpījās visiem līdzekļiem – līdz tika gan!

Bet tagad – taisnību tieši acīs, lai cik tā rūgta!
Mūslaikos, kopš neatkarības atgūšanas, latviešu sportistiem ceļš uz olimpiskajām spēlēm ir daudz taisnāks un atvērtāks, nekā PSRS gados. Var aizbraukt arī pēc pēdējām vietām, kas pie attīstīta sociālisma bija kas neiedomājams. Pieklājības pēc neskandināšu visus mežonīgā kapitālisma radītos atpalicējus, kas varbūt ar pašu spēkiem un līdzekļiem vien līdz olimpiādei tikuši. Taču vienu treknu piemēru situācijas iezīmēšanai tomēr daudzināšu...
Ātrslidotāja Ilonda Lūse rotājusi ar savu klātbūtni trīs olimpiskās spēles laikā no 1994. līdz 2002. gadam. Trenējusies svešās zemēs pie izciliem speciālistiem. Olimpiskajās arēnās augstākā sasniegtā bijusi 25. vieta, zemākā – 39. pozīcija. „Cīņa” par pēdējām vietām mūsdienu Latvijas sporta godu necik nerotā.
Iepretim, senlaikus atceroties, saukšu rampas gaismā Lāsmu Avotiņu-Kaunisti, Lūses pirmo treneri. Lāsma, raugi, ir 1969. gada pasaules čempione un 1967. gada pasaules vicečempione klasiskajā ātrslidošanas daudzcīņā. 1968. gada olimpiādē Lāsmai gan tik labi neveicās, tomēr zemāk par 12. vietu viņa nenoslīdēja. Augstākā tajā reizē Kaunistei izrādījās piektā vieta. Bet viņas pirmais treneris bija Eiropas 1939. gada Eiropas čempions Alfons Bērziņš.
Tādi tie pigori.

Kopainas pilnībai atcerēšos brīžus, kad dažādas sportistu paaudzes ir centušās pārvarēt laika barjeras, lai klātienē noskaidrotu: kurš tad galu galā ir labākais?
Septiņdesmito gadu pirmajā pusē toreizējais saldumu fabrikas Laima direktors, vecais ASK slavas gadu basketbolists Teobalds Kalherts sava uzņēmuma komandā pulcēja senos cīņu biedrus par Eiropas kausu. Komanda rādīja interesantu spēli Rīgas meistarsacīkstēs. Vienlaik labu sniegumu pieaugušo vidū sasniedza skolnieku izlase, kurā zīmējās vēlākie VEF kadri Krištopāns, Zvans, Visockis, citi. Un tad abi – jaunie un vecie – tikās savstarpējā spēlē, kura pulcināja plašu interesentu loku – jo jau toreiz pastāvēja neizšķirtais jautājums: kurš tad kuru „pensijā un gulēt sūtīs” (kā tagad klipa večiņa ritmiski skandē ). Patiešām aizraujošā sacensībā par nieka tiesu vairāk punktu sakrāja... protams, jaunība. Kas varēja ātrāk paskriet un augstāk palēkties, tā kompensējot garām raidītos metienus.
Savukārt 1990. gada nogalē vecmeistars Juris Kalniņš, 1964. gada olimpisko spēļu sudraba medaļnieks, izaicināja uz tālmetienu dueli labāko un drošāko no jaunajiem snaiperiem. Tādi tolaik bija Kārlis Muižnieks, Igors Miglinieks un Gundars Vētra. Jaunie ilgi rosījās, līdz izlēma: paaudzi pārstāvēs Miglinieks. Tikšanās noritēja 1991. gada pavasarī, Mākslas dienu turnīra laikā. Tika veikti 25 metieni no piecām vietām piecu minūšu laikā, abiem sacensoņiem rūpīgi un precīzi asistēja Raimonds Miglinieks, piespēlējot izmesto bumbu. Tad lūk: divās metienu sērijās Juris zaudēja jaunībai itin pārliecinoši ar 7:11 un 7:13. Par iespējamo zaudējumu nācās pārliecināties jau piešaudes laikā, kad atvēlētos 20 metienus Miglinieks izdarīja 43 sekundēs, bet Kalniņam vajadzēja 76 sekundes. Vecmeistars meta ar ļoti augstu trajektoriju, kurpretī jaunietis svieda taisni un ātri. Tā jau nav ideoloģija, bet gan fizioloģija: jaunā paaudze par veco allaž būs ātrāka un veiklāka kā darbībā, tā arī rīcībā un reakcijā. Sportā ar gudrību un pieredzi vien var pie dižiem lauriem tikt vienīgi šahā. Kur mums ir 1960. gada pasaules čempions Mihails Tāls, deviņkārtējais Latvijas čempions Jānis Klovāns, astoņkārtējais Latvijas čempis un pasaules čempiones Gaprindašvili treneris Aivars Gipslis pret Alekseju Širovu, Aleksandru Šabalovu un Arkādiju Naidiču, kuri visi trīs ir neatkarīgo Latviju par nederīgu atzinuši un tagad pārstāv attiecīgi Spāniju, ASV un Vāciju. Širovs gan tā kā pošoties atpakaļ. Kad pārnāks, tad arī runāsim: skaitīt par savējo, jeb tas gods vēl jāizpelnās...

