Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vēl viens labs zaudējums jeb zviedriem jau neko nevajag

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Vēl viens labs zaudējums jeb zviedriem jau neko nevajag
Jānis Sprukts Sočos spēlē kā hokeja profesors
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlase beigusi grupas turnīra spēles Sočos, taču 3:5 zaudējums Zviedrijai pieskaitāms labo zaudējumu kategorijai. Grupā esam ceturtie. Visticamāk, ka kopējā rangā būsim desmitie un ļoti ticams, ka kvalifikācijas spēlē atkal dabūsim krustot nūjas ar čehiem.

Pirms Latvijas un Zviedrijas mača ļoti daudz bija runu, ka zviedriem jau nu neko nevajagot. Jā, 1/4 finālā viņi bija, taču ir būtiski, kura vieta pēc grupas turnīra ir. Dabūt 1. vietu (tas, ko OS izspēles kalendārā atzīmē ar D1), zviedriem bija stipri nereāli. Somijai un Kanādai B grupā ir pa 6 punktiem un vārtu starpība pirms savstarpējās spēles somiem +9, kanādiešiem +8. Ja pieņemam, ka Kanādas - Somijas spēle beigsies pamatlaikā, tad zviedriem, lai būtu D1, vajadzēja Latviju sasist ar sešu vai pat septiņu vārtu starpību. Principā neiespējama misija. Bet zaudēt Latvijai arī nedrīkst, jo tad var iznākt jau pusfinālā saskrieties ar Kanādu. Pirms spēles vaicāju hokeja tiesnesim, hokeja, futbola un frolbola veterānam Rihardam Jēgeram, vai zviedri varētu gribēt pusfinālā pretī dabūt Kanādu. Riča šāva kā no lielgabala: skaidrs, ka nē! Ieteicos, ka gan jau treneri (zviedru) to ir izrēķinājuši. Rihards mani nomierināja: to noteikti esot aprēķinājuši arī hokejisti paši. Tātad zviedriem vajag uzvaru, viņi saprot, ka lielu uzvaru nedabūt, taču zina, ka uzvarēs, bet mazliet gaida, ka trīs punkti paši krītis tabulā.

Latvija nedrīkst zaudēt ar lielu rezultāta starpību, jo tad pirms kvalifikācijas var palikt 12. vietā, kam pretī nāks Somija vai... Kanāda. 10. vietai, kam jāspēlē ar 7. vietu, tomēr vieglāka dzīve. Ja nenotiks nekādi brīnumi, tad nākamnedēļ Sočos būs Vankūveras kvalifikācijas atkārtojums: Čehija pret Latviju. Čehi rangā nevar tikt augstāk par 7. vietu un droši vien nebūs arī zemāk. Čehiem ir trīs punkti un -1, arī slovēņiem ir trīs punktu un -1, bet vēl jāspēlē ar ASV. Trešaias pretendents uz 7. vietu - Norvēģija - arī neizskatās nopietns. Labi, austriešus viņi uzvarēs, bet, lai apsteigtu čehus, Austrija viņiem jāuzvar ar astoņu vārtu starpību. Ja kā 7. vietas pretendentu iedomājamies Austriju, tad viņiem rīt jāuzvar Norvēģija ar desmit vārtu starpību.

Domājot par mazliet tālāku nākotni, neko priecīgi nav tie, kas gribēja Soču finālā redzēt Kanādu un Krieviju. Ja nenotiks kaut kas ļoti neparedzams, šīm izlasēm jāssakrienas jau pusfinālā... Ja viss notiks normāli, tad zviedriem 1/4 finālā pretī stāsies Čehija vai... Latvija. Kāpēc lai tā nenotiktu! Komanda mums ir laba. Droši vien pati atlētsikākā kopš atkal spēlējam kā neatkarīga valsts.

Katrā ziņā šīs trīs grupas spēles - 0:1 ar Šveici, 2:4 ar Čehiju un 3:5 ar Zviedriju parāda, ka hokeja izlase uz Sočiem nav braukusi tikai piedalīties, bet piedalīties cīņā par uzvaru (tāds ir Kubertēna princips!).

16. februārī agri no rīta spēlē Austrija un Norvēģija, pēc tam pustrijos paralēli abi A grupas mači: Krievija - Slovākija, ASV - Slovēnija, vakarā: Kanāda - Somija. Rīt būs diena, kad just līdzi Krievijai drīkstēs arī tie, kas šo valsti neieredz ne acu galā. Krievijas uzvara pamatlaikā noder Latvijas izlasei...

OS rangs pēc 15. februāra spēlēm

Valstsspēlesvārtipunkti
1. Zviedrija310-59
2. Somija214-56
3. Kanāda29-16
4. Šveice32-16
5. ASV210-35
6. Krievija27-54
7. Čehija26-63
8. Slovēnija25-63
9. Latvija35-100
10. Norvēģija22-90
11. Slovākija22-100
12. Austrija24-140

  +1 [+] [-]

, 2014-02-15 23:26, pirms 10 gadiem
Čehus mees varam panjemt - tam es ticu!
LATVIJA, LATVIJA, LATVIJA!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-16 01:57, pirms 10 gadiem
Lai notiek tā, kā labāk Latvijai!!!