Vēl lai man atļauts atgādināt: ar augstiem sasniegumiem PSRS, Eiropas un pat pasaules sacensībās vien nepietika, lai Latvijas sportists būtu drošs par savu iekļaušanu PSRS olimpiskajā izlasē. Tā aiz borta tika atstāti bokseri Aloizs Tumiņš (Eiropas čempions), Jānis Lancers, Jānis Rovičs, basketbolistes Tamāra Hendele, Dzintra Grundmane un māsas Salenieces – Maiga un Maija – vēl riteņbraucējs, Miera velobrauciena uzvarētājs Ringolds Kalnenieks, vēl burātājs Jevgenijs Kanskis (54 medaļas PSRS meistarsacīkstēs, no kurām 14 zelta!!!), vēl kārtslēcējs Aleksandrs Obižajevs, vēl šķēpmetēju milzums ar brāļiem Doniņiem – Uldi un Jāni – priekšgalā...

Pietiks. Jeb tomēr ir vēl atlicis kāds, kuram nav diezgan?

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-12-15 12:38, pirms 12 gadiem
Atkal kārtējais raksts par personīgo aizvainojumu!!! Pēc bildes nopratu, vot būs foršs raksts par Šahu, bet atkal nekā, kārtējais sarūgtinājums, pat nelasīju rakstu!!!!

Osiņ, varbūt tev pašam reiz pietiks te cepties?!?!? Labāk būtu bildei atbilstošu tekstu uzrakstījis un ievietojis!!

Gaidu rakstu par Mihailu Tālu!

     [+] [-]

, 2011-12-15 13:02, pirms 12 gadiem
Nesaprotu, kāds vispār ir raksta vēstījums? Nu forši - vecie buki, bija labi, jaunie arī nav slikti, bet par šo tēmu jau trešo reizi rakstīt??

     [+] [-]

, 2011-12-15 13:51, pirms 12 gadiem
Skatos Ivars (Namejs) baigais malacis jau ir savacis rakstus no:
1) Matuļa
2) Armanda
3) un jaunums - no sava vārda brāļa

     [+] [-]

, 2011-12-15 13:54, pirms 12 gadiem
Hmm, JOPROJĀM neesmu sagaidījis atbildi par veselu kaudzi medaļnieku, par kuriem man ir aizdomas, ka tie ir bijuši tikai vienkārši caurbraucēji, nevis LPSR sporta produkti.

     [+] [-]

, 2011-12-15 13:55, pirms 12 gadiem
BAM!

     [+] [-]

, 2011-12-15 14:08, pirms 12 gadiem
Vispār jau Maskavas olimpiādes medaļas, kur mums bija birums, jau arī tādas pusmedaļas vien bija... iedomājoties, cik daudz spēcīgu konkurentu iztrūka.

     [+] [-]

, 2011-12-15 14:16, pirms 12 gadiem
Namejs rakstīja: Vispār jau Maskavas olimpiādes medaļas, kur mums bija birums, jau arī tādas pusmedaļas vien bija... iedomājoties, cik daudz spēcīgu konkurentu iztrūka.
Tikpat labi var teikt, ka vairākiem mūsu sportistiem olimpiskās medaļas tika nozagtas, PSRS neaizbraucot uz olimpiādi Losandželosā 1984. gadā. Bija gatavojušies, bija tikuši izlasē, bet viss pa tukšo...

     [+] [-]

, 2011-12-15 14:32, pirms 12 gadiem
Namejs rakstīja: Hmm, JOPROJĀM neesmu sagaidījis atbildi par veselu kaudzi medaļnieku, par kuriem man ir aizdomas, ka tie ir bijuši tikai vienkārši caurbraucēji, nevis LPSR sporta produkti.
tad meklē pats tos caurbraucējus un ievieto rakstu, es ar interesi izlasīšu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-15 14:44, pirms 12 gadiem
Kārtējie "Skricelējumi", par to cik, tad bija "labi" un tagad "slikti". Visu cieņu PSRS sporta veterāniem, bet, piemēram, Balderis, visās intervijās krievu mēdijiem, stāsta par labajiem laikiem, un cik ļoti nevajadzīgs viņs ir tagad ! Un tagad vēl Ošiņa kungs, stāsta, par to, cik maztalantīgi ir Latvijas jauno laiku sportisti ! Šausmas !

     [+] [-]

, 2011-12-15 14:59, pirms 12 gadiem
GaryII rakstīja: Skatos Ivars (Namejs) baigais malacis jau ir savacis rakstus no:
1) Matuļa
2) Armanda
3) un jaunums - no sava vārda brāļa
Vecīt,nopērc brilles.

     [+] [-]

, 2011-12-15 16:14, pirms 12 gadiem
Īsti nesaprotu, par ko stāsts ?Vai par to ,ka agrāk zāle zaļāka un saule spožāka?Ja nu tomēr gribam kaut ko salīdzināt,tad objektīvi tas būtu uz citu valstu fona.Piemēram uz leišu un igauņu fona.Cik atceros spaiņiem zeltu no OS kaimiņi mājās nestiep.Varam pat mēroties spēkos ar dažu labu un pārticīgu Eiropas lielvalsti.Tikai lai viss būtu godīgi, šīm valstīm jāatskaita Āfrikas un citu kontinentu izcelsmes sportistu izcīnītās medaļas.

     [+] [-]

, 2011-12-15 16:24, pirms 12 gadiem
Laikam esmu par vēlu pieslēdzies strīdam, jo šito izlasot īsti nesapratu - par ko te bazars? Ko te salīdzina?

Kārtējais nacionionālā naida uzkurinājums? Iebraucēji, caurbraucēji...

     [+] [-]

, 2011-12-15 16:25, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vecīt,nopērc brilles.
Ko tur pirkt, kādam te ir vairaki logini iekš SA

     [+] [-]

, 2011-12-15 16:38, pirms 12 gadiem
GaryII rakstīja: Ko tur pirkt, kādam te ir vairaki logini iekš SA
Man točna tas nav vajadzīgs.
Un nav arī vēlēšanās.

     [+] [-]

, 2011-12-15 16:46, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Man točna tas nav vajadzīgs.
Un nav arī vēlēšanās.
Labi, ticu, man jau arī liekās ka tas būtu par traku, bet lai kurš tas būtu ...labs sekotājs, ātri panācis efektu

     [+] [-]

, 2011-12-15 16:47, pirms 12 gadiem
.............. rakstīja: tad meklē pats tos caurbraucējus un ievieto rakstu, es ar interesi izlasīšu
Ir starpība, ka Ivars O. solīja man atbildēt šajā jautājumā... kkā neredzu...

     [+] [-]

, 2011-12-15 16:49, pirms 12 gadiem
GaryII rakstīja: Ko tur pirkt, kādam te ir vairaki logini iekš SA
Mans jau no 2007. gada, starp citu.

     [+] [-]

, 2011-12-15 17:11, pirms 12 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Rakstā tā arī neredzēju kāpēc doma, ka mūslaikos labākajiem nav iespēju izcīnīt tās medaļas ir fufelis... Tikai ierastās un visiem labi zināmās atbildes par to, ka vietu PSRS izlasē vēl bija jāizcīna rīdziniekam...

Un? Pat ja tā, tad Irbe ar Ozoliņu, iespējams, 1996. gadā Nagano būtu sudraba (vai zelta?) medaļnieki... Vismaz Ozo tolaik noteikti atbilda PSRS hokeja izlases aizsardzības līdera statusam... Vai Biedriņš, ļoti iespējams, būtu daļa no PSRS basketbola izlases panākumu kaldinātājiem 2008. gadā Pekinā....

Tā, ka par sporta spēlēm taisnība vien ir Namejam... Vari tu būt kaut Greckis vai Marčuļonis, bet vienatnē Latvijas izlasi līdz OS zeltam neaizvilksi. Un, ja tu patiešām būsi labs, tad tāda teorētiskā PSRS izlase tevi paņems sastāvā.

Par individuālajiem sportiem tā ir cita runa un jā, mēs varam minēt to, ka tagad aizbraukt uz OS ir DAUDZ VIEGLĀK, bet... kāda tam nozīme? Tāpat par medaļām tie tūristi necīnās. Jā, ja būtu PSRS, tad mums nebūtu Vasiļevska medaļas šķēpā (arī Kovala, iespējams), Zeļonija..... bet tas viss izlīdzinās uz komandu sportu rēķina... piem. Latvijas labāka volejboliste Olga Točko no Preiļiem, vairāku valstu čempione, kam vnk nav pat iespējas LV izlasē normāli startēt, jo tā volejbola izlase ir 0 līmenī.... kas zin, labākajos gados iespējams viņai butu visas iespējas kaut līdzi RUS izlasei aizbraukt un kādu medāli paķert...
Taisni tā.

Noņemot komandu sporta veidos (iesk. bobsleju) savāktās medaļas, aina vairs neb't nav pārliecinoši par labu "zaļajiem laikiem"...

Piemēram, ziemas olimpiādēs man sanāk tikai 3 medaļas 20 gados....

Vasaras olimpiādē tikai 7 medaļas, ja atskaita komandu sporta veidus un stafetes, iepretim 8 medaļām mūslaikos.

Tie ir steigā ņemti cipari, maby kļūdos...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-15 19:58, pirms 12 gadiem
Oc kay!
Būs jums, mani laipnie, raksts bez personīgā aizvainojuma un cepšanās par to, kādas olimpiskās medaļas ir Latvijā saglabājušās reāli un aptaustāmi. Un kādas - aizvestas iz caurbraucējiem. Tad rebjata, budem žitj družno?
Bet raksts par Tālu bija Kreipāna interpretācijā nesen uz jubileju - valag lasīt SA+ regulāri un ar mīlestību!

     [+] [-]

, 2011-12-16 00:18, pirms 12 gadiem
Viss jauki un skaisti, tikai kā tieši šis raksts ir saistīts ar ievadā minēto Nameja citātu? Pacietīgi lasīju tekstu, cerēdams atrast argumentāciju, kāpēc Nameja domu gājiens ir pilnīgs fufelis un kāpēc tad mums būtu jāattopas. Diemžēl to tā arī neatradu.

Jāattopas laikam vien būs pašam Ivaram, jo runa Nameja komentārā jau nebija par to, cik labi vai slikti sportisti (individuāli!) bija Balderis, Semjonova, Valdmanis vai kāds cits un par to, cik viegli vai grūti bija tikt PSRS izlasē. Runa bija par to, ka Balderis, būdams, teiksim, labākais hokejists pasaulē, varētu kaut piecreiz apmest kūleni, bet medaļas viņš šobrīd vienkārši nedabūtu, jo spēlētu Latvijas, nevis PSRS (Krievijas) izlasē.

     [+] [-]

, 2011-12-16 14:28, pirms 12 gadiem
Ivars Ošiņš rakstīja: Oc kay!
Būs jums, mani laipnie, raksts bez personīgā aizvainojuma un cepšanās par to, kādas olimpiskās medaļas ir Latvijā saglabājušās reāli un aptaustāmi. Un kādas - aizvestas iz caurbraucējiem. Tad rebjata, budem žitj družno?
Bet raksts par Tālu bija Kreipāna interpretācijā nesen uz jubileju - valag lasīt SA+ regulāri un ar mīlestību!
Cik nu sanāk tik lasu, bet to rakstu par Tālu laikam palaidu garām, nemanīju. Mana vaina.

     [+] [-]

, 2011-12-17 10:06, pirms 12 gadiem
shumo
Neesi bēdīgs

     [+] [-]

, 2011-12-18 09:55, pirms 12 gadiem
Ošiņa lielskungs! Pret patiesību neizķepurosies! Par Igoru Miglinieku Seulas olimpiskajās spēlēs drusku nav taisnība, šamējais spēlēja daudz vairāk, nekā dažas minūtes!
Turklāt izcilākais toreiz jau nebija uzvara finālā ar duci ačiem pār jugiem, bet pusfinālā pārspētā USA izlase, tā pati banda, kurā tobrīd valsts strīpaino zvīgžņaino godu aizstāvēja tādi vēlākie NBA dūži kā Dens Mārlijs (rezultatīvākais komandā, vidēji 14,1 punkts spēlē), Mičs Ričmonds, Denijs Menings un pats Admirālis Deivids Robinsons!
Starp citu, arī tie paši jugi nebija nekādi peramie zēni, jo viņu sastāvā bija nemirstīgais Dražens Petrovičs un tikai drusku mirstīgie Tonijs Kukočs, Vlade Divacs un Dino Radža (arī Želko Obradovičs, bet kā špīlers), par amīšu studentu nopietno sastāvu jau minēju, papildinu - 1996. gadā, kad tika uzķīlēta Dream Team priekš olimpiādes, šīs komandas sastāvā nebūt ne pēdējie zēni izrādījās tie paši Robinsons un Ričmonds, un tas notika uz Šakila O'Nīla un Čārlza Bārklija fona!
Uzskatu, ka 1988. gadā Cē Cē Cē Pē radīja savu visu laiku labāko izlasi (lai arī bez ValdValtera), kurā toni noteica nevis CSKA koņušņa, bet seši baltieši (četri leiši - Sabonis, Marčeloņis, Kurtinaitis, Homičs, kurrats Sokks un letiņš Igors) un viens hohols (Volkovs). Toreiz Lielā un Nedalāmā savus konkurentus sasita visai pārliecinoši (grupas turnīrā gan zāģītis no tiem pašiem jugiem ar -13), turklāt vislielākais šoks un prieks bija par to, ka pirmoreiz tā pa īstam apspēlēja amīšus (1972. gads vēstures griezumā tomēr vairāk izskatās pēc pārpratuma). Kas nav redzējis, var iemest visas savas trīs acis šeitan:

1988 Olympics Basketball USA 76 v. USSR 82 part...